6 porcijos

Jums reikės:

· 1 didelės citrinos
· 320 gramų miltų
· 2 stiklinių smulkaus cukraus
· 0,5 stiklinės cukraus pudros
· 200 gramų sviesto
· 4 didelių kiaušinių
· 1 arbatinio šaukštelio kepimo miltelių

Gaminimas

1) Gerai nuplaukite citriną. Smulkia tarka nuo citrinos nutarkuokite žievelę. Tada citriną perpjaukite pusiau ir išspauskite sultis.

2) Jums reikės 30 centimetrų ilgio ir 20 centimetrų pločio kepimo formos. Jos vidų ištepkite sviestu , išklokite kepimo popieriumi taip, kad krašteliai truputį užsilenktų. Iki 180 laipsnių įkaitinkite orkaitę.

3) Kambario temperatūroje atšildykite ir susmulkinkite sviestą. 280 gramų miltų sumaišykite su cukraus pudra ir puse citrinos žievelės. Sudėkite sviestą ir sumaišykite su miltais. Masė turi virsti trupiniais.

4) Gautus trupinius sudėkite į kepimo formą, išlyginkite, suspauskite. Kepkite orkaitėje 20-25 minutes – kol pyrago pagrindas įaugs auksinį atspalvį.

5) Kol pyrago pagrindas kepa, kiaušinius išplakite su cukrumi iki baltų putų, sudėkite likusią citrinos žievelę, supilkite citrinos sultis, įmaišykite kepimo miltelius ir likusius miltus. Viską išmaišykite iki vientisos masės.

6) Gautu įdaru užliekite pyrago pagrindą. Kepkite apie 25 minutes, kol įdaras sukietės. Iškepusiam pyragui leiskite atvėsti – tik tada jį galima atsargiai išimti iš kepimo formos. Supjaustykite kvadratėliais ir pabarstykite cukraus pudra.

Skanaus!

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (4)