Kulinaro, populiarių knygų autoriaus, geriausio pasaulyje pripažinto kulinarinio žurnalo „VMG“ vyriausiojo redaktoriaus ir „Maxima“ projekto „Gyvenkime sveikiau“ partnerio Alfo Ivanausko teigimu, kiekvienas kepsninėje gali paruošti šefo vertą patiekalą, o tiems, kurie abejoja savo jėgomis, jis rekomenduoja:

1. Patiekalą kepti tik tuomet, kai žarijos vos rusena ir nebėra atviros liepsnos, kurioje patiekalas ne keptų, o degtų.

2. Kepsninėje kepamo kepsnio nešlakstyti marinatu, mat šis ant žarijų degs ir suteiks patiekalui nepageidaujamą kvapą bei skonį.

3. Ruošiamą patiekalą – mėsą, žuvį ir daržoves – galima kepti folijoje su šiek tiek alyvuogių aliejaus – patiekalas bus dar sveikesnis, nes troškinsis savo sultyse.

Jūsų dėmesiui pateikiame gurmaniškos šefo Alfo Ivanausko nesunkiai kepsninėje paruošiamos žuvies receptą.

Folijoje kepta skumbrė su lazdyno riešutų padažu

Ingredientai (2 porcijos):

2 nedidelės skumbrės
1 citrina
Druskos, šviežiai maltų juodųjų pipirų
Aliejaus

Padažui:

½ stiklinės lazdyno riešutų
Skiltelė česnako
Stiklinė šviežių kalendrų
½ stiklinės šviežių petražolių
Šaukštas kaparėlių
Šaukštelis tarkuotų citrinų žievelių
½ stiklinės alyvuogių aliejaus
Žiupsnelis druskos

Gaminimo procesas:

1. Žuvį pabarstykite druska, pipirais, apšlakstykite aliejumi ir apdėkite citrinos griežinėliais.

Suvyniokite į foliją ir kepkite ant vidutinės kaitros grilio apie 20 minučių.

Žuvį galite kepti ir orkaitėje.

2. Paruoškite padažą. Verdančiame vandenyje 1-2 minutes apvirkite riešutus. Atvėsinkite ir nusausinkite. Įkaitinkite orkaitę iki 200 °C paskleiskite riešutus ant kepimo popieriaus ir paskrudinkite 6-8 minutes.

Česnaką, kalendras, petražoles, kaparėlius, citrinos žievelę ir ketvirtadalį riešutų sutrinkite trintuvu po truputį vis įpildami aliejaus.

3. Pagardinkite druska ir įmaišykite likusius stambiau kapotus riešutus.

4. Patiekite žuvį su lazdyno riešutų padažu ir grikiais. Galite paskaninti šviežiai spaustomis citrinos sultimis.

Be Alfo Ivanausko prie projekto „Gyvenkime sveikiau“ prisijungė ir daugiau žinomų sveikos gyvensenos ekspertų. Tai – sveikos mitybos specialistė ir studijos „Sulieknėk sveikai“ vadovė Vaida Kurpienė, socialinių mokslų daktarė, didžiausio Baltijos šalyse ikimokyklinio ugdymo įstaigų tinklo „Vaikystės sodas“ ir Karalienės Mortos mokyklos įkūrėja ir vadovė bei keturių vaikų mama Austėja Landsbergienė, taip pat asmeninis treneris, knygos „Tobulas kūnas“ autorius, projekto www.kilo.lt vadovas Andrius Pauliukevičius.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (3)