aA
Šis receptas atsiųstas konkursui „Lengviau ir skaniau“ Dėkojame Liucijai ir laukiame jūsų receptų.
Avinžirniai ir vištiena kario padaže
© Recepto autorė

Vietoj vištienos galite naudoti bet kokią kitą mėgstamą mėsą. Jei esate vegetaras – tiesiog nedėkite vištienos, nes ir be jos troškinys tikrai bus labai gardus. Taip pat šiam troškiniui pagardinti puikiai tiks tokios daržovės kaip cukinija, baklažanas, salieras ar pan.

Reikės:

400 g konservuotų avinžirnių
400 g konservuotų nuluptų pomidorų
200 g apkeptos/apvirtos vištienos
2 vidutinio dydžio morkos
1 didelis svogūnas
200 ml kokosų pieno
200 ml karšto vandens
0,5 kubelio vištienos sultinio
5 česnako skiltelės
2 valg. š. kario
¼ arb. š. malto imbiero
0,5 arb. š. rudojo cukraus (nebūtina)
druskos, juodųjų pipirų
aliejaus kepimui

Gaminimas:

Įkaitiname aliejų keptuvėje, suberiame susmulkintą svogūną, česnaką, pakepiname, kol suminkštės. Sudedame kubeliais supjaustytas morkas, dar pakepiname 5 min.

Sudedame supjaustytus pomidorus, supilame kokosų pieną, sudedame prieskonius.

Karštą vandenį sumaišome su 0,5 sultinio kubelio, supilame į keptuvę. Viską gerai išmaišome ir troškiname ~15 min.

Pabaigoje troškinimo sudedame susmulkintą vištieną, avinžirnius, jei norite troškinį galite pagardinti ruduoju cukrumi. Viską troškiname dar ~15 min, kol troškinys sutirštėja.

Skanu patiekti su ryžiais, ar virtomis, keptomis bulvėmis.

Receptas iš Liucijos tinklaraščio www.lithuanianintheusa.com

Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Įvertink šį straipsnį
Norėdami tobulėti, suteikiame jums galimybę įvertinti skaitomą DELFI turinį.
(0 žmonių įvertino)
0

Top naujienos

Į Rytų Ukrainą plūdo išskirtinė Rusijos technika: po mokymų rusų kariams nustatė vienodą diagnozę (173)

Prieš penkerius metus, antrojoje 2014 m. rugpjūčio mėnesio pusėje, vadinamasis „Ilovaisko...

Lietuvis daro tai, apie ką daugelis svajoja, bet nedrįsta: mano tikslas – pasiekti visišką dugną (39)

Prieš trejus metus prisidengęs Modus Vivendi slapyvardžiu 24-erių Edgaras Bajerčius sėdęs ant...

Pinigų tema lietuviams kalbėti gėda ne mažiau nei apie seksą: jei už žinias rašytų pažymį, dažnas gautų 4 (85)

Pinigų klausimas lietuviams kartais yra toks pats tabu kaip ir seksas ar politika. Dar labiau nejauku...

Kodėl lietuviški kurortai yra daug blogiau nei užsienio: turtingųjų pasaulis Interlakenas ir jo beprotiškos kainos (194)

„Niekada nevažiuočiau į lietuviškus kurortus“, „Palanga – brangi tragedija“, „Į...

13 daug antioksidantų turinčių produktų: valgydami juos kovojate su kenksmingais procesais organizme (7)

Antioksidantai yra junginiai, padedantys atitolinti ląstelių pažeidimus ar net galintys užkirsti...

Investuotojai nenurašo penktojo pagal dydį miesto: vaiduoklį keis nauja verslo oazė (18)

Nors per pastarąjį dešimtmetį Panevėžyje gyventojų sumažėjo daugiau nei dvidešimčia...

Iš „Misijos Sibiras“ grįžusi Amerikos lietuvaitė: dabar važinėsiu po Ameriką ir viską pasakosiu (105)

Tarp šešiolikos šių metų ekspedicijos „ Misija Sibiras “ dalyvių pirmą kartą buvo...

Bretanė – vieta, kur saugoma istorija ir gerbiamos tradicijos (13)

Gerai išvystytas Prancūzijos greitųjų traukinių (TGV) transporto tinklas suteikia unikalią...

Linkytė ir Vaitiekūnas papasakojo apie slogias mintis ir kaip pavyko pamilti save (75)

Laisvės pikniko metu „Rytojaus jaunimo“ diskusijų zonoje didelio susidomėjimo sulaukė...

Gamtos ženklus stebinti dzūkė jau žino, kokie bus rudens orai ir kada sulauksime pirmojo sniego (88)

Gamtos ženklus stebinti ir orus pagal juos prognozuojanti marcinkoniškė Janina Janušauskienė...