Produktai:
100 g kartaus šokolado
125 g sviesto ar margarino
125 g cukraus
1 kiaušinio
1 apelsino
200 g miltų
1 arb. šaukštelio kepimo miltelių
100 g cukraus pudros
2-3 valg. šaukštai apelsinų sulčių
truputis druskos
Gaminimas
1. Šokoladą ištirpinkite.
2. Nutarkuokite apelsino žievelę ir išspauskite sultis.
3. Sviestą palaikykite kambario temperatūroje, kad suminkštėtų. Tada į jį suberkite cukrų, druską, įmuškite kiaušinį ir suberkite apelsino žievelę – viską ištrinkite iki vientisos masės.
4. Į gautą masę supilkite ištirpintą šokoladą, suberkite persijotus miltus ir kepimo miltelius. Viską gerai išminkykite ir gautą tešlą suvynioję į foliją padėkite dviem valandoms į šaldytuvą, kad atšaltų.
5. Atšalusią tešlą iškočiokite, kad jos storis būtų apie pusę centimetro. Tada turimomis formelėmis išspauskite sausainukus. Išdėliokite juos ant kepimo popieriumi išklotų skardų ir kepkite 10-12 minučių 200 laipsnių karščio temperatūroje.
6. Kol sausainiai keps, pasiruoškite jų glazūrą. Persijokite cukraus pudrą ir į ją supilkite apelsino sultis (kam patinka rūgščiau, jas galima pakeisti citrinos sultimis) – viską gerai išmaišykite.
7. Jau praaušusių sausainių viršų aptepkite glazūra ir leiskite jai sustingti.
Skanaus!