Puikus, sotus ir skanus užkandis. Be to, česnakas tikrai nuvys gripo bacilas.
Aštrūs baklažanų suktinukai
© www.cooking-book.ru
Reikės:

4 baklažanų,
100 g “Goudos” sūrio,
125 g majonezo,
8 česnako skiltelės,
petražolių lapelių,
druskos ir pipirų pagal skonį.

Baklažanus nuplaukite ir supjaustykite ne storesnėmis kaip 7 mm riekelėmis. Nuo kraštinių riekelių nulupkite odelę. Kiekvieną riekelę įtrinkite druska, sudėkite į dubenį sluoksniais ir paslėgę palikite 15 minučių pastovėti. Kai iš baklažanų išsiskirs sultys, nupilkite jas ir nusausinkite popieriniu rankšluosčiu.

Paruoškite įdarą. Sūrį sutarkuokite smulkia trintuve, susmulkinkite petražoles. Smulkiai supjaustykite česnaką ir sumaišykite su majonezu.

Kiekvieną baklažano riekelę iš abiejų pusių patepkite aliejumi (naudokite teptuką) ir apkepkite iš abiejų pusių, kol gražiai apskrus. Padėkite ant popierinių rankšluosčių, kad susigertų riebalų perteklius. Palaukite, kol atšals.

Atvėsusias baklažanų riekeles patepkite majonezu, pabarstykite sūriu ir petražolėmis (galite naudoti ir kitus mėgstamus žalumynus).

Riekeles suvyniokite į ritinėlius ir sudėkite į lėkštę. Palikite 30-40 min, kad įdaras susigertų.

Skanaus!

Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Populiariausios nuomonės
Parašykite savo nuomonę
arba diskutuokite anonimiškai čia
Skelbdami savo nuomonę, Jūs sutinkate su taisyklėmis
Rodyti diskusiją Rodyti diskusiją

Top naujienos

Studentės svajones sutrypė realybė: dar tikiuosi, kad neteks krautis lagaminų

Medikams nusprendus netylėti ir mitingu siekti atkreipti valdančiųjų dėmesį į problemas,...

Šiaurės Korėjos piliečiai dirba Rusijoje – juos lygina su vergais (41)

Šalia dumblėto kelio viename iš Sankt Peterburgo rajonų iškilo visas palaikių gyvenamųjų...

Pigu-brangu eksperimentas: drabužiai beveik identiški, o kainos skiriasi daugiau nei 10 kartų (30)

DELFI Stilius nutarė atlikti „pigu-brangu“ eksperimentą paieškoti drabužių, kurie atrodo...

Šalys, kuriose už 800 eurų per mėnesį gyvensite kaip karaliai (89)

Pasaulyje yra bent 27 šalys, kuriose galima iš tikrųjų karališkai gyventi už mažesnę nei 1 000...

Ginekologai apie populiarią higienos priemonę: mirtinas sindromas progresuoja labai greitai (22)

Šįkart te suklūsta moterys ir merginos, kurios naudoja tamponus . Ši moterų higienos priemonė...

Rimtas perspėjimas Europos gyventojams: jūsų naivumas – labai pavojingas (368)

Pastaraisiais metais Europoje ne sykį skambėjo krikščionybę priėmusių eksmusulmonų...

Penktąjį Dakaro ralį įveikęs Vanagas: paskutiniame greičio ruože viskas galėjo baigtis liūdnai (24)

Pakilimus ir nuosmukius 40-ajame Dakaro ralyje išgyvenęs Benedikto Vanago ir Sebastiano...

Prieš mačą su „Lietuvos rytu“ rimtų nuostolių patyręs Butautas: apie tai sužinojau paskutinę dieną (2)

Ketvirtadienį su Adu Juškevičiumi atsisveikinęs „Lietkabelio“ strategas Ramūnas Butautas...

Eurovizinė karštinė tęsiasi: ar scenos vilkai nurungs naujokus? (13)

Šeštadienio vakarą LRT eteryje jau antroji eurovizinių atrankų laida. Laikas tiksi – iki...

Pirmą kartą Dakare finišavęs Žala: negaliu suprasti, kad jau baigėsi (123)

Trečias kartas nemelavo. Po dviejų nesėkmių Dakaro ralyje trečiąkart dalyvavęs Vaidoto Žalos...