Produktai:
1 kg aviečių,
2 kg cukraus,
2 šaukšteliai druskos,
2 l vandens,
2 g citrinos rūgšties.
Kaip gaminti:
1. Iš cukraus ir 1 l vandens išvirkite sirupą. Palikite atvėsti.
2. Avietes perrinkite, nuplaukite. Ištirpinkite druską 2 litruose vandens, perpilkite į puodą.
3. Uogas porcijomis berkite į sietelį ir 10-iai minučių pamerkite į pasūdytą vandenį. Paskui perskalaukite šaltu vandeniu.
4. Avietes suberkite ant popierinių rankšluosčių. Paskui suberkite avietes į atvėsusį sirupą, palikite valandą pastovėti.
5. Užkaiskite puodą su avietėmis, virkite, kol sutirštės. Likus 3 – 4 min. iki virimo pabaigos suberkite citrinos rūgštį.
6. Supilstykite uogienę į stiklainius, uždenkite sviestiniu popieriumi ir apriškite.
Skanaus!