Kukli Aguoninė Svajonė

Ingridientai pagrindui:

Vienas pakelis sviesto 200 g
1 didesnis naminis kiaušinis
200-250 g miltų
100 g cukraus
Šaukštelis kepimo miltelių
1 pakelis vanilinio cukraus

Ingridientai įdarui:

200 g aguonų
1 stiklinė pieno
50 g sviesto
2 didelės kriaušės arba 2 dideli obuoliai
Cinamonas (jei mėgstate, tačiau nebūtina)

Gaminimo procesas:

Prieš gaminant tešlą, sviestą reiktų palaikyti kambario temperatūroje, kad suminkštėtų. Kai sviestas bus pakankamai minkštas, išsukti jį su cukraus ir vanilinio cukraus paruoštu mišiniu.

Išsukus sviestą su cukrum iki purios masės įmuškite kiaušinį ir vėl gerai viską išsukite. Pabaigai sudėkite miltus, bei kepimo miltelius ir rankomis suminkykite tešlą į vieną didelį kamuolį. Kai tešla paruošta, apvyniokite ją maistine plėvele ir padėkite 30-60min. į šaldytuvą.

O dabar paruoškite įdarą. Rekomenduoju aguonas užpilti verdančiu pienu ir palaikyti bent valandėlę. Tuomet išmirkusias aguonas permalkite su senovine mėsmale, jei tokios neturite, galite naudoti ir blenderį ar virtuvės kombainą, tačiau aš darau senoviniu būdu, nes tokios aguonos man būna pačios skaniausios.

Malant dėkite kelis šaukštus cukraus ir malkite mažiausiai 2, o geriausiai kokius 3-4 kartus.Į jau paruoštas aguonas supilkite ištirpintą sviestą (tai galima padaryti arba mikrobangų krosnelėje arba ant kaitlentės). Viskas Jūsų įdaras paruoštas.

Kriaušes arba obuolius nulupkite ir išimkite sėklytes, supjaustykite Jums patinkančiais gabalėliais ir pabarstykite šiek tiek cinamonu.

Išimkite atvėsusią tešlą ir padalinkite ją tokiu santykiu 2/3 ir 1/3. Didesnę dalį iškočiokite ir įtieskite į 26 cm kepimo formą, aš naudoju silikoninę, tuomet neprireikia kepimo popieriaus, pakanka vos vos ištepti sviestu.

Tuomet sudėkite aguonų įdarą, ant viršaus išdėliokite vaisius. Likusią tešlos dalį taip pat iškočiokite ir pasiruoškite juosteles. Juostas sudėliokite kaip Jums patinka ant pyrago viršaus.

Štai ir viskas, finišo tiesioji, šauname pyragą į įkaitintą orkaitę iki 180 laipsnių ir kepame apie 30-45 min. Pyragas iškepęs, kai įgauna auksinę/rusvą spalvą. Atvėsusį pyragą rekomenduoju pabarstyti cukraus pudra.

Gabrielė K.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)