Jums reikės:

· 800 gramų lašišos filė su odele
· 2 centimetrų ilgio imbiero šaknies gabalėlio
· 4 didelių česnako skiltelių
· Pusės citrinos sulčių
· 4 valgomųjų šaukštų natūralaus jogurto
· 1 valgomo šaukšto pomidorų pastos
· 1 arbatinio šaukštelio raudonojo pipiro
· 1 arbatinio šaukštelio ciberžolės
· 1,5 arbatinio šaukštelio kalendros
· 1,5 arbatinio šaukštelio kuminų
· Druskos
· Augalinio aliejaus
· Ryžių ir daržovių – garnyrui

Gaminimas

1) Sausoje keptuvėje maždaug minutę pakepinkite kalendrą ir kuminus. Tuomet prieskonius arba sutrinkite grūstuvėje, arba sumalkite kavamalėje – jie turi virsti milteliais.

2) Imbierą ir česnaką nulupkite ir sutarkuokite smulkia tarka. Tarkuotą imbierą, česnaką, citrinos sultis, maltus prieskonius, raudonąjį pipirą, ciberžolę ir druską gerai išmaišykite. Tuomet sudėkite pomidorų pastą ir jogurtą, viską išmaišykite iki vientisos masės.

3) Lašišos filė supjaustykite gabaliukais, nuvalykite odelę, nuplaukite, nusausinkite popieriniu rankšluosčiu. Kiekvieno gabaliuko odelę (turi būti apie 4-6 gabaliukus) truputį įpjaukite keliose vietose.

4) Lašišos filė ištepkite pasigamintu marinatu, marinato turi patekti ir į įpjautas vietas. Lašišą marinuotis dviem valandoms palikite šaldytuve.

5) Lašišos gabaliukus išdėliokite ant augaliniu aliejumi pateptų grotelių. Ant gerai įkaitintų anglių iš odelės pusės žuvį kepkite apie 8 minutes. Tuomet apverskite ir kepkite dar 6 minutes.

6) Lašišą patiekite su daržovėmis ir virtais ryžiais.

Skanaus!

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (6)