Balandėliai iš garbanoto Savojos kopūsto.
Balandėliai
© Shutterstock nuotr.

Gaminimas: 1 val.
1 porcija – 560 kcal
47 g baltymų
36 g riebalų
7 g angliavandenių

4 porcijoms:

8 dideli Savojos kopūsto lapai,
druskos
1 ryšelis svogūno laiškų
1 skiltelė česnako
3 valg. šaukštai augalinio aliejaus
600 g maltos mėsos
1 citrinos sultys ir tarkuota žievelė
malti juodieji pipirai
1 arb. šaukštelis džiovintų čiobrelių
cukrus
150 g kumpio su lašinukais, supjaustyto plonais griežinėliais
150 g sauso balto vyno arba sultinio

1. Kopūstų lapus nuplaukite, 3 min. apvirkite pasūdytame vandenyje, perpilkite į kiaurasamtį ir apliekite šaltu vandeniu. Sudėkite ant popierinio rankšluosčio.

2. Įdarui nuplaukite svogūno laiškus, nusausinkite ir smulkiai supjaustykite. Česnaką nulupkite, smulkiai supjaustykite ir kartu su malta mėsa 3 min. pakepinkite keptuvėje, į kurią prieš tai įpilkite 1 valg. šaukštą augalinio aliejaus. Apšlakstykite citrinos sultimis ir troškinkite, kol išgaruos visas skystis. Suberkite svogūnų laiškus ir tarkuotą citrinos žievelę, gerai išmaišykite. Masę pasūdykite, įberkite pipirų ir 1 arb. šaukštelį džiovintų čiobrelių bei žiupsnelį cukraus. Nukelkite keptuvę nuo ugnies.

3. Kopūstų lapus išdėliokite ant darbastalio paviršiaus. Į kiekvieno lapo vidurį įdėkite po 2 valg. šaukštus mėsos įdaro, susukite lapus voko principu ir užfiksuokite mediniais dantų krapštukais.

4. Dideliame troškintuve įkaitinkite 2 valg. šaukštus augalinio aliejaus. Apkepinkite pusę kumpio griežinėlių. Likusiais griežinėliais apvyniokite balandėlius ir sudėkite juos į troškintuvą ant pakepinto kumpio. Įpilkite vyno arba sultinio.

5. Uždenkite troškintuvą dangčiu ir troškinkite balandėlius ant nedidelės ugnies 30 min. Patiekite su garnyru iš bulvių, pavyzdžiui, bulvių koše.

Skanaus!

Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Populiariausios nuomonės
Parašykite savo nuomonę
arba diskutuokite anonimiškai čia
Skelbdami savo nuomonę, Jūs sutinkate su taisyklėmis
Rodyti diskusiją Rodyti diskusiją

Top naujienos

Tomas Janonis. Seime bręsta labai pavojingas planas (4)

Valstietiška Seimo dauguma susidūrė su rimtu išbandymu. Žvejai verslininkai turi planų po...

Į Lietuvą žengia vienas didžiausių Lenkijos kelionių organizatorių (127)

Daugumą poilsinių kelionių per daugelį pastarųjų metų Lietuvos gyventojai tiesiogiai ar...

Valionis: Lietuva sulaužė Latvijai duotą pažadą ir ilgam sugadino santykius (61)

Lietuva buvo pažadėjusi Latvijai paremti jos siekį šalia Rygos statyti suskystintų gamtinių...

Po nesėkmių Sirijoje Rusija sugalvojo naują planą (83)

Rusijos generalinis štabas įsakė Rusijos ginkluotųjų pajėgų kariams pasirūpinti, kad dviejų...

Karbauskis dėl „Pirmosios kavos“ ir „TV Play“ kreipėsi į Europos kovos su sukčiavimu tarnybą (434)

Seimo Lietuvos valstiečių ir žaliųjų (LVŽS) frakcijos seniūnas Ramūnas Karbauskis kreipėsi į...

„Sodros“ grindų efektas: kai kurių paslaugų kainos gali augti (136)

Kaip ir įspėjo kai kurie darbdaviai, „Sodros“ grindys kirto iš peties ir įmonės atleido...

Sveikatos apsaugos ministerija keičia požiūrį į sergančius ŽIV (38)

Sveikatos apsaugos ministras Aurelijus Veryga pasirašė įsakymą, pagal kurį nuo šiol bus galima...

Meilė sportui neturi ribų: milijonų lietaus nestabdo net rimti perspėjimai (73)

Sostinės politikai patvirtino šių metų biudžetą, kuriame numatyta daugiau kaip 2,6 mln. eurų...

Po švelnių orų – 24 laipsnių speigas (31)

Nors antradienis dar neprimins speigo, kurio sulauksime penktadieni naktį, pamažu pajusime...