aA
Nors šiam pyragui pagaminti prireiks šiek tiek laiko ir pastangų, neabejokite, jis patiks ir jauniems, ir seniems.
Agrastai, uogos
© Corbis/Scanpix
Dvidešimt keturioms porcijoms jums reikės:

Tešlai:

200 g kambario temperatūros sviesto arba margarino,
175 g cukraus,
žiupsnelio druskos,
4 kiaušinių,
375 g miltų,
2 arbat. šaukštelių kepimo miltelių,
100 ml grietinėlės,
vienos citrinos sulčių.

Įdarui:

1,5 kg raudonųjų ir žaliųjų agrastų,
2 kiaušinių,
200 g marcipanų masės,
200 ml grietinėlės,
100 g kapotų migdolų,
1 pakelio sauso migdolų pudingo,
100 g cukraus pudros,
4 valg.šaukštų citrinos sulčių.

Gilią 30x40 cm dydžio kepimo skardą sutepkite riebalais. Kambario temperatūros sviestą arba margariną ištrinkite su cukrumi ir druska taip, kad cukrus visiškai ištirptų. Po vieną įmuškite kiaušinius. Miltus sumaišykite su kepimo milteliais ir suberkite į kiaušinių masę. Palaipsniui supilkite grietinėlę ir citrinos sultis ir viską greitai sumaišykite. Tešlą iškrėskite į kepimo skardą ir išlyginkite. Įkaitinkite orkaitę iki 180 laipsnių temperatūros.

Agrastus nuplaukite, suberkite į sietelį ir leiskite visiškai nutekėti vandeniui. Uogas nuvalykite ir vientisu sluoksniu išdėliokite ant tešlos. Kiaušinių baltymus atskirkite nuo trynių ir išplakite. Marcipanų masę sutrupinkite ir sumaišykite su kiaušinių tryniais. Supilkite grietinėlę, suberkite kapotus migdolus, sausojo pudingo miltelius ir įmaišykite plaktus baltymus. Gauta mase sutepkite agrastus.

Pašaukite pyragą į įkaitintą orkaitę ir kepkite 45-50 minučių. Išimkite ir truputėlį pravėsinkite neišimdami iš skardos. Cukraus pudrą sumaišykite su citrinų sultimis ir gauta glazūra sutepkite dar šiltą pyragą, rašoma žurnale, „Prijatnogo apetita“.

Skanaus!

Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Įvertink šį straipsnį
Norėdami tobulėti, suteikiame jums galimybę įvertinti skaitomą DELFI turinį.
(0 žmonių įvertino)
0

Top naujienos

Po skaudaus pralaimėjimo Karbauskis ieško kaltųjų: kas išdūrė valdančiuosius ir primokė Pranckietį (132)

„Iš raudonų Karbauskio akių ir pavargusio veido matyti, kad prieš antradienio posėdį naktis,...

Degančios Alytaus įmonės direktorius: netiesa, kad mūsų įmonėje buvo daugybė pažeidimų (123)

Juozas Cicėnas , jau savaitę degančios Alytaus padangų gamyklos „ Ekologistika “ vadovas,...

Žvėryno žemgrobiai provokuoja Šimašių: meras žada vėl traukti pjūklą (158)

Vilniaus Žvėryno mikrorajone iš žemgrobių per didelį vargą atsiėmus valstybinę žemę ir joje...

Lauras Bielinis. Manote, kad Seimo salėje buvo karšta? Dabar sužinosite, kas yra karštis (155)

Visi, kurie domisi politika, stebi užsitęsusią balsavimo „dramą“ dėl nepasitikėjimo Seimo...

Vilkiko priekaboje Anglijoje – 39 žmonių kūnai (74)

Anglijoje, Esekso grafystėje, vilkiko priekaboje rasti 39 žmonių kūnai, skelbia BBC.

Veterinarai pateikė oficialias išvadas dėl nugaišusio kiškio: pasitvirtino blogiausias scenarijus (210)

Valstybinė maisto ir veterinarijos tarnyba ( VMVT ) paskelbė oficialias išvadas dėl tyrimams...

Netikėtą teismo sprendimą išgirdęs Rolandas Alijevas: nežinau, kodėl Godai trūksta tų pinigų (12)

Išgirsti teismo nuosprendį tikėjęsis, tačiau vietoje to sužinojęs, kad byla bus nagrinėjama...

Tamašunienė sureagavo į raginimus atsistatydinti: nesikratysiu atsakomybės, bet nuspręs vadovai (126)

Vidaus reikalų ministrė Rita Tamašunienė , reaguodama į dėl jos atsistatydinimo renkamus...

Verslininkams pritaikytas maršrutas sparčiai populiarėja tarp turistų

Praėjo 5 mėnesiai po to, kai Lenkijos oro linijų bendrovė LOT pradėjo vykdyti tiesioginius...

Gyvai / „Baltik Vairas“ generalinis direktorius apie tai, kaip įmonei įveikti sunkius laikus (3)

Žilvinas Dubosas – „Baltik Vairas“ generalinis direktorius – laidoje „Boso valanda su...