Patariame pasigaminti mini balandėlius. Atrodys gražiau ir bus skanesni, kadangi maži balandėliai geriau prisigeria padažų ir prieskonių. Be to, mažų balandėlių nepersivalgysite, tai aktualu tiems, kas laikosi dietos.

Kaip gaminti:

Iš baltagūžio kopūsto išpjaukite kotą. Galvą 2 – 3 minutes pavirkite pasūdytame vandenyje su pipirais, lauro lapais, salierais, petražolėmis ir krapais. Paskui atskirkite lapelius ir padaužykite.

Ant 20 centimetrų skersmens kopūsto lapo dėkite po šaukštą faršo, lapą užlankstykite vokeliu, kad storoji dalis liktų viduje. Balandėliai bus penkių centimetrų ilgio ir keturių centimetrų pločio.

Kad kopūsto lapai būtų minkštesni, galima apvynioti kopūstą celofanu ir 1 – 2 dienas palaikyti šaldymo kameroje. Kai išardysite, lapai bus minkšti.

Įvairūs variantai:

1. Iš abiejų pusių apkepkite balandėlius svieste, sudėkite į kepimo indą vienu sluoksniu ir užpilkite grietinės ir pomidorų padažo mišiniu (per pusę). 160 laipsnių karščio orkaitėje kepkite 10 minučių uždengtame inde. Paskui apipilkite juos grietine ir grietinėle, pakepkite dar 15 – 20 minučių. Likus 5 minutėms iki kepimo pabaigos apibarstykite tarkuotu kietuoju sūriu.

2. Sudėkite balandėlius į puodą, kad būtų vieni prie kitų prispausti. Tarpo sluoksnių galima prikloti kopūstų lapų. Užpilkite balandėlius vandeniu su pomidorų sultimis, įberkite druskos, pipirų, užkaiskite ant viryklės. Kai vanduo užvirs, sumažinkite kaitrumą ir pavirkite 25 – 30 minučių.

3. Galite ištroškinti balandėlius garpuodyje. Troškinimo laikas – 30 min. išėmę į lėkštę apibarstykite balandėlius kedro riešutais, žalumynais. Patiekite į stalą su grietine arba su mėgstamu padažu.

Įvairūs balandėlių įdarai

Grybų įdaras:

Produktai:

400 gramų kelmučių,
1 raudona paprika,
3 skiltelės česnako,
2 svogūno galvutės,
1/2 saujos petražolių,
4 šaukštai grietinės.

Kaip gaminti:

Grybus smulkiai supjaustykite, pabarstykite druska, pipirais ir pakepkite. Kai bus pusiau iškepę, sudėkite supjaustytus svogūnus, česnaką, papriką ir ištroškinkite. Galiausiai sudėkite grietnę ir žalumynus.

Įdaras su baklažanais

Produktai:

2 baklažanai,
200 gramų svogūnų,
200 gramų bet kokių šviežių grybų,
1 kiaušinis,
šviežių petražolių, krapų, druskos, pipirų – pagal skonį.

Kaip gaminti:

Svogūnus pakepkite aliejuje, sudėkite supjaustytus grybus, baklažanus ir troškinkite. Kai viskas bus pusiau iškepę, sudėkite žalumynus, įberkite druskos, pipirų, įmuškite kiaušinį ir gerai išmaišykite.

Bulvių įdaras

Produktai:

5 bulvės,
100 gramų svogūnų,
50 ml pieno,
50 – 100 gramų alyvuogių aliejaus,
druskos, pipirų.

Kaip gaminti:

Bulves nuskuskite, išvirkite, sutrinkite. Sudėkite apkeptus svogūnus, supilkite karštą pieną, įberkite druskos, pipirų ir išmaišykite.

Įdaras su sorų kruopomis:

Kaip gaminti:

200 gramų sorų kruopų,
2 morkos,
2 svogūnai,
75 gramai datulių,
1/2 šaukštelio kario,
druskos.

Kaip gaminti:

Soras išvirkite. Morkas supjaustykite, sudėkite į kopūstų nuovirą, įpilkite šaukštelį alyvuogių aliejaus. Kai užvirs, suberkite karį ir pavirkite dar 5 min. Paskui sudėkite soras, supjaustytas datules ir gerai išmaišykite.

Balandėlių padažai

Pomidorų padažas

Du didelius pomidorus minutei pamerkite į verdantį vandenį, paskui nulupkite odelę ir sutrinkite pomidorus trintuvu, įbėrę druskos, pipirų ir įdėję česnakų, krapų, kalendros.

Grietinės padažas su česnaku

Į 100 – 120 ml grietinės suberkite 3 – 4 smulkiai supjaustytas skilteles česnako, smulkintų petražolių ir krapų.

Grietinėlės padažas su grybais

Nuplaukite, supjaustykite 200 gramų pievagrybių ir pakepkite su smulkinta svogūno galva. Užpilkite 200 ml grietinėlės ir pavirkite apie 10 minučių. Įberkite druskos, pipirų, petražolių.

Svogūninis padažas su kariu

Supjaustykite griežinėliais 2 svogūno galvas ir apkepkite alyvuogių aliejuje, kol pagels. Tada įberkite arbatinį šaukštelį kario miltelių. Paskui įpilkite 100 ml apelsinų sulčių ir gerai išmaišykite.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją