Jums reikės:

Tešlai: 200 g miltų,
100 g sviesto,
1 kiaušinio,
0,5 arbat. šaukštelio cukraus

Įdarui:

400 g moliūgo,
350 g sutirštinto pieno,
1 kiaušinio,
2 kiaušinio trynių
250 ml grietinėlės (22% riebumo),
po 0,5 arbat šaukštelio malto cinamono, imbiero, muskato riešutų.

Viršutiniam sluoksniui:

50 g gliaudytų graikinių riešutų,
3 valg. šaukštus rudojo cukraus,
50 g lydyto sviesto druskos

Gaminimas:

Paruoškite įdarą. Moliūgą nulupkite, supjaustykite smulkiais kubeliais, suberkite į vandenį ir virkite, kol suminkštės apie 20 min. Palaukite, kol atvės.

Paruoškite tešlą. Šaltą sviestą supjaustykite kubeliais. Virtuviniu kombainu sumaišykite miltus, sviestą ir druską, kol gausis smulkūs gumulėliai.

Įmuškite kiaušinį ir vėl maišykite iki vientisos masės.

Iš tešlos suformuokite rutulį, suvyniokite į plėvelę ir padėkite į šaldytuvą 30 min. Tešlą plonai iškočiokite ir išklokite ja formą.

Orkaitę įkaitinkite iki 220 C temperatūros. Tešlą užklokite pergamentu ir ant jo užberkite sausų pupelių (tuomet kepant pyragas pakyla vienodai). Kepkite 10 min. Pupeles ir popierių nuimkite.

Formą su tešla dėkite į orkaitę ir kepkite dar 4-5 min. Išimkite iš orkaitės ir palaukite kol atvės. Kiaušinį su tryniu išplakite iki putų. Supilkite sutirštintą pieną, grietinėlę, moliūgus, įberkite 0,5 arbat. šaukštelio druskos ir prieskonius.

Viską išplakite plaktuvu iki vientisos masės. Pyrago įdarą užliekite ant pyrago viršaus ir kepkite 50 min. Atvėsinkite ant grotelių apie 2 val. Įkaitinkite grilį iki maksimalios temperatūros. Indelyje sumaišykite graikinius riešutus, cukrų ir sviestą.

Išdėliokite riešutus ant pyrago viršaus. Pyrago kraštus uždenkite folija ir dėkite 2-3 min po griliumi apie 12 cm atstumu nuo kaitinimo elementų. Palaukite, kol atvės ir patiekite.

Skanaus!

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)