Produktai:

100 g kartaus šokolado
125 g sviesto ar margarino
125 g cukraus
1 kiaušinio
1 apelsino
200 g miltų
1 arb. šaukštelio kepimo miltelių
100 g cukraus pudros
2-3 valg. šaukštai apelsinų sulčių
truputis druskos

Gaminimas

1. Šokoladą ištirpinkite.

2. Nutarkuokite apelsino žievelę ir išspauskite sultis.

3. Sviestą palaikykite kambario temperatūroje, kad suminkštėtų. Tada į jį suberkite cukrų, druską, įmuškite kiaušinį ir suberkite apelsino žievelę – viską ištrinkite iki vientisos masės.

4. Į gautą masę supilkite ištirpintą šokoladą, suberkite persijotus miltus ir kepimo miltelius. Viską gerai išminkykite ir gautą tešlą suvynioję į foliją padėkite dviem valandoms į šaldytuvą, kad atšaltų.

5. Atšalusią tešlą iškočiokite, kad jos storis būtų apie pusę centimetro. Tada turimomis formelėmis išspauskite sausainukus. Išdėliokite juos ant kepimo popieriumi išklotų skardų ir kepkite 10-12 minučių 200 laipsnių karščio temperatūroje.

6. Kol sausainiai keps, pasiruoškite jų glazūrą. Persijokite cukraus pudrą ir į ją supilkite apelsino sultis (kam patinka rūgščiau, jas galima pakeisti citrinos sultimis) – viską gerai išmaišykite.

7. Jau praaušusių sausainių viršų aptepkite glazūra ir leiskite jai sustingti.

Skanaus!

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)