6 – 9 porcijos / Paruošimo laikas: 1,5 val.

500 g vynuogių lapų;
po 100 g juodųjų ir žaliųjų alyvuogių;
300 g ryžių;
400 g fetos sūrio;
raudonėlio.

1. Vynuogių lapus perrinkite. Nelygių ir sudriskusių lapų neišmeskite. Lapus blanširuokite.

2. Pasūdytame vandenyje išvirkite ryžius. Susmulkinkite fetos sūrį ir alyvuoges. Sumaišykite sūrį ir alyvuoges su ryžiais, įberkite raudonėlio.

3. Paimkite vynuogių lapus lygiąja puse į apačią, šiurkščiąja į viršų, ir uždėkite šiek tiek įdaro. Susukite lapus į ritinėlius, užlenkdami kraštus į vidų. Įdarą galima dėti ir ant dviejų lapų.

4. Vyniojimui netinkamus lapus padalykite perpus. Viena dalimi išklokite puodo dugną, kad dolmos neprisviltų.

5. Sudėkite dolmas į puodą. Uždenkite jas likusiais vynuogių lapais. Pripilkite į puodą vandens, kad iki dolmų viršaus liktų 1,5 – 2 cm. Vandenį užvirinkite, sumažinkite ugnį ir troškinkite maždaug 1 val.

P. S. Druskos berkite tik virdami ryžius. Daugiau sūdyti nieko nereikia –druskos pakaks nuo fetos sūrio ir alyvuogių. Jei dolmoms naudosite šviežius vynuogių lapus, iš pradžių juos gerai nuplaukite, o tada 1 min. blanširuokite. Konservuotus vynuogių lapus verdančiame vandenyje palaikykite kiek ilgiau – 3 ar 5 min.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją