4 porcijos

2 dideli baklažanai
2 mocarelos sūrio rutuliukai
Gabalėlis „Džiugo“ sūro (galima keisti kitu, jūsų mėgstamu puskiečiu sūriu)
800 g konservuotų pomidorų
1 svogūnas
2 česnako skiltelės
1 a. š. cukraus
Druskos
Šviežiai maltų juodųjų pipirų
Džiovinto baziliko
Džiovinto raudonėlio
Alyvuogių aliejaus

Baklažanus nuplaukite, supjaustykite maždaug 0,5 centimetro storio griežinėliais, išdėliokite ant lėkštės, apibarstykite druska ir palikite 15 minučių.

Gilioje keptuvėje įkaitinkite aliejų, jame apkepkite kubeliais pjaustytą svogūną ir smulkintą česnaką. Kai svogūnas suminkštės, sudėkite smulkintus pomidorus, paskaninkite baziliku, raudonėliu, druska ir šviežiai maltais juodaisiais pipirais. Įberkite arbatinį šaukštelį cukraus. Jei padažas per rūgštus, įberkite dar šiek tiek cukraus. Sumažinkite ugnį ir palikite padažą troškintis 30 minučių, nepamiršdami kada ne kada pamaišyti.

Baklažanų griežinėlius nusausinkite ir apkepkite gerai įkaitintame aliejuje kol gražiai paruduos. Aliejaus stenkitės naudoti kuo mažiau, nes baklažanai labai jį sugeria.

Baklažanams iškepus padažas taip pat turėtų būti paruoštas. Į kepimo indą dėkite kelis šaukštus padažo ir vieną šalia kito rikiuokite baklažanų riekeles. Ant baklažanų dėkite dar kelis šaukštus padažo, pabarstykite plėšytu mocarelos ir tarkuotu puskiečiu sūriu. Procesą kartokite tol, kol sunaudosite visus ingredientus, svarbu, kad viršutinis sluoksnis būtų padažas ir sūris.

Kepkite iki 180°C įkaitintoje orkaitėje apie 30 minučių. Patiekite su itališka duona (Ciabatta).

Skanaus!