aA
Traškūs pyragėliai su riešutais ir medaus sirupu labai tinka prie mėtų arbatos.
Baklava
Baklava
© Corbis/Scanpix

1 stiklinė medaus,
3 stiklinės ir dar 7 šaukštai cukraus,
2 šaukšteliai šviežiai spaustų citrinos sulčių,
6 stiklinės (650-700 g) graikinių riešutų,
2 šaukšteliai cinamono,
450 g lydyto sviesto,
900 g filo tešlos.

Gaminimo būdas:

1. Sirupui: sumaišykite medų, 3 stiklines cukraus ir citrinos sultis su 2 ½ stiklinės vandens, užvirkite. Maišykite, kol išsilydys cukrus. Ataušinkite.

2. Smulkiai sukapokite riešutus ir juos sumaišykite su 7 šaukštais cukraus bei cinamonu.

3. Sviestu patepkite skardos dugną ir patieskite 7 tešlos lakštus taip, kad jie smarkiai išlįstų už skardos kraštų (vieną lakštą dėkite kairiau, kitą - dešiniau). Patepkite sviestu ir pabarstykite ketvirtadaliu riešutų masės.

4. Tešlos kraštelius pakelkite ir užlenkite taip, kad jie visiškai uždengtų įdarą. Patepkite sviestu, pabarstykite riešutais, dėkite kitus 7 lakštus. Kartokite, kol liks 10-11 lakštų. Juos išdėliokite tokiu pat būdu kaip ankstesnius ir sviestu patepkite viršų (riešutų jau nebeturėsite).

5. Palaikykite šaldytuve 1 val. ar ilgiau. Įkaitinkite orkaitę iki 150 laipsnių. Įpjaukite (tik paviršių) skersai, išilgai ir galiausiai įstrižai, kol gausite apie 50 trikampiukų. Kepkite apie 1 val, kol pyragas bus gražios auksinės spalvos.

6. Leiskite truputį atvėsti, aštriu peiliu supjaustykite per pažymėtas vietas. Tolygiai apliekite atvėsusiu sirupu. Ataušinkite iki kambario temperatūros ir patiekite.

Skanaus!

www.DELFI.lt
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
|Populiariausi straipsniai ir video
Įvertink šį straipsnį
Norėdami tobulėti, suteikiame jums galimybę įvertinti skaitomą DELFI turinį.
(0 žmonių įvertino)
0

Top naujienos

Profesorius Ambrozaitis – apie karantino švelninimą: per anksti atleidus vadeles, epidemija persiris į antrą fazę (246)

Gydytojas infektologas, Vilniaus universiteto Medicinos universiteto profesorius Arvydas...

Lietuvos gamyklose mažėja užsakymų: didžiausias iššūkis – ką daryti su darbuotojais (51)

Užsakymų mažėja, o kai kur stringa ir tiekimas. Su tokia realybe susiduria Lietuvoje veikiančios...

Po Šimašiaus pasipiktinimo – naktinis SAM paaiškinimas: mobilieji punktai bus uždaryti tik 2 dienas atnaujinta 00:10 val. (624)

Vilniaus meras Remigijus Šimašius socialiniame tinkle užsiminė apie dar vieną papiktinusį...

Klaipėdoje nuo šeštadienio apribojama universitetinės ligoninės veikla (26)

Klaipėdos meras Vytautas Grubliauskas vėlyvą penktadienio vakarą savo feisbuko paskyroje...

Po ambasadorės pasibaisėjimo kaukių kainomis, „Norfa“ atkerta: gal galite padėti nupirkti pigiau? (781)

Ina Marčiulionytė , Lietuvos ambasadorė Kinijoje, savo paskyroje „Facebook“ pasidalijo...

Orai: termometrų stulpeliai šoktelės aukštyn (2)

Šeštadienio dieną vyraus nepastoviai debesuoti orai , giedresnis bus rytas ir vakaras, dieną...

Vilniuje nusileido specialus lėktuvas iš Londono (85)

Penktadienį prieš vidurnaktį Vilniuje nusileido specialaus lėktuvas su lietuviais iš Londono.

Baltarusijos žiniasklaida: užteks, situacija jau ir taip nukeliavo per toli (269)

„Niekas nepasikeis. Nekris naftos kainos. Nebus šuolių akcijų biržoje. Netgi ledynai nepradės...

Vašingtoną apkaltino piratavimu: „konfiskavo“ Vokietijai skirtą kaukių siuntą (50)

Jungtinės Valstijos perėmė Bankoko oro uoste į Vokietiją išsiųstų Kinijoje pagamintų...

Kita karantino pusė: tokių degalų kainų vairuotojai nematė jau seniai (131)

Nors karantino metu gyventojams patariama laiką leisti namie, o transporto srautai smarkiai...

|Maža didelių žinių kaina