2 kg geros kokybės liesos jautienos, supjaustytos kubeliais,
druska ir šviežiai malti juodieji pipirai,
4 šaukšteliai garam masalos prieskonių,
4 šaukštai natūralaus jogurto,
4-5 šaukštai alyvuogių aliejaus,
4 dideli smulkinti svogūnai,
4 skiltelės spausto česnako,
5 cm ilgio tarkuota imbiero šaknis,
4 šaukštai pomidorų padažo,
2 šaukštai cukraus,
2 skardinės (2x400 g) konservuotų pomidorų,
800 ml jautienos sultinio,
saujelė smulkintos kalendros (kotelius atsidėkite atskirai nuo lapelių),
6-8 kardamono ankštys,
15-20 kvapiosios murėjos (“kario”) lapelių,
6 smulkinti aitrieji pipirai.

Prieskonių mišiniui: 4 šaukšteliai kumino sėklų, 4 šaukšteliai kalendros sėklų, 1 šaukštelis pankolio sėklų, 1 šaukštelis vaistinės ožragės sėklų, 4 šaukšteliai nelabai aštrių kario miltelių, žiupsnelis druskos.

1. Supjaustykite jautieną kąsnio dydžio kubeliais, sudėkite į dubenį, pagardinkite druska ir pipirais. Pabarstykite garam masalos prieskoniais, supilkite jogurtą ir kelis šaukštus aliejaus, išmaišykite. Uždenkite dubenį plėvele ir pamarinuokite kuo ilgiau arba kol pagaminsite likusį karį.

2. Pagaminkite prieskonių mišinį: sausoje keptuvėje ant didelės ugnies kelias minutes paskrudinkite kumino, kalendros, pankolio ir ožragės sėklas. Sudėkite į grūstuvę, įberkite žiupsnelį druskos ir sugrūskite. Suberkite kario miltelius ir gerai išmaišykite.

3. Įkaitinkite keptuvę su likusiu aliejumi. Sudėkite svogūnus, česnakus, aitriuosius pipirus, imbierą, truputį druskos ir pipirų. Pabarstykite cukrumi, kad karamelizuotųsi svogūnai. Tada sudėkite kalendros kotelius, kardamono ankštis ir sugrūstą prieskonių mišinį. Išmaišykite, uždenkite ir pakepinkite 6-8 min, kol svogūnai suminkštės. Kelis kartus nukelkite dangtį ir lengvai pamaišykite.

4. Į kitą įkaitusią keptuvę sudėkite jautienos kubelius, svogūnų masę, pomidorų padažą, konservuotus pomidorus, pamaišykite ir kelias minutes pakepinkite ant vidutinės ugnies. Tada suplikite jautienos sultinį ir sudėkite kvapiosios murėjos lapelius. Uždenkite, sumažinkite ugnį ir kartais pamaišydami troškinkite apie 30 min, arba kol jautiena suminkštės.

5. Sudėkite karį į pašildytus dubenėlius, apibarstykite kalendros lapeliais.

Skanaus!

Šaltinis
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją