aA
Šis kataloniškas avinžirnių troškinys yra be galo skanus ir maistingas, ir, be abejonės – labai sotus! Be to, troškinys vegetariškas, tad visiems vegetarams bus dar viena papildoma idėja vegetariškame meniu.
Avinžirnių troškinys kataloniškai
© Recepto autorė

Jei nemėgstate konservuotų avinžirnių, vietoj jų galite naudoti sausus, juos pernakt laikyti užmerktus vandenyje ir po to beliks išvirti.

3 porcijoms reikės:

500 g konservuotų avinžirnių
400 g konservuotų trintų pomidorų (be odelių ir sėklyčių)
600 ml karšto vandens
1 vidutinio dydžio svogūnas
3 didelės česnako skiltelės
1 valg. š. migdolų
1 arb. š. miltų
1 kubelis vištienos sultinio
2 valg. š. susmulkintų šviežių petražolių
3 valg. š. alyvuogių aliejaus
druskos
3 kietai virtų kiaušinių

Gaminimas:

Karštame vandenyje ištirpdome sultinio kubelį, paliekame atvėsti.

Migdolus pakepiname sausoje keptuvėje, kol apskrunda, po to susmulkiname smulkintuvu, arba sugrūdame naudodami grūstuvą, arba sudedame į maišelį ir sudaužome mėsos plaktuku. Atidedame į šalį.

Svogūną ir česnakus nulupame, supjaustome dideliais kubeliais.

Keptuvėje įkaitiname alyvuogių aliejų. Sudedame svogūną ir česnakus, kepiname ant vidutinės ugnies, kol apskrunda. Po to įdedame miltų, išmaišome, pakepiname 1 minutę. Supilame trintus pomidorus, išmaišome ir pakaitiname keletą minučių, kol pradeda burbuliuoti. Mišinį supilame į kokteilinę arba indą, kuriame blenderiuosite, supilame sultinį ir sutriname iki vientisos masės.

Į keptuvę supilame avinžirnius, padažą, sudedame susmulkintus migdolus, petražolę, išmaišome ir kaitiname ant vidutinės ugnies ~20-25 min. Pagardiname druska ir patiekiame. Ant troškinio viršaus uždedame po perpjautą perpus kiaušinį.

Skanaus!

Receptas ir nuotrauka iš Liucijos tinklaraščio www.lithuanianintheusa.com

Įvertink šį straipsnį
Norėdami tobulėti, suteikiame jums galimybę įvertinti skaitomą DELFI turinį.
(1 žmogus įvertino)
1.0000

Top naujienos

Vytautas Jokubauskas | D+

„Amžiaus projektas“ visą regioną pakeis neatpažįstamai: klaidos atveju Europos laukia beprecedentis pabėgėlių antplūdis (3)

Kol viso pasaulio ir Europos dėmesį kausto koronaviruso pandemija bei neblėstanti geopolitinė...

Moterį nustebino duomenų dalybos: nepaskolinus vienai kreditų įmonei, kita paskambino pati (27)

Jei norėdami pasiskolinti kreipsitės į „Finbee“, bet išgirsite neigiamą atsakymą,...

Vieną žiauriausių Kauno nusikaltėlių praeities nuodėmės pasivijo po daugelio metų (125)

Kadaise vienu nuožmiausių Kauno nusikaltėlių, Daškinių gaujos smogiku vadintą Jordį...

Romantiškoje vietoje per karantiną užsisakė greito maisto išsinešti: tai, ką paragavo, buvo verta nuodėmės (81)

Nors nesu greito maisto mėgėja ir jį valgau itin retai, bet nesumeluosiu sakydama, kad kartais...

Juvelyrai skaičiuoja prarastas pajamas: žmonės įprato taupyti, žiedų pardavimai smuko iki 10 kartų (132)

Karantinas juvelyrikos verslui atnešė daug iššūkių, tokių kaip tiekimo sutrikimai, parodų ir...

Vilniuje po Neries ledu dingęs vyras – žinomas dviratininkų treneris (428)

Vilniuje šeštadienį Neries upės ledas neatlaikė augintinio gelbėti puolusios poros. Moteriai...

Kaune BMW nesuvaldęs vyras tapo masinės avarijos kaltininku: apdaužyti šeši automobiliai (195)

Kaune BMW automobilio nesuvaldęs vyras Baltijos ir Naujakurių gatvių sankirtoje užlėkė ant...

Šalis, kurią reikia aplankyti bent du kartus: kelionė po ledo, pūgų ir lavos kraštą (12)

Islandija – tai šalis, kurią, kaip sakoma, reikia aplankyti bent du kartus. Vieną kartą –...

Laisvalaikis – (ne)karantinas. Kokius filmus ir knygas rekomenduoja Gintarė Masteikaitė (21)

Nevyriausybinių scenos meno organizacijų asociacijos vadovė Gintarė Masteikaitė sakė, kad...