„Ali šokoladinės” vestuvinių saldumynų kolekciją sukūrė kokybiško belgiško šokolado Lietuvoje ambasadorius, kulinaras A. Gadžijevas, kuris neseniai ėmėsi saldumynų industriją užkariauti moderniomis naujovėmis – tokiomis, kokias konditerijoje naudoja garsiausi Prancūzijos šokolado meistrai ir konditeriai.

„Saldumynai turi ne tik gaminimo tradicijas, bet ir tam tikras madas. Jeigu anksčiau vestuvių šventėse buvo populiaru patiekti spalvotus keksiukus, tai šiemet juos turėtų nurungti šio sezono topas Lietuvoje – maraconsai”, - tikina kulinaras A. Gadžijevas, pristatęs net devynių skonių prancūziškuosius macaronsus: juodojo šokolado, kavos, karamelės, pasiflorų, lazdyno riešutų, pistacijų, aviečių, mėlynių ir mėtų.

Jo teigimu, vestuvinis tortas gali tapti itin svarbi šventės dalis ne tik dėl tradicijos jaunavedžiams pjauti tortą, bet ir dėlto, kad torto pateikimas svečiams gali virsti ypatingu performansu.

Specialiai surengtos vestuvinių saldumynų degustacijos metu kulinaras pristatė keturių rūšių desertus: žaliųjų citrinų ir mėtų, juodosios arbatos ir aviečių, pistacijų ir juodųjų serbentų bei šokoladinį su Sičuano pipirais.

Visi šie desertai pateikiami ant stalo su led apšvietimu, gali būti apipilti azotu ir dekoruojami bei pjaustomi vestuvininkams stebint.

Saldųjį vestuvių vaišių stalą A. Gadžijevas dar siūlo papildyti šokoladiniais rankų darbo Praline” saldainiais, kurie išskirtinai atrodo ne tik dėl savo modernaus dizaino, bet ir dėl ypatingo papuošimo – pavyzdžiui, valgomu aukso arba sidabro dekoru. Vestuvių planuotojai aptarinėjo, kad tokie saldainiai prabangiai atrodytų pateikti kartu su kokybišku putojančiu gėrimu, o tuo tarpu degustacijoje visi galėjo šią idėją įvertinti desertus ragaudami su “Veuve Clicquot” šampanu.

Kolekcijoje buvo pristatyti aukso dulkėmis dekoruoti juodojo šokolado saldainiai su sūrios karamelės ir sidabro duklėmis dekoruoti saldainiai su lazdyno riešutų įdaru, o tai pat modernaus dizaino serbentų ir pieniško šokolado skonių saldainiai.
Daugelio dėmesį atkreipė “Lollipops” stiliaus saldainiai ant pagaliuko: juodojo šokolado saldainiai su liofilizuotomis avietėmis, mėlynėmis ir karamelizuotais lazdyno riešutais.
„Vestuvių desertams yra keli labai svarbūs reikalavimai. Pirma, jie turi derėti prie visos šventės idėjos. Desertų skonius patariu parinkti pagal tai, ką mėgsta patys jaunavedžiai. Antra, patys desertai bus tikrai aukštos kokybės tik tada, kai jiems gaminti bus naudojamas aukščiausios kokybės šokoladas ir natūralūs įdarai, pavyzdžiui pistacijų pasta. Aš esu gryno ir natūralaus skonio propaguotojas, todėl šioje saldumynų kolekcijoje buvo naudojami gryni produktai ir maistiniai priedai bei ingredientai, specialiai atsiųsti iš Prancūzijos ir Belgijos. Viskas, ką matote, yra pagal tai, kaip analogiškus saldumynus gamina profesionalūs Prancūzijos konditeriai”, - sako Ali.

Ali visą vakarą talkino jo širdies draugė Patricija, o jiems už nugaros buvo spėliojama, kad toks renginys galbūt reiškia, kad pora artimiausiu metu planuoja ir savo vestuves.


Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (19)