4 porcijos

Produktai:

2 baklažanai (600 g),
2 raudonos paprikos,
2 geltonos paprikos,
1 cukinija (400 g),
2 raudonieji svogūnai (100 g),
200 g brokolių,
2 šaukštai alyvuogių aliejaus,
500 g bet kokio aliejaus.

Kaip gaminti:

Baklažanus supjaustykite 4 – 5 mm storio riekelėmis (išilgai). Apkepkite augaliniame aliejuje, paskui nusausinkite popieriniu rankšluosčiu.

Brokolius išskirstykite į keturias dalis, išvirkite. Baklažanus ir cukinijas supjaustykite juostelėmis, iškepkite, kad būtų pusiau minkšti.

Paprikas apkepkite ant grotelių, odelę nuplaukite šaltu vandeniu. Kiekvieną papriką pavirkite 150 ml vandens, paskui trintuvu sutrinkite kartu su sultiniu.

Į kepimo formą sudėkite baklažanų riekeles, kad dalis jų būtų nusvirę nuo kraštų. Į vidurį sudėkite daržovių masę, tada uždenkite baklažanais.

Kepkite 180 laipsnių orkaitėje 10 min. Apkepą išimkite į plokščią lėkštę, ant viršaus išdėliokite virtus brokolius. Vieną pusę apliekite padažu iš geltonų paprikų, kitą – padažu iš raudonų paprikų.

Skanaus!