Reikės:

1 kg vištienos (naudojau blauzdeles),
3 dideli apelsinai,
2 šaukštai medaus,
1 šaukštas alyvuogių aliejaus,
3 skiltelės česnako,
1 šaukštelis džiovinto rozmarino,
truputis druskos ir pipirų,
100 ml grietinėlės.

Išspaudžiame apelsinų sultis į dubenį, kuriame marinuosime vištiena. Supilame aliejų, medų, beriame džiovintą rozmariną, smulkintą česnaką ir pipirus su druska, viską išmaišome. Dedame vištieną ir marinuojame tiek, kiek turite laiko iki kepimo (geriausia per naktį, bet esu kepusi ir po 1 valandos).

Pamarinuotą vištieną dedame į kepimo skardą ir kepame 180 laipsnių temperatūroje apie 30-40 min.

Marinatą perkošiame (galite ir neperkošti) ir pilame į keptuve ir kaitiname, kol nugaruoja 2/3. Pilame grietinėlę ir sumažinę kaitrą kaitiname, kol padažas sutirštės. Jei reikia, įdėkite druskos ir pipirų.

Valgėm su bulvių koše ir žaliomis salotomis.