aA
Labai mėgstame raugintas daržoves – kopūstus, agurkus, pomidorus, moliūgus. Bet kai pernai į stiklainius grūdau kinietišką kopūstą, kaimynė sukiojo pirštą prie smilkinio. Po mėnesio ta pati kaimynė lapnojo jau išrūgusius ir tuo pačiu pirštu rodė į stiklainį ir sakė „dar“.
© Shutterstock nuotr.

Dabar, aptikusi kinietiškų kopūstų gera kaina, visada nusiperku ir užraugiu 2-3 stiklainius. Skonis iš tiesų nustebins, jis neprimena tradicinių raugintų kopūstų, tai labiau rytietiškas skonis. Valgome juos su viskuo, kam tinka raugintų daržovių garnyras, tik, deja, bandyta virti sriuba buvo ne itin vykusi…

Labai smagu, kad netgi neturintys savo daržo gėrybių ar prieskonių viską gali nusipirkti prekybos centre ir pasigaminti tikrai originalaus patiekalo.

Naudojama tik baltoji kopūsto dalis, 2 litriniams stiklainiams reikės apie 1,5 kg kiniško kopūsto.

Nupjaunu žaliąją dalį, ją sunaudoju salotoms. Tuomet atskiriu lapus, nupjaustau šoninius lapelius taip, kad liktų tik balta dalis. Supjaustau kvadratais.

Stiklainius gerai išplaunu karštu vandeniu (rauginant stiklainių kaitinti nereikia), į kiekvieną beriu 1 v.š. rupios druskos (su kaupu),
1 v.š. prieskonių konservavimui mišinio (arba 2 lauro lapus, krapų kotų, 4-5 juodųjų pipirų grūdelius, kalendros sėklų), 5-6 labai plonai supjaustytas česnako skilteles.

Užverdu virdulį su vandeniu ir kriauklėje nuplikau plastikinius dangtelius.

Vis paspaudžiant, sudedu kopūstą, stiklainius iki pat viršaus užpilu kuo šaltesniu vandeniu (tinka ir iš čiaupo), dengiu dangtelius ir palieku kambario temperatūroje bent 4-5 dienoms. Tuomet jau nešu į rūsį. Jei neturite rūsio, stiklainius drąsiai galite laikyti kambario temperatūroje.

Rūsyje kopūstas įrūgsta per mėnesį, kambaryje, manau, dar greičiau.

Atradimas: rauginti kiniški kopūstai
© kumucia.com
Parašykite savo nuomonę
arba diskutuokite anonimiškai čia
Skelbdami savo nuomonę, Jūs sutinkate su taisyklėmis
Rodyti diskusiją Rodyti diskusiją

Top naujienos

Vladimiras Laučius. Demokratinio kapitalizmo saulėlydis (II). Tamsieji amžiai (26)

Šiuolaikinės demokratijos modelį, įsigalėjusį po Antrojo pasaulinio karo ir iš esmės...

2019 metų biudžetas: pažadai dirbantiesiems ir didesni vaiko pinigai papildyta 12.27 (38)

50 eurų sieksiantys vaiko pinigai , 30 eurų didesnė minimali mėnesinė alga, 40–50 eurų...

Šiaulių darželio tėvai nebegali tylėti: kodėl patys turime pirkti vaikams pieštukus ir popierių?

Tėvų bendruomenė iš vieno Šiaulių lopšelio-darželio kreipėsi į DELFI redakciją su prašymu...

Išslaptintuose dokumentuose – informacija apie Putino konkurentą (64)

Jungtinėse Valstijose išslaptinti pirmojo Rusijos prezidento Boriso Jelcino ir JAV prezidento...

Didžiausią galvos skausmą įvardinęs Adomaitis – apie priverstines korekcijas: neturėjome kito šanso (1)

Prieš antradienio rytinę treniruotę aikštės viduryje Vilniaus „Ryto“ vyriausiasis treneris...

Oficialu: nuo kitų metų – didesni atlyginimai (4)

Vyriausybė antradienį pritarė minimalios mėnesio algos ( MMA ) didinimui – nuo kitų metų ji...

Didžioji taupa kirs per ministerijų kišenę: jau brandinami planai, kam kirpti ir mažinti papildyta 11.46 (112)

Artėjant mūšiui dėl biudžeto Finansų ministerija paragino ministerijas susimažinti išlaidas....

Šimašiui – smūgis iš savų: liberalai žada kelti kitą kandidatą atnaujinta 12.04 (100)

Vilniaus meras Remigijus Šimašius antrą kartą kandidatuoti mero rinkimuose nusprendė ne su...

Gyvai / NETOBULOS. Agnė Šerkšnienė: kaip per metus pagerinti 7 Lietuvos rekordus

Sprinterė Agnė Šerkšnienė į profesionalųjį sportą grįžo po motinystės pertraukos ir...

Traškios vištienos blauzdelės pagal Beatą Nicholson – vaikų ir vyrų favoritės (4)

Maistą verdant riebaluose, susidaro traški plutelė, todėl visa drėgmė išlieka viduje, sako LRT...