aA
Restorano „Steakhouse Hazienda“ virtuvės meistras Marius Rinius šį kartą siūlo pabandyti pasigaminti avienos. Sakome pabandyti, nes avieną iš tiesų pakankamai sunku pagaminti. Atskleisti tikrąjį mėsos skonį, išlaikyti sultingumą reikia įgudusių rankų ir, be abejonės, žiupsnelio meilės. Linkime sėkmės.
Avienos nugarinės kepsnys
Avienos nugarinės kepsnys
© „Steakhouse Hazienda“
JUMS REIKĖS:

avienos nugarinės su kaulu,
grybų: baravykų, voveraičių, pievagrybių,
bulvinių kroketų (juos galima būtų pasigaminti patiems, bet paprasčiau bus nusipirkti) ,
mėsos padažo,
aliejaus,
druskos,
pipirų,
brokolių,
rozmarinų,
česnako.

1. Imame avienos nugarinę su kaulu ir daliname į reikiamo dydžio gabalėlius. Kaulus ir šonkaulius nuvalome nuo plėvių ir apvyniojame folija. Nugarinę kepame ant grotelių apie 25 minutes.

2. Baravykus, voveraites ir pievagrybius nuplauname, supjaustome ir kepame aliejuje, paskanindami grybus pipirais, druska ir česnakais, apie 7 minutes.

3. Bulvinius kroketus suberiame į gruzdintuvėje įkaitintą 180 laipsnių aliejų ir kepame iki švelniai rudos spalvos apie 5 minutes.

4. Susmulkiname šviežius rozmarinų lapelius, suberiame juos į mėsos padažą ir maišydami kaitiname apie 4 minutes.

5. Avienai iškepus, nuimame nuo kaulų foliją ir patiekiame su keptais grybais, bulviniais kroketais, virtais brokoliais ir užpilame mėsos padažu su rozmarinais.

SKANAUS!

www.DELFI.lt
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
|Populiariausi straipsniai ir video
Įvertink šį straipsnį
Norėdami tobulėti, suteikiame jums galimybę įvertinti skaitomą DELFI turinį.
(0 žmonių įvertino)
0

Top naujienos

Buvusios sovietų biologinių ginklų laboratorijos Maskvai dabar labai nepatinka: ragino pradėti net oro atakas (2)

Vienas didžiausių Jungtinių Amerikos Valstijų (JAV) užsienio politikos pasiekimų tapo aršios...

Lietuvių apklausa apie seksualinį gyvenimą atskleidė tikrąją situaciją: ginekologė įspėja dėl pasekmių (2)

Didžioji dalis visuomenės nepajuto karantino įtakos santykiams ir išlaikė įprastą seksualinį...

Per parą šalyje patvirtinti 5 nauji koronaviruso užsikrėtimo atvejai Trys atvejai – įvežtiniai (34)

Lietuvoje šeštadienį patvirtinti 5 nauji koronaviruso užsikrėtimo atvejai, bendras ligos atvejų...

Gegužę bankų paskolų verslui portfelis Lietuvoje nukrito labiausiai visoje euro zonoje

Naujausi Europos centrinio banko (ECB) skaičiai rodo, kad 2020 m. gegužę Lietuva užėmė...

Paskui šviežias bulves atėjo tikrintojai – ne visi turguje sugeba įrodyti, kad patys jas augino (1)

Valstybinė augalininkystės tarnyba prie Žemės ūkio ministerijos (toliau – Augalininkystės...

Girtos abiturientės kelionę į egzaminą pasmerkęs Morkūnas šioje istorijoje įžvelgė ir pliusų: o ką daryt? (90)

Nors šią savaitę abiturientai laikė ne vieną svarbų egzaminą, šias aktualijas nurungė viena...

Biologinį, įvaikintą ir globojamą vaikus auginanti mama – atvira iki skausmo: buvo akimirkų, kai dukra sakė, kad sesės nebenori (54)

Šiandien Lietuvoje yra minima Globėjų diena. Galbūt daugelis pagalvoja apie galimybę padėti...

Po Ispanijos mokslininkų atradimo COVID-19 pandemijos istoriją teks perrašyti iš naujo? (225)

Jeigu pasitvirtins tai, ką dar nerecenzuotame straipsnyje neseniai aprašė ispanų gydytojai,...

Baro terasos statybos papiktino gyventojus: išsigandę dėl triukšmo kyla į kovą (33)

Bare Žvejų g. 7 jau kurį laiką tvarkosi nauji šeimininkai, planuojantys plėsti veiklą....

|Maža didelių žinių kaina