Valgykite braškes šiltas

Kad į braškes neįsimestų pelėsis, patariama trumpam suberti jas į verdantį vandenį, paskui nusausinti popieriniu rankšluosčiu ir sudėti į šaldytuvą (mokslas tam pritaria). Tačiau E. Stone‘as pataria – jei jau pasinaudojote minėtu patarimu, vienas dalykas nubraukia visas pastangas – šaltos braškės ne tokios skanios, kaip kambario temperatūros ar net šiek tiek šiltesnės, lyg ką tik nuskintos iš saulėtos lysvės. Šaltos braškės ne tokios saldžios. Išėmę iš šaldytuvo palaikykite braškes valandą ar ilgiau kambario temperatūroje, tada mėgausitės saldžiomis uogomis.

Skaitykite etiketėje, iš kur atvežtos vynuogės

E. Stone‘o teigimu, vynuoges geriausia laikyti plastmasiniame maišelyje su skylutėmis (kuriame supakuotas nusiperkate), šaldytuve. Tiesa, jis pabrėžia, kad nešviežių vynuogių ilgau savaitę šaldytuve neišlaikysi. Pavyzdžiui, vynuogės iš Čilės atkeliauja kelių mėnesių senumo, o vynuogės iš Meksikos atgabenamos kur kas greičiau.

Šparagus pamerkite

Šioms pavasariškoms daržovėms reikia vandens, kad jos ilgiau išliktų šviežios. E. Stone‘as pamerkia šparagus į puodelį su vandeniu (tiek, kad kotelių galai būtų vandenyje) ir pastato į šaldytuvą. Jei šparagai apvyto, pasidarė tarsi guminiai, pusdieniui sumerkite visus į vandenį ar apdenkite šlapiu popieriniu rankšluosčiu, ir jie vėl taps traškūs.

Citrusinius vaisius laikykite šaldytuve

Kaip ir braškės, apelsinų ir greipfrutų skonis geriau atsiskleidžia, jei vaisiai yra kambario temperatūros. O iš citrinų ir žaliųjų citrinų išspausite daugiau sulčių, jei jos nebus šaltos. Visgi E. Stone‘o teigimu, dauguma citrusinių vaisių kambario temperatūros būna sultingesni apie savaitę, bet šaldytuve vaisiai išsilaikys ilgiau. Tiesiog prieš valgydami išimkite citrusinį vaisių iš šaldytuvo ir apie valandą palaikykite kambario temperatūroje.

Teisingai sudėkite pomidorus

Neprinokusius pomidorus nokina sudėję ant saulėtos palangės. Tačiau yra gudrybė, kaip sudėti, kad būdų dar skanesni – sudėliokite pomidorus koteliais į viršų. Anot įmonės „FreshDirect“ savininko Erico Stone‘o, tada neapsibraižys vietos aplink kotelį. O jei pomidoro dėkite kotelis išrautas, dėkite pomidorus kotelio puse žemyn, kad iš kotelio vietos neišeitų oras ir drėgmė.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (2)