4 porcijos
Produktai:
2 vidutinio dydžio baklažanai,
2 skardinės (po 400 gramų) konservuotų pomidorų,
1 šaukštas alyvuogių aliejaus,
2 skiltelės česnako,
1 didelis svogūnas,
150 gramų ryžių,
1 šaukštas pomidorų pastos,
1 sauja šviežių bazilikų,
50 gramų parmezano.
Kaip gaminti:
1. Įkaitinkite orkaitę iki 200 laipsnių. Svogūną supjaustykite, pakepkite aliejuje, tada sudėkite susmulkintą česnaką, pakepkite dar 2 min., galiausiai sudėkite pomidorus, pomidorų pastą, ryžius, įpilkite 300 ml verdančio vandens ir troškinkite 15 – 20 min., kol išvirs ryžiai. Suberkite pusę smulkintų bazilikų, pasūdykite.
2. Kitoje keptuvėje likusiame aliejuje apkepkite baklažanų gabalėlius. Jei reikia, įpilkite vandens.
3. Sudėkite ryžių ir pomidorų masę į gilią kepimo skardą, ant viršaus sudėkite baklažanus. Apibarstykite tarkuotu parmezanu ir 5 min. pakepkite orkaitėje. Prieš patiekdami apibarstykite likusiais bazilikais.
Skanaus!