aA
Tai graikiškas avienos ragu. O kaip žinia, graikai dar antikiniais laikais mėgo skaniai pavalgyti. Nuo to laiko niekas nepasikeitė. Tikrai - išbandykite ir patys įsitikinsite.
Aviena su bulvėmis, pupelėmis ir brinza
Aviena su bulvėmis, pupelėmis ir brinza
Paruošimui: 30 min.
Kaloringumas: 600 kcal/1 porc.

4 porcijos

600 g bulvių,
500 g šparaginių pupelių,
400 g avienos,
druskos ir pipirų pagal skonį,
4 šakelių čiobrelio,
3 valg. šaukšt. alyvų aliejaus,
100 ml daržovių sultinio,
150 g grietinėlės,
300 g brinzos.

1. Neluptas nuplautas bulves virti pasūdytame vandenyje maždaug 20 min. Paskui nupilti vandenį, bulves nulupti ir supjaustyti kubeliais.

2. Nuplauti šparagines pupeles, nuvalyti ir supjaustyti. Suberti jas į verdantį vandenį ir blanširuoti maždaug 6 min. Paskui supilti į kiaurasamtį, perlieti šaltu vandeniu ir palikti nusivarvėti.

3. Avieną supjaustyti maždaug 3 cm dydžio kubeliais. Žalumynus nuplauti ir nusausinti.

4. Orkaitę įkaitinti iki 200°. Kepimo formoje įkaitinkite aliejų ir pakepinkite jame avienos gabaliukus. Pagardinti pipirais ir druska. Supilti sultinį, grietinėlę ir užvirinti. Sudėti bulves ir pupeles. Supjaustyti brinzą kubeliais, susmulkinti žalumynus ir taip pat suberti į mėsą.

5. Uždengti kepimo formą dangčiu ir troškinti ragu orkaitėje maždaug 40 min.

Skanaus!

www.DELFI.lt
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Įvertink šį straipsnį
Norėdami tobulėti, suteikiame jums galimybę įvertinti skaitomą DELFI turinį.
(0 žmonių įvertino)
0

Top naujienos

Savaitgalį Vilniuje praūžęs neblaivių nepilnamečių vakarėlis nesibaigs ramiai: pareigūnai aiškinasi detales (117)

Penktadienio vakarą Vilniaus centre jaunuoliai surengė audringą vakarėlį, kuriame su alkoholio...

Ruduo tęsiasi: apie žiemą primins vos kelios snaigės su lietumi (7)

Vakar dieną per Lietuvą su stipriais vakarų vėjais persirito šilumos banga. Temperatūra daug kur...

Rojus, kuriame atostogauja egzotikos trokštantys lietuviai, – pavojingiausia šalis žemėje (39)

Atostogų kelionės šiuo metu ypač populiarios, jas dažnai renkasi šeimos ar draugų kompanijos....

Berankiui nepavyko prasibrauti į trečią „Australian Open“ ratą

Pajėgiausias Lietuvos tenisininkas Ričardas Berankis trečiadienį „ Australian Open “ antrame...

Lietuvoje gimdos kaklelio vėžio diagnozę kasmet išgirsta šimtai moterų: kaip išvengti šios mirtinos ligos gydytojos atsako į skaitytojų klausimus (85)

Nacionalinio vėžio instituto mokslininkai atliko pirmą išsamų prevencinės programos dėl gimdos...

Premjero patarėjas dėl Narkevičiaus skandalo: aš pasakysiu, ko galbūt neturėčiau (367)

Premjeras pirmadienį interviu DELFI pareiškė, kad diskusijų dėl susisiekimo ministro Jaroslavo...

„Regitra“ įvardijo 5 būsimų vairuotojų prasimanymus, kuriais nereikėtų tikėti (87)

Mitų netrūksta kiekvienoje srityje. Su jais susiduria ir „ Regitra “, kurioje retas nėra...

Kartumą burnoje pajutęs Jasikevičius baksnojo į protokolą: čia trenerio nereikia (23)

„Džiugu, kad kai kurie žaidėjai labai užsivedę. Kitus man labai sunkiai sekasi „užkurti“...

Ką sugalvojo Putinas? Ekspertai – apie realiausią scenarijų (279)

Nuo pat tos akimirkos, kai Rusijos prezidentas kreipėsi į Federalinę Asamblėją ir atsistatydino...