aA
Nepaprastai gaivus ir skanus pyragas tiks net išrankiausiam svečiui pavaišinti.
Abrikosai
© Corbis/Scanpix
Dvylikai porcijų jums reikės:

Tešlai –

6 kiaušinių,
200 g cukraus,
tarkuotos 1 citrinos žievelės,
150 g miltų,
100 g krakmolo,
4 arbat. šaukštelių kepimo miltelių.

Abrikosų įdarui –

6 g želatinos,
300 g abrikosų ( galima ir konservuotų).

Aviečių įdarui –

6 g želatinos,
250 g aviečių,
50 g cukraus.

Kremui –

16 g želatinos,
500 g varškės,
vienos citrinos sulčių,
120 g cukraus,
600 ml grietinėlės.

1. Įkaitinkite orkaitę iki 180 laipsnių. Kiaušinius suplakite su cukrumi ir tarkuota citrinos žievele. Miltus sumaišykite su krakmolu ir kepimo milteliais, persijokite į kiaušinių masę ir išmaišykite.

2. Tešlą iškrėskite į kepimo popieriumi išklotą skardą ir kepkite orkaitėje 25 minutes. Po to išimkite iš orkaitės ir iškepusį biskvitą apverskite ant grotelių. Nuimkite kepimo popierių ir leiskite biskvitui atvėsti.

3. Užmerkite 6 g želatinos. Konservuotus abrikosus nuvarvinkite sietelyje, sutrinkite iš jų tyrelę ir truputėlį pakaitinkite. Želatiną nuspauskite ir ištirpinkite abrikosų tyrelėje.

4. Užmerkite 6 g želatinos. Avietes perrinkite, sumaišykite su cukrumi ir sutrinkite tyrelę. Lengvai pakaitinkite. Želatiną nuspauskite ir ištirpinkite šiltoje tyrelėje.

5. Užmerkite likusią želatiną. Varškę sutrinkite su citrinų sultimis ir cukrumi. Želatiną nuspauskite ir ištirpinkite nedideliame kiekyje karšto vandens. Sumaišykite želatiną su nedideliu kiekiu varškės masės, o paskui įmaišykite į likusią varškę. Padėkite į šaldytuvą. Kai tik masė pradės stingti, įmaišykite suplaktą grietinėlę.

6. Aplink biskvitinį pyrago pagrindą pastatykite bortelius formai palaikyti. Ant biskvito iškrėskite varškės kremą ir išlyginkite. Ant viršaus pakaitomis šaukštu dėliokite abrikosų ir aviečių tyrelę, šakute formuodami marmurinį paveikslėlį. Padėkite į šaldytuvą trims valandoms. Papuoškite avietėmis ir melisų lapeliais.

Skanaus!

Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Parašykite savo nuomonę
arba diskutuokite anonimiškai čia
Skelbdami savo nuomonę, Jūs sutinkate su taisyklėmis
Rodyti diskusiją Rodyti diskusiją

Top naujienos

Veryga apie 10 proc. brangsiančią degtinę: mokomės iš klaidų – degtinė buvo palikta per pigi (666)

Kitais metais valdžia planuoja ir dešimtadaliu didinti stipraus alkoholio akcizą, ir pertvarkyti...

Giedrius Drukteinis. Lietuvos grožio industrija tėra įprastas kiaulių tvartas (200)

Pastarasis konfliktas tarp Julijos Janus ir Juozo Statkevičiaus ne tik sukėlė nemažai...

Užkalnis. Žinau, už ką balsuosite rinkimuose (344)

Taip, aš tikrai žinau, kas bus išrinktas dirbti Daukanto aikštėje. Tiksliau, aš bijau, kad...

Rusija tulžingai reaguoja į Lietuvos sankcijas dėl užpuolimo Kerčėje: be atsako neliksite (1620)

Lietuva tapo pirmąja pasaulio valstybe, apsisprendusia dėl Kremliaus agresijos Kerčės sąsiauryje...

Orai: snigs beveik visur (2)

Artimiausiomis dienomis mūsų šalies orus lems pamažu nykstantis ciklonas. Ketvirtadienį dangus...

Šiauliuose atskleidė kitą mitingo dėl mokytojų pusę: moksleiviai ten buvo išsiųsti ne savo noru (509)

Trečiadienio vidurdienį prie Šiaulių miesto savivaldybės susirinko minia moksleivių, kurie...

Theresa May atlaikė balsavimą dėl nepasitikėjimo (69)

Didžiosios Britanijos ministrė pirmininkė trečiadienį vakare atlaikė balsavimą dėl...

Grybauskaitė: skambinau ir Petrauskienei, ir Skverneliui, tačiau premjeras žadėjo susitvarkyti pats (342)

Prezidentė Dalia Grybauskaitė susirūpinusi dėl etatinio mokėjimo reformos ir siūlė pagalbą...

„Olympique“ paskutinis pro pūgą prasibrovė į Čempionų lygos aštuntfinalį

UEFA Čempionų lygoje baigėsi grupių etapas. Trečiadienį buvo likęs tik vienas nežinomasis –...

Alkoholis turi naują geriausią draugą: gėdą sukelianti liga žudo tyliai (43)

„Ne, ne, man viskas gerai. Dirbu gerai, nepervargstu. Viršininkas geras. Uždirbu daug, tobulas...