Mocarelos, figų ir Parmos kumpio salotos
Paprasta gaminti
Salotos
15 minučių
1 porcija
Produktai
Mocarelos sūris – 1 gabalas
figos – 1-2 vnt.
gražgarstės – 1 ryšelis
Parmos kumpis – 50 g
Alyvuogės – 6 vnt.
Alyvuogių aliejus – 2 valg. š.
Balzaminio acto – pagal skonį
Druskos, pipirų – pagal skonį
Gaminimas
1. Išdėliokite lėkštėje plonai supjaustytus kumpio gabalėlius, ant jų užberkite grąžgarsčių, skiltelėmis supjaustytų figų ir mocarelos griežinėlių. Lėkštės kraštus papuoškite alyvuogėmis.
2. Salotas paskaninkite druska, pipirais ir balzaminiu actu.
Jautiena austrių padaže
Paprasta gaminti
Pagrindinis patiekalas
15 minučių
4 porcijos
Produktai
Jautienos filė – 500 g
Pusė svogūno
Brokolio – 400 g
Pusė citrinos
Žalių kalendrų lapelių – 10 g
Imbiero šaknies – 10 g
Austrių padažo – 50 ml
Aliejaus – 50 ml
Gaminimas
1. Jautienos filė supjaustykite vidutinio dydžio juostelėmis.
2. Imbierą susmulkinkite, svogūną supjaustykite.
3. Brokolį išskirstykite nedideliais žiedynais ir juos apvirkite 3 min.
4. „Vok“ keptuvėje apkepkite mėsą, kol apskrus.
5. Į keptuvę sudėkite svogūnus, imbierą, brokolius, supilkite austrių padažą – kepkite viską 2 minutes, pamaišydami.
6. Nuimkite keptuvę nuo ugnies, paskaninkite kalendros lapeliais ir citrinų sultimis.
Itališkas omletas (fritata) su sūriu
Paprasta gaminti
Pagrindinis patiekalas
15 minučių
4 porcijos
Produktai
Špinatai – 2 puodeliai
Čederio sūris (tarkuotas) – 3/4 puodelio
Supjaustyti pomidorai – 1 puodelis
Kiaušiniai – 2 vnt.
Kiaušinių baltymai – 6 vnt.
Alyvuogių aliejus – 3 arb.š.
Česnakai – 1 skiltelė
Druskos, pipirų – pagal skonį
Gaminimas
1. Įkaitinkite keptuvę iki 180 laipsnių.
2. Supilkite į ją aliejų ir 4 minutes troškinkite pomidorus, špinatus ir česnaką.
3. Atskirame inde išplakite baltymus su kiaušiniais, įmaišykite į juos troškintas daržoves, sūrį, pipirus ir druską.
4. Į keptuvę įpilkite kiaušinių mišinį ir ant mažos ugnies kaitinkite taip, kad jo viršus šiek tiek apkeptų ir paviršius taptų lygus.
5. Tada keptuvę 10-iai minučių įdėkite į orkaitę, kad omletas iškeptų iš visų pusių.
6. Omletą patiekite karštą, su pomidorais, apibarstę šviežiai maltais juodaisiais pipirais.
Tirštas aviečių kokteilis su bazilikais
Paprasta gaminti
Gėrimas
15 min.
1 porcija
Produktai
Avietės – 250 g
Bazilikai – 2 ryšeliai
Gazuotas vanduo – 250 ml
Cukranendrių cukrus – 25 g
Ledas
Gaminimas
1. Į trintuvą suberkite cukrų, avietes, supilkite pusę gazuoto vandens, viską išplakite.
2. Į trintuvo indą sudėkite baziliką, supilkite likusį vandenį ir dar kartą išplakite.
3. Į taurę įberkite kapoto ledo, įpilkite kokteilio ir papuoškite baziliko lapeliais.
Daržovių salotos su graikiniais riešutais
Paprasta gaminti
Salotos
15 minučių
2 porcijos
Produktai
Kopūsto (baltagūžio ar raudongūžio) – 300 g
Burokėlis – 1 vnt.
Morka – 1 vnt.
Krapų, petražolių – pagal skonį
Graikinių riešutų – pagal skonį
Linų sėmenų arba alyvuogių aliejaus
Gaminimas
1. Smulkiai supjaustykite kopūstus, morkas ir burokėlį.
2. Supjaustykite žalumynus.
3. Sukapokite riešutus ir sumaišykite su likusiais ingredientais.
4. Paskaninkite druska ir pipirais, įpilkite aliejaus.
Agurkų ir žaliųjų citrinų kokteilis
Paprasta gaminti
Gėrimas
15 minučių
1 porcija
Produktai
Agurkai – 2 vnt.
Pusė žaliosios citrinos
Mėtos – 5 g
Salierai – 100 g
Imbierų sultys – 50 ml
Mineralinis vanduo – 150 ml
Gaminimas
1. Agurkus nulupkite ir supjaustykite kubeliais.
2. Salierus supjaustykite šiaudeliais.
3. Trintuve sutrinkite salierus ir agurkus, įpilkite mineralinio vandens.
4. Supilkite į trintuvą žaliosios citrinos sultis ir imbiero sultis – dar kartą suplakite.
5. Patiekite su ledu.
Pieno ir bananų kokteilis
Paprasta gaminti
Gėrimas
15 minučių
2 porcijos
Produktai
Vanilinių ledų – 100 g
Pienas – 300 ml
Bananas – 1 vnt.
Kakavos miltelių
Cukranendrių cukraus
Gaminimas
1. Į trintuvą supilkite pieną, sudėkite ledus, pjaustytą bananą ir cukrų (pagal norą).
2. Plakite kokteilį, kol taps vienalytės konsistencijos.
3. Išpilstykite kokteilį į taures, viršų pabarstykite kakavos milteliais.