aA
Iš Paryžiaus ir Belgijos nuolat konditerinių naujovių į Lietuvą parvežantis šokolado ambasadorius bei moderniųjų šokoladinių sostinėje įkūrėjas Ali Gadžijevas šiemet apsisprendė įgyvendinti dar vieną svajonių projektą – išleisti desertų iš šokolado knygą.
A. Gadžijevas
© Asmeninio archyvo nuotr.

„Kas kartą grįžęs iš kelionių, ypatingai iš Paryžiaus, galvodavau, kiek ten visko daug, ir, kodėl pas mus – nieko. Iš tiesų, lietuvių kalba nėra išleistos nei vienos modernių desertų receptų knygos. O tikrai daug desertų yra tokių, kuriuos lengva pasigaminti namuose”, - apie knygą, kuri bus išleista dar šiemet, pasakojo garsusis desertų meistras Ali Gadžijevas.

Jis pasakoja, kad knygą kurs ne jis vienas, bet su specialiai suburta komanda, kurioje yra ir jo mylimoji interjero studijas baigusi Patricija, bene geriausias šalyje maisto fotografas Robertas Daskevičius ir kiti.

„Jau pradėjome fotografuoti pirmuosius desertus, darome bandymus ir ieškome unikalios idėjos, kaip įspūdingai perteikti kiekvieno recepto subtilybes, desertų struktūras ir, žinoma, kuo suprantamiau paaiškinti, kaip tai gali būti pagaminta namų sąlygomis. Neabejoju, kad tiek estetine, tiek maisto kultūros prasme ši knyga smarkiai išsiskirs iš kitų Lietuvoje išleistų receptų knygų, nes joje daugiausiai dėmesio skirsime šokoladui – mano mėgiamiausiam ingredientui”, - sakė Ali.

Ali Gadžijevas ketina išleisti meninę šokolado receptų knygą
© Organizatorių nuotr.

„Knygos fotografijos bus kuriamos pagal unikalią koncepciją. Tai bus ne šiaip knygos iliustracijos, t.y. gražiai nufotografuoti desertai, kaip įprasta matyti. Kiekviena nuotrauka bus meno kūrinys, kas iš esmės šią knygą pavers ne tik receptų rinkiniu, bet ir meniniu projektu. Taigi net tie, kurie gaminti desertų neprisiruoš, juos valgyti galės žiūrėdami fotografijas. Dėl savo išvaizdos ir turinio kai kam ši knyga, neabejoju, taps išskirtiniu interjero aksesuaru”, - sakė fotografas R. Daskevičius.

Tai jau ne pirmas projektas, kurį Ali vysto su mintimi, jog šalyje reikia diegti desertų kultūrą: kelis metus šokolado meistras filmavosi TV projekte “Gardu Gardu”, skirtame išmokyti desertų pasigaminti namuose. „Man patinka stebėti, kaip vyksta progresas. Iki mano šokoladinių atidarymo Vilniuje aukšto lygio desertų buvo galima rasti gal tik keliuose itin brangiuose restoranuose. Dabar jau ne vienos kavinės savininkas stengiasi pasitempti, pagaminti kažką modernaus, kartais netgi panašaus į tai, ką pamato pas mus šokoladinėje. Tikiuosi, kad knyga, kurią išleisime, visiems bus gera pagalbininkė tobulėjant, nes net ir neprofesionalūs konditeriai, tikiu, atras receptų savo meniu, o smaližiai namuose – savo stalui”, - neabejoja Ali.

Planuojama, kad knyga pasirodys jau šį rudenį.

Nuotraukose: Fotografiniai bandymai naujajai Ali Gadžijevo knygai apie šokoladą.

Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Parašykite savo nuomonę
arba diskutuokite anonimiškai čia
Skelbdami savo nuomonę, Jūs sutinkate su taisyklėmis
Rodyti diskusiją Rodyti diskusiją

Top naujienos

Kandidatų į prezidentus reitinguose – paskutinė didelė mįslė (172)

Kandidatų į prezidentus reitinguose į antrą vietą stipriai padidinusi savo populiarumą iškopė...

Po skandalo Pravieniškėse – košmaras Alytuje: „bachūrai“ pademonstravo, kas zonoje yra valdžia (4)

Alytaus pataisos namuose , kur bausmę atlieka už sunkius ir labai sunkius nusikaltimus nuteisti...

Daugybę metų prekyboje skaičiuojantys Lietuvos verslininkai: sumažinti kainų – neįmanoma (71)

Beveik 19 metų prekybos verslu Lietuvoje užsiimantys Valdas Čeilutka ir Saulius Jurkus įsitikinę...

Robotai gviešiasi europiečių darbo vietų – ypač pažeidžiama – Lietuva (36)

Robotai taikosi į žmonių darbo vietas Europoje, ir ypač pažeidžiamos atrodo šalys iš...

Orai: plikledis primins apie artėjančią žiemą (1)

Artėjantis savaitgalis bus žiemiškai vėsus, tačiau termometro stulpelis į minuso pusę persiris...

Ar lėktuvas galėtų tęsti skrydį, jei sugestų trys iš keturių variklių?

„Boeing 747“ – tai laineris kartais vadinamas dangaus karaliene. Šis įspūdingas lėktuvas...

Nemalonūs parazitai, platinantys pavojingas ligas: dabar jų aktyvumo metas

Žiema ne už kalnų ir nors jau pamiršome musių zyzimą, kovą su geliančiais uodais, kenkėjų...

Vairuotojus įspėja apie plikledį: priminė, kurios vietos pavojingiausios

Lapkričiui nebūdingus ganėtinai šiltus orus, teigia sinoptikai, netruks pakeisti šaltukas. Jau...

15 kg priaugusi Natalija Bunkė dabar save vadina plius dydžio modeliu: dar niekada tiek daug nesvėriau (62)

Atlikėjai Natalijai Bunkei tikrai galima pavydėti žavesio. Tačiau pati dainininkė savo grožio...

Slaugytojas tarsi iš siaubo filmo įtariamas sąmoningai numarinęs virtinę pacientų kai nebeturėjo, ko vogti, ieškojo naujų aukų (24)

Ne vienerius metus slaugos namuose Vokietijoje dirbęs lenkų tautybės slaugytojas pražudė...