Kas yra itališka virtuvė? Turbūt sunkiai įsivaizduojame ją be picos ir be makaronų. Tačiau autentiško itališko maisto restorano “Rossini” vyr. virėjas maestro Vicenzo Recupero po truputį plečia mūsų akiratį, keičia stereotipus ir supažindina su savo šalimi. Kitaip tariant - per skandį į širdį. Šį kartą - aviena.
Aviena itališkai_5
© Restoranas "Rossini"
Avienos filė su aštriu raudonojo vyno padažu
“Filetto agnello alla diavolo” (itališkai)

Reikės:

(4 porcijoms)

700 g avienos filė,
1 kiaušinio,
150 g migdolų drožlių,
miltų.

Padažui:

4 skiltelių česnako,
1 svogūno,
8 vyšninių pomidorų,
2 šakelių rozmarino,
200 ml. sauso raudono vyno,
Alyvuogių aliejaus,
Aštriosios paprikos (čili) ,
druskos,
pipirų.

Aviena itališkai_2
© Restoranas "Rossini"

Avienos filė supjaustome pailgais gabalais, iš abiejų pusių įpjauname įstrižais pjūviais. Kiaušinį išplakame su trupučiu miltų.



Aviena itališkai_3
© Restoranas "Rossini"

Filė gabalus iš vienos pusės pamirkome plakinyje ir apvoliojame migdolų drožlėmis.




Aviena itališkai_4
© Restoranas "Rossini"

Į įkaitintą keptuvę pilame alyvuogių aliejaus, dedame avienos filė, pirmiausia apvoliota puse, dedame susmulkintą česnaką, svogūną, čili, rozmariną, per pusę perpjautus pomidoriukus. Ant mažos ugnies kepame po 2.5 min. kiekvieną pusę.




Aviena itališkai_5
© Restoranas "Rossini"

Paskui supilame vyną, pagal skonį druskos, pipirų. Patroškiname dar keletą minučių.

Garnyrui tiks virtos ir apkeptos bulvės, bulvių kroketai, fri, šviežios daržovės, virti brokoliai ar špinatai.

Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Populiariausios nuomonės
Parašykite savo nuomonę
arba diskutuokite anonimiškai čia
Skelbdami savo nuomonę, Jūs sutinkate su taisyklėmis
Rodyti diskusiją Rodyti diskusiją

Top naujienos

Trimečio mama nebeištvėrė: tai kam aš moku sveikatos draudimą? (15)

Prireikė gydytojo oftalmologo konsultacijos? Geriau iš anksto apsilankykite Valstybinės ligonių...

Tėvai – priblokšti: Vilniaus vaikų darželio direktorė elgėsi lyg monstrė (35)

Vaikų darželio direktorė, smurtavusi prieš penkiametį auklėtinį, sulaukė atpildo – Vilniaus...

Gyvai / Eurolygos mūšis Bamberge: „Brose“ – „Žalgiris“ (38)

Kauno „Žalgirio“ (11/6) krepšininkai Eurolygos 18 ture antradienio vakarą antrą kartą šiame...

R.I.T.A. Už lėšas skurdo kaime mažinimui – odiniai diržai ir piniginės (109)

Absoliuti dauguma Seimo narių išlaidas viešosios informacijos rengėjams galėtų pakeisti...

Nemalonumų sulaukęs buvęs garsios advokatės žentas: jeigu lemta, nuo kalėjimo nepabėgsi (62)

Dėl baisios avarijos išgarsėjęs buvęs garsios sostinės advokatės žentas Arnas Tumėnas vėl...

Dažniausiai užsienio žiniasklaidoje minimas Lietuvos miestas – iš arti (13)

Atvykus JAV ir kituose žemynuose garsiai Ballų šeimynai, viso pasaulio dėmesys krypsta į...

Aplinkinių nurašyta panevėžiečio idėja virto pragyvenimo šaltiniu: man sakydavo, kad mirsiu badu (16)

„Jeigu tavo namuose nėra katino, tai ką tu myli?“ –rašoma ant Mariaus Dijoko sukurto...

Gyvai / Dešimtasis Dakaro etapas: greičio ruože lietuviai žengia koja kojon (117)

Po neplanuotos pertraukos, kai dėl prasto oro buvo atšauktas devintasis etapas, jubiliejiniame...

Siaubinga tragedija Kazlų Rūdoje (481)

Kazlų Rūdoje - siaubinga tragedija. Pirmadienį nusižudė mergina, o kitą dieną - ir jos mama.

Siaubinga parduotuvės klaida: pardavė nuodingą žuvį, galinčią sukelti skausmingą mirtį (7)

Gamagoryje (Japonija) per garsiakalbius skamba įspėjimas nevalgyti nuodingos žuvies, kurios penkias...