Alaus derinimas prie maisto sparčiai populiarėja

G. Fernandes, gimęs Vakarų Indijos Goa valstijoje, daug metų praleido Londone, kur mokėsi vienoje geriausių kulinarijos mokyklų „Le Cordon Blue“. Vilniuje jau beveik metus gyvenantis šefas, planuojantis netrukus atidaryti ir savo restoraną, eksperimentavo su skirtingais užkandžiais ir derino juos prie įvairių alaus stilių.

Pasak jo, tokiu būdu norisi parodyti, kad alus, kaip ir vynas, gali būti gurmaniškas gėrimas, kurį galima derinti prie įvairių patiekalų.

„Vyno ir maisto derinimas jau tapo standartu visame pasaulyje, tuo tarpu alaus ir maisto derinimas dar tik įgyja pagreitį. Manau, tai tampa nauja populiaria tendencija“, – teigia šefas.

Desertas prie alaus? Kodėl ne!

G. Fernandes pasakoja, kad įkvėpimo patiekalams semiasi prieskonių gausioje Indijos virtuvėje. Jos skoniai dominavo ir specialiai suformuotame meniu.

G. Fernandes pagamino tris užkandžius – vištienos tikka su jogurtiniu-agurkiniu padažu, lašišą, gardintą indiškais prieskoniais ir žolelėmis, pulled stiliumi paruoštus kiaulienos suktinukus bei ant grotelių keptų abrikosų desertą su kardamonu ir medumi.

„Vištienos tikka yra neatskiriama Indijos virtuvės dalis, tuo tarpu lašiša ir kiauliena Indijos virtuvėje aptinkamos rečiau – šios užkandžių idėjos gimė eksperimentų keliu, siekiant europietiškai virtuvei suteikti indiškų poskonių“, - pasakoja jis.

Siūlo alternatyvas duonai su sūriu

Šefas priduria pastebėjęs, kad lietuviai gerdami alų mėgsta užkandžiauti kepta duona ir sūriu.

„Tai – alaus kultūros Lietuvoje dalis, kurios atsisakyti tikrai nesiūlau, tačiau noriu, kad egzistuotų ir kitokių – sveikesnių, šiuolaikiškesnių alternatyvų“, – tikina G. Fernandes.

Šefas pasakojo apie tai, kurios alaus rūšys geriausiai tinka prie jo pagamintų užkandžių.

„Prie vištienos tinka puikiai tinka nefiltruotas lageris, prie lašišos užkandžio – kvietinis alus. Tuo tarpu kiaulienos suktinukai itin dera su IPA stiliaus alumi, o abrikosų desertas – su saldžiu stautu, - sako jis.

Prieskonių gausūs patiekalai derinami su lietuvišku alumi

G. Fernandes pasakoja, kad ten, iš kur jis atvykęs, populiarūs tarptautiniai alaus prekės ženklai, tačiau apsigyvenęs Lietuvoje, jis pamėgo ir lietuvišką alų.

„Prie indiškos virtuvės patiekalų, kuriuos gaminu, geriausiai dera alus – ypač mėgstu eksperimentinių „Raudonų plytų alaus dirbtuvių“ alų. Skirtingi alaus stiliai atsveria prieskonių gausius patiekalus, dėl to eksperimentuojant su patiekalais ir alumi, galima išgauti įvairių skonių“, - sako G. Fernandes.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)