aA
Vynuogių lapai turi būti stambūs, bet jauni – priešingu atveju jausis tvirtos gyslos. Prieš ruošiant nupjaukite vynuogių lapų kotelius ir sudėkite juos lygiąja puse į apačią.
© Shutterstock nuotr.

6 – 9 porcijos / Paruošimo laikas: 1,5 val.

500 g vynuogių lapų;
po 100 g juodųjų ir žaliųjų alyvuogių;
300 g ryžių;
400 g fetos sūrio;
raudonėlio.

1. Vynuogių lapus perrinkite. Nelygių ir sudriskusių lapų neišmeskite. Lapus blanširuokite.

2. Pasūdytame vandenyje išvirkite ryžius. Susmulkinkite fetos sūrį ir alyvuoges. Sumaišykite sūrį ir alyvuoges su ryžiais, įberkite raudonėlio.

3. Paimkite vynuogių lapus lygiąja puse į apačią, šiurkščiąja į viršų, ir uždėkite šiek tiek įdaro. Susukite lapus į ritinėlius, užlenkdami kraštus į vidų. Įdarą galima dėti ir ant dviejų lapų.

4. Vyniojimui netinkamus lapus padalykite perpus. Viena dalimi išklokite puodo dugną, kad dolmos neprisviltų.

5. Sudėkite dolmas į puodą. Uždenkite jas likusiais vynuogių lapais. Pripilkite į puodą vandens, kad iki dolmų viršaus liktų 1,5 – 2 cm. Vandenį užvirinkite, sumažinkite ugnį ir troškinkite maždaug 1 val.

P. S. Druskos berkite tik virdami ryžius. Daugiau sūdyti nieko nereikia –druskos pakaks nuo fetos sūrio ir alyvuogių. Jei dolmoms naudosite šviežius vynuogių lapus, iš pradžių juos gerai nuplaukite, o tada 1 min. blanširuokite. Konservuotus vynuogių lapus verdančiame vandenyje palaikykite kiek ilgiau – 3 ar 5 min.

Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Įvertink šį straipsnį
Norėdami tobulėti, suteikiame jums galimybę įvertinti skaitomą DELFI turinį.
(0 žmonių įvertino)
0

Top naujienos

Matijošaičio sūnus bando pakartoti Karbauskio gudrybę: prieiti prie reto grožio ežero atsirado netikėtų kliūčių (3)

Prie poilsiautojų pamėgto Bebrusų ežero veikia Kauno miesto mero Visvaldo Matijošaičio sūnaus...

Žmonių nebus, stepė liks. Tiksinti radiacinė bomba

„Žmonių čia nebus, šachtos užsidarys, vanduo galbūt pakils į vandeningąjį horizontą, o...

Turtingi rusai supirkinėja JAV vertybinius popierius: Kremliui tai nepatinka (2)

Rusijos prezidento Vladimiro Putino pastangos atsikratyti turto doleriais, didėjant įtampai su...

Brundza siūlo nesustoti su automobilių mokesčiu: apie tai kalbu daugiau nei 10 metų (398)

„Tai tik nedidelis žingsnelis, ir tai, ne į priekį, o įstrižai“, – taip apie trečiadienį...

Alytaus meras apie milžinišką gaisrą: rytoj miestas gyvens normalų gyvenimą (63)

Sutemus Alytuje tęsiasi gaisro padangų perdirbimo įmonėje „Ekologistika“ gesinimo darbai,...

Orai: po saulėtų dienų trumpam sugrįžta lietus (5)

Šiandien Lietuvos orus lems nedidelio per Baltiją keliaujančio ciklono pietinis pakraštys. Per...

Apžvalgininkai: tai buvo pagrindinė ir esminė Karbauskio klaida (296)

„Klaida buvo į savo rinkimų sąrašą priimti labai skirtingus žmones, turbūt orientuojantis tik...

„Real“ paskolintas Europos čempionas išplėšė pergalę metimu nuo priešingos tritaškio linijos (4)

Klemenas Prepeličius paliko be žado visą Stambulo „ Daruššafaka “ komandą. 26-erių...

Lavija Šurnaitė. Gniuždantis laimės kultas (61)

Nuolat girdime kalbas, o kartu ir pačios kalbame apie tai, kad mūsų visuomenėje (visas pasaulis...