aA
Iš arbūzų galima pasigaminti įvairiausių patiekalų ir gėrimų. Be to, jame netgi galite pateikti vaisių salotas!
Arbūzas
© Corbis/Scanpix
Arbūzų kompotas


Jums reikės:

400-500 g arbūzo minkštimo,
500 ml vandens,
1 stiklinės cukraus,
1 arbat.šaukštelio citrinų sulčių.

Arbūzo minkštimą supjaustykite kubeliais. Puode pakaitinkite vandenį ir jame ištirpinkite cukrų ir pagardinkite citrinos sultimis. Sirupą užvirinkite, nukelkite nuo ugnies, atvėsinkite, suberkite arbūzų kubelius. Padėkite į šaldytuvą 8-12 valandų. Gerkite atšaldytą.

Vaisių salotos arbūzo puselėje

Jums reikės:

1 stambaus arbūzo,
įvairiausių vaisių ir uogų,
3 valg. šaukštų medaus,
5 lašų citrinų sulčių.

Arbūzą perpjaukite pusiau. Išskobkite jo minkštimą ir, iškrapštę sėklas, supjaustykite smulkiais kubeliais. Patiekalas atrodys ypatingai netikėtai, jei minkštimą išskobsite ledams skirtu šaukšteliu - taip, kad gautųsi rutuliukai.

Sumaišykite arbūzo minkštimą su vaisiais ir uogomis ir sudėkite į tuščiavidures arbūzo puses. Inde ištirpinkite medų su citrinų sultimis, pakaitinkite ir papildomai įpilkite vandens (ne daugiau 0,75 stiklinės). Du kartus sirupą užvirinkite, atvėsinkite ir apliekite juo vaisių salotas. Šviežumo patiekalui suteiks mėtos lapeliai, o išpuoselėtą skonį – kapoti riešutai.

Arbūzo kriušonas

Jums reikės:

1-1,5 kg arbūzo,
2 stiklinių pusiau saldaus baltojo ar rožinio vyno,
2 stiklinių nesaldaus gazuoto mineralinio vandens,
malto cinamono, gvazdikėlių, tarkuoto muskato riešuto pagal skonį.

Arbūzo minkštimą išvalykite nuo sėklų ir išspauskite sultis. Atskirame inde įkaitinkite vyną su prieskoniais, atvėsinkite ir praskieskite mineraliniu vandeniu. Sumaišykite su arbūzų sultimis, atšaldykite ir patiekite į stalą.

Skanaus!

Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Parašykite savo nuomonę
arba diskutuokite anonimiškai čia
Skelbdami savo nuomonę, Jūs sutinkate su taisyklėmis
Rodyti diskusiją Rodyti diskusiją

Top naujienos

Kodėl Skvernelis tapo profsąjungų taikiniu: šita valdžia iš kokios pusės bepažiūrėsi atrodo blogai (478)

Mokytojų profesinių sąjungų veiksmai sukūrė precendentą, kuris yra linkęs kartotis ateityje,...

Lietuvė išdavė priežastį, kodėl tautiečiai taip pamėgo Turkiją: atostogos tik priedanga (37)

Kelionės po Turkiją keičia savo veidą. Anksčiau poilsiauti Antalijos ar Kemero viešbučiuose su...

Teismas patvirtino: Kručinskų vaikai buvo paimti teisėtai (605)

Kauno apygardos teismas patvirtino, kad Kručinskų vaikams buvo kilusi reali grėsmė, todėl jie...

Smūgis durelėmis į kitą automobilį nebūtinai baigsis deklaracija – žinovai mato spragų (150)

Galimybė eismo įvykio deklaraciją pildyti tada, kai automobilio šonas paženklinamas greta...

Valgote papelijusius maisto produktus? Net nenutuokiate, kas jūsų laukia (65)

Pelėsiniai grybai gamtoje yra labai paplitę – jų rūšys skaičiuojamos tūkstančiais. Kai...

SGD terminalą dabar nori pirkti: kas pasikeitė (380)

Parlamentui priėmus svarstyti įstatymų projektus, kurie sukurtų teisinį pagrindą suskystintų...

Kauną drebinusiems „Ryto“ fanams liūdna net ne dėl rezultatų – apgailestauja dėl klubo vadovų (69)

Po LKL dvikovos Kaune, kur Vilniaus „Rytas“ nusileido „Žalgirio“ komandai 86:95, sostinės...

Vilniuje rengiamasi statyti unikalų pėsčiųjų tiltą per Nerį (59)

Tokio konkurso sostinė nematė daugiau nei 15 metų – savivaldybė rengiasi tiesti naują ir...

Gražu žiūrėti: vilniečiai parodė, kaip vilkint juodą nepasimesti pilkoje masėje (42)

Jei šiomis dienomis skyrėte laiko pasivaikščiojimams sostinės senamiestyje, žvelgiant į...

Po antrojo dvynukų gimtadienio Zvonkai namuose pasigedo vietos: teko imtis gudrybių (27)

Pirmąją žiemos dieną – gruodžio 1-ąją – Katažinos ir Deivydo dvynukai atšventė savo...