Atvėsus orams vis dažniau norisi dubenėlio šiltos sriubos. Jei ji aštri – dar geriau. Šiek tiek aštrumo šildo, budina ir kiek pagreitina rudenį mingančią medžiagų apykaitą. Be to, sriuba su daug daržovių yra puikus būdas panaudoti sezonines gėrybes – morkas, svogūnus, pomidorus, salierus, paprikas ir žalumynus.
© Bendrovės archyvas

Aštrios žuvienės receptu dalinasi prekybos tinklo „Maxima“ maisto gamybos meistrė Nijolė Ramanauskienė. Tokia žuviene praėjusį savaitgalį  buvo vaišinami Šalčininkų miesto šventės – Derliaus šventės – svečiai.

Jums reikės:

2-jų didelių svogūnų
2-jų morkų
2-jų saldžių paprikų – raudonos ir geltonos spalvos
¼ salierų šaknies
3–4 pomidorai vidutinio didumo (blanširuoti ir nulupti)
80 g alyvuogių aliejaus daržovių pakepimui
600–800 g šviežios lašišos, karpio ar kitos mėgstamos žuvies
1 vnt. aštrios paprikos
Druskos žiupsnelis
Žiupsnelis juodų maltų ar grūstų pipirų
Laurų lapelių
Paskaninimui – lukštentų krevečių ir grietinės
Petražolių šakelių – kiek valgytojų (kas mėgsta – šviežios kalendros šakelių)

Paruošimas:

Pirmiausia ant viryklės užkaičiamas puodas su vandeniu. Kol vanduo užvirs, nuplaunamos, nuvalomos ir pagal skonį susmulkinamos visos daržovės, išskyrus aitriąją papriką ir pomidorus. Jos lengvai apkepamos ant šlakelio įkaitinto aliejaus.

Užvirus vandeniui sudedama pasirinkta žuvis, pasūdoma, pagardinama pipirais ir lauro lapeliais. Kai vanduo vėl užvirs, nugrėbiamos putos. Paverdama dar 10 min. ir žuvis išgrėbiama, atskiriami kaulai nuo žuvies filė, o sultinys nuskaidrinamas. Galima jį perpilti per sietelį ar tiesiog atidžiai išgriebti likusius prieskonius.

Į sultinį sudedamos kepintos daržovės, o dar šiek tiek pavirus – žuvies gabalėliai, taip pat aštri smulkinta paprika ir blanširuoti pomidorai. Skanaujama ir, prireikus, dar pagardinama druska bei pipirais. Prieš pabaigą sudedamos krevetės, žuvienė dar kartą užverdama.
Patiekiant žuvienė paskaninama grietine ir papuošiama petražolių ar kalendros šalele.

Skanaus!

Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Parašykite savo nuomonę
arba diskutuokite anonimiškai čia
Skelbdami savo nuomonę, Jūs sutinkate su taisyklėmis
Rodyti diskusiją Rodyti diskusiją
Naujienų prenumerata

Top naujienos

V. Mazuronis nori tapti prezidentu: užkniso tai, kas šiandien vyksta

Europos Parlamento narys Valentinas Mazuronis paskelbė, kad dalyvaus 2019 m. Prezidento rinkimuose.

Galimi pretendentai į D. Grybauskaitės vietą pradėjo kalbėti netikėtus dalykus (329)

Galimi kandidatai prezidento rinkimuose pradėjo kalbėti apie socialinę atskirtį ir regionų...

Nemaloni staigmena degalinėje: už daugiau nei 30 prekių negalima mokėti kortele (86)

Į degalinę „Circle K“ užsukęs būrys užsieniečių susidūrė su nemalonia problema. Visiems...

Lietuviai išnaudoja nemokamas keliones į Suvalkus: važiuoja ne tik apsipirkti (11)

Alkoholio prekybai taikomus valdžios draudimus galima lengvai apeiti. Tokią tiesą atskleidžia...

Vėl smogė meningokokinė infekcija – staiga užgeso berniuko gyvybė (45)

Sekmadienį – nauja meningokoko auka. Kauno klinikų atstovė ryšiams su visuomene Eglė...

Savo sprendimą D. Šakalienė aiškina siekiu Lietuvoje įtvirtinti tikrąją socialdemokratiją (164)

Lietuvos socialdemokratų partija ( LSDP ) pirmadienį paskelbė sukūrusi frakciją Seime –...

K. Pūkas su žmona susilaukė dešimto vaikelio: tai – gyvenimo prasmė (80)

Seimo narys ir žinomas populiarios Kauno televizijos įkūrėjas Kęstutis Pūkas sulaukė...

Energetikos pokyčiai šalyje palies kiekvieną (1)

Lietuvos energetinės nepriklausomybės strategijoje numatoma, jog iki 2050 m. Lietuva elektros ir...

A. Mamontovo idėja Lietuvai - didesnė už Cheopso piramidę (3)

„Aš visuomet galvoju, kodėl žmonės iš viso pasaulio važiuoja į Egiptą? Suveža ten savo...