Šiuos pyragaičius galite pagaminti ne tik su vyšnių džemu. Pabandykite pagaminti įvairesnį įdarą su braškių uogiene. Taip pat galite panaudoti abrikosų džemą arba mažais gabalėliais supjaustytus šviežius ir konservuotus abrikosus arba persikus.
Vyšnios
© Corbis/Scanpix
Dvidešimt keturioms porcijoms jums reikės:

Tešlai –


180 g sviesto arba margarino,
140 g cukraus pudros,
1 pakelio vanilinio cukraus,
1 kiaušinio,
375 g miltų,
2 arbat. šaukštelių kepimo miltelių.

Įdarui ir papuošimui –

200 g sviesto,
120 g cukraus pudros,
8 kiaušinių,
100 g kapotų migdolų,
50 g maltų migdolų,
250 g maltų aguonų,
pusės arbat. šaukštelio malto cinamono,
1 citrinos sulčių ir tarkuotos žievelės,
1 žiupsnelio druskos,
80 g cukraus,
2 arbat. šaukštelių kepimo miltelių,
300 g vyšnių džemo,
370 ml konservuotų vyšnių.

Gilią kepimo skardą sutepkite riebalais.

Pagaminkite tešlą. Kambario temperatūros sviestą arba margariną sutrinkite su cukraus pudra ir vaniliniu cukrumi ir lengvai paplakite elektriniu mikseriu.

Įmuškite kiaušinį ir dar kartą paplakite. Miltus sumaišykite su kepimo milteliais, persijokite juos į kiaušinių masę ir užminkykite tešlą. Suvyniokite tešlą į maistinę polietileno plėvelę ir vienai valandai padėkite į šaldytuvą.

Įkaitinkite orkaitę iki 180 laipsnių temperatūros. Stalą apibarstykite miltais ir ant jo iš tešlos iškočiokite kepimo skardos išmatavimų dydžio lakštą. Apvyniokite tešlos lakštu kočėlą ir taip perkelkite jį į kepimo skardą. Tešlą keletoje virtų pabadykite šakute, kad kepant tešla nesideformuotų. Pašaukite kepimo skardą į įkaitintą orkaitę ir kepkite dešimt-dvylika minučių vidutiniame orkaitės lygyje.

Pagaminkite įdarą. Kambario temperatūros sviestą elektriniu mikseriu suplakite su 100 g cukraus pudros. Kiaušinių trynius atskirkite nuo baltymų ir po vieną įmuškite į sviesto masę. Į įdarą suberkite kapotus ir maltus migdolus, aguonas, cinamoną, tarkuotą citrinos žievelę ir supilkite citrinos sultis. Kiaušinių baltymus išplakite su žiupsnelius druskos, palaipsniui srovele suberdami cukrų.

Kiaušinio baltymus atsargiai sumaišykite su maltomis aguonomis, ant viršaus suberkite kepimo miltelius. Viską atsargiai išmaišykite, kol gausite vientisą masę.

Iškepusį pyrago pagrindą sutepkite vyšnių džemu. Ant viršaus iškrėskite aguonų įdarą ir išlyginkite. Pašaukite pyragą į įkaitintą orkaitę ir kepkite apie pusvalandį toje pačioje temperatūroje. Atsargiai iš orkaitės išimkite skardą su pyragu ir leiskite pyragui visiškai atvėsti. Likusią cukraus pudrą suberkite į smulkų sietelį ir persijokite ant pyrago.

Supjaustykite pyragą į dvidešimt keturias dalis. Konservuotas vyšnias suberkite į sietelį ir leiskite nuvarvėti sultims. Vyšnias nusausinkite popieriniu rankšluosčiu ir jomis papuoškite pyragaičius.

Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Populiariausios nuomonės
Parašykite savo nuomonę
arba diskutuokite anonimiškai čia
Skelbdami savo nuomonę, Jūs sutinkate su taisyklėmis
Rodyti diskusiją Rodyti diskusiją

Top naujienos

Odontologės papasakojo, pagal kokį pagrindinį kriterijų iš tikrųjų reikia rinktis dantų šepetėlį būtina viena papildoma priemonė (32)

Prekybos vietose siūlomi įvairių tipų dantų šepetėliai . Skiriasi jų galvutės dydis,...

Nuomos aferoms pabaigos nematyti: agentūrai sumokėjo, bet buto negavo (45)

Nors apie Klaipėdoje veikiančią agentūrą „Butų nuoma“ blogi atsiliepimai sklando apie...

Transliuotos išgertuvės Kybartuose atskleidė baisią situaciją: neskubėkime teisti kalinių (191)

Savaitgalį iš Kybartų pataisos namų išgertuves gyvai transliavę vyrai toliau kursto aistras....

Po pertraukos įvarčiais prapliupusi Rusijos rinktinė – praktiškai aštuntfinalyje (481)

Pasaulio futbolo čempionate antradienį prasidėjo antrojo turo rungtynės. Skambią pergalę prieš...

Kurtinaitį užjautęs Jovaiša davė skausmingą patarimą „Žalgiriui“ (67)

Kauno „Žalgiris“ užbaigė, kaip sako pats Šarūnas Jasikevičius , istorinį sezoną....

Nuo šiol pramogauti keliaus tik čia: merginos ir pigios pramogos papirko lietuvio širdį (18)

Dvi savaitgalio dienos Berlyne yra tai, ką šią vasarą privalo išbandyti kiekvienas lietuvis....

Tik vyrams: kaip pastatyti moterį „į vietą"? (62)

Dėmesio! Šis straipsnis griežtai skirtas tik vyrams! Moterims parašiau kitą. Prieš septynerius...

Išgertuvės Šventojoje siutino: ne visi taip supranta atostogas (21)

Kurortas - kai kuriems žmonėms jis asocijuojasi su poilsiu ar vakarėliais. Susirenka daugybė...

VU rektorius: docento darbo užmokestis jau prilygsta vairuotojo algai (137)

Tyrėjai moksliniams tyrimams gali skirti vos pusę savo darbo laiko. Kita 40-50 proc. laiko dalis...

Karštis ir sportas: kaip susidraugauti su plieskiančia saule ir nepritrūkti motyvacijos (5)

Atėjus vasarai, ir dar tokiai šiltai, sunku nesidžiaugti oru. Kiek daug laisvalaikio galimybių ir...