aA


Aukso ir sidabro dulkėmis dekoruoti saldainiai, įvairiaspalviai macaronsai, valgomuoju velvetu papuošti desertai – tai tik keletas detalių iš saldumynų kolekcijos, skirtos šiais metais susituokti besiruošiančių porų vestuvių puotoms. Į kulinaro Ali Gadžijevo sukurtos vestuvinių saldumynų kolekcijos degustaciją, vykusią prabangiame sostinės bare „One Two”, vakar iš visos Lietuvos susirinko geriausi šalies vestuvių planuotojai bei žurnalistai.
A. Gadžijevas
© Asmeninio archyvo nuotr.

„Ali šokoladinės” vestuvinių saldumynų kolekciją sukūrė kokybiško belgiško šokolado Lietuvoje ambasadorius, kulinaras A. Gadžijevas, kuris neseniai ėmėsi saldumynų industriją užkariauti moderniomis naujovėmis – tokiomis, kokias konditerijoje naudoja garsiausi Prancūzijos šokolado meistrai ir konditeriai.

„Saldumynai turi ne tik gaminimo tradicijas, bet ir tam tikras madas. Jeigu anksčiau vestuvių šventėse buvo populiaru patiekti spalvotus keksiukus, tai šiemet juos turėtų nurungti šio sezono topas Lietuvoje – maraconsai”, - tikina kulinaras A. Gadžijevas, pristatęs net devynių skonių prancūziškuosius macaronsus: juodojo šokolado, kavos, karamelės, pasiflorų, lazdyno riešutų, pistacijų, aviečių, mėlynių ir mėtų.

Ali Gadžijevas pristatė prancūziško stiliaus vestuvinių desertų kolekciją
© Organizatorių nuotr.

Jo teigimu, vestuvinis tortas gali tapti itin svarbi šventės dalis ne tik dėl tradicijos jaunavedžiams pjauti tortą, bet ir dėlto, kad torto pateikimas svečiams gali virsti ypatingu performansu.

Specialiai surengtos vestuvinių saldumynų degustacijos metu kulinaras pristatė keturių rūšių desertus: žaliųjų citrinų ir mėtų, juodosios arbatos ir aviečių, pistacijų ir juodųjų serbentų bei šokoladinį su Sičuano pipirais.

Visi šie desertai pateikiami ant stalo su led apšvietimu, gali būti apipilti azotu ir dekoruojami bei pjaustomi vestuvininkams stebint.

Ali Gadžijevas pristatė prancūziško stiliaus vestuvinių desertų kolekciją
© Organizatorių nuotr.

Saldųjį vestuvių vaišių stalą A. Gadžijevas dar siūlo papildyti šokoladiniais rankų darbo Praline” saldainiais, kurie išskirtinai atrodo ne tik dėl savo modernaus dizaino, bet ir dėl ypatingo papuošimo – pavyzdžiui, valgomu aukso arba sidabro dekoru. Vestuvių planuotojai aptarinėjo, kad tokie saldainiai prabangiai atrodytų pateikti kartu su kokybišku putojančiu gėrimu, o tuo tarpu degustacijoje visi galėjo šią idėją įvertinti desertus ragaudami su “Veuve Clicquot” šampanu.

Kolekcijoje buvo pristatyti aukso dulkėmis dekoruoti juodojo šokolado saldainiai su sūrios karamelės ir sidabro duklėmis dekoruoti saldainiai su lazdyno riešutų įdaru, o tai pat modernaus dizaino serbentų ir pieniško šokolado skonių saldainiai.

Ali Gadžijevas pristatė prancūziško stiliaus vestuvinių desertų kolekciją
© Organizatorių nuotr.

Daugelio dėmesį atkreipė “Lollipops” stiliaus saldainiai ant pagaliuko: juodojo šokolado saldainiai su liofilizuotomis avietėmis, mėlynėmis ir karamelizuotais lazdyno riešutais.

Ali Gadžijevas pristatė prancūziško stiliaus vestuvinių desertų kolekciją
© Organizatorių archyvas

„Vestuvių desertams yra keli labai svarbūs reikalavimai. Pirma, jie turi derėti prie visos šventės idėjos. Desertų skonius patariu parinkti pagal tai, ką mėgsta patys jaunavedžiai. Antra, patys desertai bus tikrai aukštos kokybės tik tada, kai jiems gaminti bus naudojamas aukščiausios kokybės šokoladas ir natūralūs įdarai, pavyzdžiui pistacijų pasta. Aš esu gryno ir natūralaus skonio propaguotojas, todėl šioje saldumynų kolekcijoje buvo naudojami gryni produktai ir maistiniai priedai bei ingredientai, specialiai atsiųsti iš Prancūzijos ir Belgijos. Viskas, ką matote, yra pagal tai, kaip analogiškus saldumynus gamina profesionalūs Prancūzijos konditeriai”, - sako Ali.

Ali Gadžijevas pristatė prancūziško stiliaus vestuvinių desertų kolekciją
© Organizatorių nuotr.

Ali visą vakarą talkino jo širdies draugė Patricija, o jiems už nugaros buvo spėliojama, kad toks renginys galbūt reiškia, kad pora artimiausiu metu planuoja ir savo vestuves.


Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Parašykite savo nuomonę
arba diskutuokite anonimiškai čia
Skelbdami savo nuomonę, Jūs sutinkate su taisyklėmis
Rodyti diskusiją Rodyti diskusiją

Top naujienos

Kremliaus Trojos arklys Europoje: pavojingas susitarimas su rusais – tik pradžia (443)

Dar 2017-ųjų lapkritį Ispanija kaltino Rusiją dėl kišimosi į referendumą Katalonijoje....

Gali užtekti vienintelio kriterijaus, kad vaikas būtų paimamas iš šeimos (309)

Alkoholis ir vaikų priežiūra - įstatymiškai neuždrausta, tačiau sunkiai suderinama....

Ketvertuko šeimoje po kaltinimų vyrui – skaudūs išbandymai: motina ryžosi prabilti atvirai (197)

Ašaros, pakilęs kraujo spaudimas ir dingstantis pienas – pirmojo Panevėžyje ir šešto Lietuvoje...

Sinoptikai perspėja: šaltukas primins, kad artėja žiema (3)

Pirmadienį Baltijos regiono link savo poveikio sferą plės Skandinaviškas anticiklonas, Lietuva...

Carolinos Herreros patarimai vyresnio amžiaus moterims: ko niekada neturėtumėte vilkėti (59)

Niekas taip nesendina moters, kaip apsimetinėjimas, kad ji vis dar jauna, įsitikinusi Carolina...

Monika Šedžiuvienė – atvirai apie išgalvotas „sužadėtuves“, būsimas vestuves bažnyčioje ir vaikus su naujuoju draugu (140)

Nepaisant keletą metų trukančių viešų skyrybų, šiandien Monika Šedžiuvienė sako esanti...

Turistų spąstai Barselonoje – kosminės eilės ir kišenvagiai nuo šios vietos neatbaido (9)

Jei Barselona būtų draugė, tai būtų draugelka , kuriai nesigėdyčiau 4 valandą ryto...

Po triuškinančios pergalės – Jasikevičiaus juokai apie „snaiperį“ Kavaliauską (29)

„Betsafe – LKL “ čempionate Kauno „Žalgiris“ (10/1) Šiaulių „Šiaulius“ (0/11)...

Karjeros pergalė: Zverevas emocingai triumfavo finaliniame ATP turnyre (27)

Londone (Didžioji Britanija) pasibaigusiame Teniso profesionalų asociacijos (ATP) sezono turnyre...