aA
Pasiruošimo laikas: 2 val. 30 min.

Gaminimo lakas: 1 val. 20 min.

10 porcijų
Amerikietiškas moliūgų pyragas
© Shutterstock nuotr.

Jums reikės:

Tešlai: 200 g miltų,
100 g sviesto,
1 kiaušinio,
0,5 arbat. šaukštelio cukraus

Įdarui:

400 g moliūgo,
350 g sutirštinto pieno,
1 kiaušinio,
2 kiaušinio trynių
250 ml grietinėlės (22% riebumo),
po 0,5 arbat šaukštelio malto cinamono, imbiero, muskato riešutų.

Viršutiniam sluoksniui:

50 g gliaudytų graikinių riešutų,
3 valg. šaukštus rudojo cukraus,
50 g lydyto sviesto druskos

Gaminimas:

Paruoškite įdarą. Moliūgą nulupkite, supjaustykite smulkiais kubeliais, suberkite į vandenį ir virkite, kol suminkštės apie 20 min. Palaukite, kol atvės.

Paruoškite tešlą. Šaltą sviestą supjaustykite kubeliais. Virtuviniu kombainu sumaišykite miltus, sviestą ir druską, kol gausis smulkūs gumulėliai.

Įmuškite kiaušinį ir vėl maišykite iki vientisos masės.

Iš tešlos suformuokite rutulį, suvyniokite į plėvelę ir padėkite į šaldytuvą 30 min. Tešlą plonai iškočiokite ir išklokite ja formą.

Orkaitę įkaitinkite iki 220 C temperatūros. Tešlą užklokite pergamentu ir ant jo užberkite sausų pupelių (tuomet kepant pyragas pakyla vienodai). Kepkite 10 min. Pupeles ir popierių nuimkite.

Formą su tešla dėkite į orkaitę ir kepkite dar 4-5 min. Išimkite iš orkaitės ir palaukite kol atvės. Kiaušinį su tryniu išplakite iki putų. Supilkite sutirštintą pieną, grietinėlę, moliūgus, įberkite 0,5 arbat. šaukštelio druskos ir prieskonius.

Viską išplakite plaktuvu iki vientisos masės. Pyrago įdarą užliekite ant pyrago viršaus ir kepkite 50 min. Atvėsinkite ant grotelių apie 2 val. Įkaitinkite grilį iki maksimalios temperatūros. Indelyje sumaišykite graikinius riešutus, cukrų ir sviestą.

Išdėliokite riešutus ant pyrago viršaus. Pyrago kraštus uždenkite folija ir dėkite 2-3 min po griliumi apie 12 cm atstumu nuo kaitinimo elementų. Palaukite, kol atvės ir patiekite.

Skanaus!

www.DELFI.lt
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
|Populiariausi straipsniai ir video
Įvertink šį straipsnį
Norėdami tobulėti, suteikiame jums galimybę įvertinti skaitomą DELFI turinį.
(0 žmonių įvertino)
0

Top naujienos

Psichoterapeutas: jei situacija tęsis dar 6 savaites, bus kardinalių socialinių pokyčių (608)

Nors pandemija palies visas gyvenimo sritis, ypatingą svarbą turi kintanti socialinė...

Niūri britų mokslininkų prognozė: mirčių nuo COVID-19 skaičius gali būti sukrečiantis JAV ekspertas: aukų šalyje gali būti iki 200 tūkst. (261)

Nepaisant įgyvendinamų griežtų priemonių, Imperatoriškojo koledžo Londone mokslininkai...

Sekmadienį Lietuvoje patvirtinti dar 23 COVID-19 atvejai: bendras skaičius – 460 (385)

Sveikatos apsaugos ministerija praneša, kad šiandien, atlikus tyrimus, Lietuvoje patvirtinti dar...

Mėnesio prognozė: po anomaliai šilto kovo balandis bus itin kontrastingas (38)

Artėjantis balandis gali būti itin permainingas, rodo Lietuvos hidrometeorologijos tarnybos...

Pokyčiai darbovietėje: 5 patarimai, kaip elgtis vadovui, kad virusas atneštų mažiau nuostolių (21)

Kol kas nėra visiškai aišku, kokiu mastu COVID-19 plitimas paveiks mūsų socialinį gyvenimą ir...

Klaipėdos ligoninės vadovas: palatų sergantiems koronavirusu netrukus gali nebeužtekti (309)

Klaipėdos universitetinės ligoninės vadovas Vinsas Janušonis sako, kad jau kitą savaitę...

Trumpas: JAV nemokės už Britanijos princo Harry ir jo šeimos apsaugą (47)

JAV prezidentas Donaldas Trumpas sekmadienį pareiškė, kad jo šalis neketina apmokėti...

Dirbtinis intelektas plinta žaibiškai: ar sulauksime, kad žmones pakeis robotai? (37)

Kada pasiteisina investicijos į dirbtinį intelektą (DI) ir kada reikia imtis kitų priemonių,...

Vilniuje nusileido lėktuvai su lietuviais iš Tenerifės, Frankfurto, Paryžiaus (222)

Vilniaus oro uoste sekmadienio vakarą nusileido lėktuvai su Lietuvos piliečiais iš Tenerifės,...

14-oji karantino diena. Tobuliausias ir skaniausias desertas (27)

Visi turime savo mėgstamiausią desertą, tai šį kartą supažindinsiu su savo mėgiamiausiu, kurį...

|Maža didelių žinių kaina