aA
Šis nesudėtingas troškinys su liesa jautiena nėra toks kaloringas, kokiais atrodo dauguma mėsos patiekalų. Pateikiame Jutos valstijos Park Sičio viešbučio „Canyons Resort“ šefo Johno Murcko receptą.
Jautiena
© Shutterstock nuotr.

5 porcijos / Pasiruošimas: 15 min. / Gaminimas: 1 val. 15 min.

Produktai:

¼ puodelio maltos aitriosios paprikos
½ valg.š. malto kumino
¼ arb.š. maltų Kajeno pipirų
1/8 arb.š. malto cinamono
½ valg.š. augalinio aliejaus
500 g lieso jautienos faršo
125 g liesos jautienos (pjaustytos gabaliukais)
½ svogūno
1 skiltelė česnako
1 Chalapos paprika
½ raudonosios paprikos
400 g pomidorų minkštimo (gali būti konservuoti)
1 stiklinė jautienos sultinio (geriau su mažesniu druskos kiekiu)
¾ arb.š. druskos
¼ arb.š. šviežiai maltų juodųjų pipirų
1 indelis konservuotų pupelių
150 g tarkuoto sūrio

Gaminimas:

Nedidelėje keptuvėje ant vidutinės ugnies maždaug 2 min. pakepinkite prieskonius: aitriąją papriką, kuminą, Kajeno pipirus ir cinamoną. Visus prieskonius sugrūskite ir atidėkite į šoną.

Paimkite didelę keptuvę, įkaitinkite ją iki aukštos temperatūros, įpilkite augalinio aliejaus ir sudėkite abi jautienos rūšis. Kepkite 5 – 7 min.

Kitoje keptuvėje 5 min. pakepinkite pjaustytus svogūnus ir trintą česnaką, po to sudėkite juos į keptuvę su mėsa ir dar 1 min. pakepkite. Pridėkite pakepintų prieskonių, sudėkite smulkiai pjaustytą Chalapos papriką, pjaustytą raudonąją papriką, pomidorų minkštimą, įpilkite jautienos sultinio. Įberkite druskos ir maltų juodųjų pipirų.

Viską užvirkite, prisukite ugnį ir troškinkite maždaug 1 val. Jei norite, kad patiekalas nebūtų aštrus, įpilkite vandens. Likus 15 min. iki troškinimosi pabaigos, sudėkite konservuotas pupeles.

Padalykite troškinį į penkias porcijas, papuoškite tarkuotu sūriu ir pjaustyta Chalapos paprika (jei norite).

Skanaus!

Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Įvertink šį straipsnį
Norėdami tobulėti, suteikiame jums galimybę įvertinti skaitomą DELFI turinį.
(0 žmonių įvertino)
0

Top naujienos

Seimas gavo eksperto vertinimą: prekybininkai garantuotai padidintų kainas, bankams mokestis būtų nepakeliamas (120)

Seimui jau pateiktas nepriklausomo eksperto vertinimas dėl bankų ir prekybos tinklų mokesčio....

Arūnas Milašius. Kodėl ūkininkai pralaimėjo dar prieš išvarydami traktorius į miestus (56)

Formaliai praeitos savaitės ūkininkų protesto akcijos atnešė sėkmę – žymėtas dyzelinas...

Gyvai / Eurolygos dvikova Maskvoje: CSKA – „Žalgiris“ (9)

Kauno „Žalgirio“ (3-8) krepšininkų laukia sunki užduotis. Eurolygos 12-o turo rungtynėse...

Kručinskienė apsisprendė: išsikrausto (300)

Eglė ir Gintaras Kručinskai pagaliau sutiko – išsikraustys į Kauno miesto savivaldybės...

Henrikas Daktaras nenori kalėti iki gyvenimo galo: skyrė teismui emocijų kupiną kreipimąsi (346)

Kauno šešėlinio pasaulio lyderiu anksčiau vadintas Henrikas Daktaras, pravarde Henytė prašo...

Bjauriuoju ančiuku praminta Panevėžio eglė pagaliau atsitiesė: pajuokos objektas tapo tikru grožio etalonu

Šiemet Panevėžys tapo ankstyviausiu kalėdinio laikotarpio pranašu Lietuvoje ir, aplenkęs visus...

Už tautiečių nužudymą teisiamą ukrainietį prašoma įkalinti iki gyvos galvos

Kauno apygardos teismas ketvirtadienį baigė nagrinėti už tautiečių nužudymą teisiamo...

Ištyrė ir rėžė rezultatus: kurį mėnesį gimusiems didžiausia tikimybė sulaukti šimto metų, o kurį – mažiausia?

Ar turi reikšmės tai, kokį mėnesį gimėte? Akivaizdu, kad taip, ir šį kartą kalba sukasi ne...

Prekybininku gali tapti kiekvienas: populiariausi verslo modeliai vienoje didžiausių platformų

Turbūt nerasite žmogaus, kuris nėra girdėjęs apie „ Amazon “ prekybos platformą. Daugelis...

Gyvai / Diskusija Alytuje: ko trūksta, kad galimybėmis verslui ir darbuotojams pasivytų Vilnių? „Atsakingas požiūris“

DELFI iniciatyva „ Atsakingas požiūris “ pradeda savo kelionę po Lietuvą ir pirmąja savo...