aA
Kai norisi ko nors aštraus...
Meksikietiški buritos
© Corbis/Scanpix

Troškiniui reikės:

500 g jautienos faršo,
3 didelių raudonųjų svogūnų,
3 čili pipiriukų,
400 g skardinės konservuotų pomidorų savo sultyse,
400 g skardinės konservuotų pupelių pomidorų padaže,
200 g skardinės saldžiųjų kukurūzų,
druskos, pipirų, kmynų, kalendros.

3 didelius raudonuosius svogūnus smulkiai supjaustykite ir apkepinkite svieste, kol gražiai pagels, suberkite 3 išvalytus ir smulkiai supjaustytus čili pipiriukus. Patroškinkite pora minučių ir sudėkite 500 g jautienos faršo. Kepinkite, kol mėsa pašviesės.

Pagardinkite prieskoniais: druska, juodaisiais maltais pipirais, malta kalendra ir kmynais. Išmaišykite. Sudėkite skardinę savo sultyse konservuotų pomidorų (400 g), suberkite susmulkintas 5 česnako skilteles. Uždenkite dangčiu ir troškinkite 10 min. Pabaigoje sukrėskite skardinę (400 g) konservuotų pupelių pomidorų padaže ir skardinę (200 g) saldžiųjų kukurūzų, išmaišykite, pakaitinkite iki virimo ir patiekite su kukurūzų miltų paplotėliais.

Kukurūzų paplotėliams reikės:

1 kiaušinio,
stiklinės pieno,
0,5 stiklinės vandens,
100 g kambario temperatūros sviesto,
kukurūzų miltų
žiupsnelio druskos.

Užminkykite tešlą iš 1 kiaušinio, stiklinės pieno, 0,5 stiklinės vandens, 100 g kambario temperatūros sviesto ir kukurūzų miltų. Suminkykite tešlą ir palikite kambaryje šiltai bent pusvalandžiui. Paskui tešlą sužnaibykite vienodais nedideliais kąsniukais, iškočiokite juos į plonus paplotėlius ir kepkite su trupučiu aliejaus gerai įkaitintoje keptuvėje iš abiejų pusių. Iškepusius dėkite ant popierinių rankšluosčių, kad susigertų aliejaus perteklius ir patiekite su aštriu jautienos troškiniu.

Skanaus!

Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Įvertink šį straipsnį
Norėdami tobulėti, suteikiame jums galimybę įvertinti skaitomą DELFI turinį.
(0 žmonių įvertino)
0

Top naujienos

Mūšis, apie kurį meluojama iki šiol: kodėl sovietai net kelis mėnesius nedrįso įžengti į Klaipėdą (116)

Klaipėda – vienintelis Lietuvos miestas, kurį sovietai užėmė 1945-aisiais. Tam tikra...

Norintiems išsiskirti – dar daugiau reikalavimų, institucijų slenksčių mynimo ir išlaidų (59)

Nuo Naujųjų įsigaliojo privalomoji mediacija sprendžiant šeimos ginčus, tačiau svarbu...

Iš Dakaro sugrįžę Žala ir Juknevičius pažadų apie startą kitąmet nedalija: laukia namų darbai (34)

Po daugiau nei dviejų savaičių Saudo Arabijoje, kur šiemet vyko Dakaro ralis, į Lietuvą...

Naktį Vilniaus centre vaikai surengė tokio masto išgertuves, kokių dar nematė nei policija, nei Vaiko teisės (446)

Naktį iš penktadienio į šeštadienį Vilniaus centre įvyko dar neregėtas nepilnamečių...

Kepenis Seime „skalbė“ žurnalistus: „tikrai žinojo“ apie nusikaltimus, tačiau tai slėpė (167)

Lietuvos valstiečių ir žaliųjų sąjungos ( LVŽS ) atstovas Dainius Kepenis ketvirtadienį...

Gyvai / Intriguojanti akistata sostinėje „Rytas“ – „Neptūnas“ tiesioginė rungtynių transliacija (10)

„Betsafe-LKL“ čempionate Vilniaus „Rytas“ (12/6) namuose priima ne kokią atkarpą...

Gyvai / Aukštaitijos derbis: „Juventus“ – „Lietkabelis“ tiesioginė rungtynių transliacija (2)

„Betsafe-LKL“ čempionate puikią formą demonstruojanti Utenos „Juventus“ (10/8) ekipa...

„Google“ profesionalai: 5 dalykai, kurie turi būti jūsų CV

Bendrovė „ Google “ kartais peržiūri po 50 tūkst. kandidatūrų kas savaitę, tad vargu ar kas...

JAV ekspertas: amerikiečių karių skaičius Baltijos šalyse – dar ne viskas (4)

Jungtinių Valstijų ekspertas Rogeris Zakheimas ragina Lietuvą neapsiriboti prašymais didinti...

Andrius Užkalnis

Kaip ištverti gyvenimą. 18 dalis. Kuo kvailiai skiriasi nuo protingų žmonių? (1)

Sveiki, aš esu Andrius Užkalnis , ir čia, DELFI Plius , rašau jums apie tai, kaip elgtis, kad...