Mitas: pasūdžius vandenį, jis užverda greičiau

Tiesa: deja, ne. Jeigu įdėsite druskos, tai tik pakels užvirimo temperatūrą, todėl vanduo iš tikrųjų pradės virti dar vėliau. Taigi, nors pasūdžius vandenį maistas ant stalo greičiau neatkeliaus, tai vistiek reikia padaryti – dėl skonio.

Mitas: norint išvirti makaronus, reikia labai daug vandens

Tiesa: nebūtinai. Vandens reikia pilti tiek, kad visi makaronai būtų apsemti.

Mitas: alkoholis virimo metu išgaruoja

Tiesa: tai tiesa, tačiau tik tuo atveju, jeigu patiekalą virsite ištisas tris valandas, tik tada jame neliks alkoholio pėdsakų. Tad patiekalus su alkoholiu verčiau palikite pasimatymo vakarui, o ne vakarui su šeima.

Mitas: skrudinant mėsą išsaugomos jos sultys

Tiesa: tiesą sakant, kaip tik priešingai. Skrudinant mėsą galime netekti dalies joje esančių skysčių, tačiau tai vis tiek yra geriausias būdas auksinei, karamelizuotai plutelei išgauti.

Mitas: mikrobangų krosnelė naikina maistines medžiagas

Tiesa: tai greitas, lengvas ir visiškai saugus maisto šildymo būdas, kurio metu maistinės medžiagos nenukenčia labiau nei kitais atvejais. Tiesą sakant, kaitinant maistą bet kokiu būdu dalis maistinių medžiagų dings, tačiau mikrobangų krosnelė padarys mažiausiai žalos, nes maistas kaitinamas mažesnėje temperatūroje ir trumpiau.

Mitas: prieš dedant į šaldytuvą, maistas privalo visiškai atvėsti

Tiesa: netiesa. Kaip nesinori garuojančio maisto dėti į šaldytuvą (dėl to jis bus priverstas papildomai dirbti, kad nukristų į jį įdėti maisto temperatūra), taip pat nesinori laikyti jo tol, kol jis pasieks kambario temperatūrą, nes tai didina tikimybę daugintis bakterijoms.

Mitas: jeigu nusideginate, nedelsdami uždėkite ant pažeistos vietos ledo

Tiesa: nusiraminkite. Ledas toks šaltas, kad uždėjus jį tiesiai ant nudegintos vietos audinius galite dar labiau pažeisti. Jeigu imdami iš orkaitės pyragą nusideginote ranką, palaikykite ją kelias minutes po vėsiu (bet ne šaltu) vandeniu, paskui uždėkite švarų tvarstį.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (2)