10 porcijų

Produktai keksui:

175 g sviesto,
175 g rudojo cukraus,
3 kiaušiniai (juos išplakite),
200 g miltų,
1 šaukštelis kepimo miltelių,
po 100 g cukatų ir džiovintų abrikosų,
50 graikinių riešutų (sukapoti),
1 didelio apelsino žievelė.

Glajui:

2 šaukštai apelsinų džemo,
1 šaukštas skysto medaus.

Kaip gaminti:

1. Įkaitinkite orkaitę iki 175 laipsnių. Kepimo formą patepkite sviestu, įtieskite kepimo popieriaus. Sviestą su cukrumi ištrinkite iki purios, šviesios masės. Po vieną įmuškite kiaušinius.

2. Suberkite miltus, kepimo miltelius, išmaišykite, suberkite cukatus, supjaustytus džiovintus abrikosus, kapotus graikinius riešutus ir pusę tarkuotos apelsino žievelės.

3. Sudėkite tešlą į kepimo formą. Kepkite 1 val. ir 10 min. Mediniu pagaliuku patikrinkite, ar keksas iškepęs. Palikite keksą atvėsti kepimo formoje, paskui išimkite į lėkštę.

4. Glajui pakaitinkite apelsinų džemą su medumi, apliekite keksą ir apibarstykite likusia tarkuota apelsino žievele.

Skanaus!

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (2)