Produktai:

1 kg aviečių,
2 kg cukraus,
2 šaukšteliai druskos,
2 l vandens,
2 g citrinos rūgšties.

Kaip gaminti:

1. Iš cukraus ir 1 l vandens išvirkite sirupą. Palikite atvėsti.

2. Avietes perrinkite, nuplaukite. Ištirpinkite druską 2 litruose vandens, perpilkite į puodą.

3. Uogas porcijomis berkite į sietelį ir 10-iai minučių pamerkite į pasūdytą vandenį. Paskui perskalaukite šaltu vandeniu.

4. Avietes suberkite ant popierinių rankšluosčių. Paskui suberkite avietes į atvėsusį sirupą, palikite valandą pastovėti.

5. Užkaiskite puodą su avietėmis, virkite, kol sutirštės. Likus 3 – 4 min. iki virimo pabaigos suberkite citrinos rūgštį.

6. Supilstykite uogienę į stiklainius, uždenkite sviestiniu popieriumi ir apriškite.

Skanaus!

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (6)