aA
Klystame kartais visi, tačiau klaidos virtuvėje dažniausiai baigiasi fiasko ir urzgiančiu pilvu. Tad pasikartokime.
© Shutterstock nuotr.

1. Negamina tiksliai pagal receptą.

Kartais gaminant pritrūksta fantazijos, tad galima tik pasidžiaugti, kad kažkas nepatingėjo eksperimentuoti ir sukūrė receptą. Taigi perskaitykite visą receptą ir gaminkite taip, kaip parašyta.

2. Nesupranta kambario temperatūros ingredientų svarbos.

Tai svarbus žingsnis, kurį kažkodėl daugelis praleidžia. O tai iš tiesų svarbu. Kad pyrago masė būtų vientisa, reikia sumaišyti kelis skirtingų tekstūrų ingredientus. Šiems ingredientams reikalinga mūsų pagalba. Jeigu jie bus per šalti, juos paprasčiausiai bus praktiškai neįmanoma sumaišyti į vientisą masę.

3. Tiksliai neatmatuoja ingredientų.

Viską patartina atmatuoti iš pradžių dėl dviejų priežasčių. Pirma, kartais galite pamiršti kokį ingredientą, tad labai gerai, jeigu jie visi atmatuoti ir sudėti. Pagalvokite, kas bus, jeigu pamiršite įdėti į pyragą kepimo miltelių? Arba cukraus? Antra, kas būtų, jei susiruošus kepti pyragą paaiškėtų, kad neturite kiaušinių?

4. Nežino, kada padauginti, o kada pamažinti.

Persistengti maišant sviestą ir cukrų pyrago tešlai yra labai gerai. Maišykite sviestą ir cukrų trintuvu mažiausiai penkias minutes, kol masė taps puri ir vientisa.

Kita vertus, niekada nepersistenkite maišydami pyrago tešlą, kai jau suberiate miltus. Įjunkite trintuvą lėčiausiu greičiu, o vos išmaišius miltus, išjunkite.

Niekada neperkepkite pyragų! Kas gi mėgsta padegusius pyragus?

5. Per daug rimtai vertiną maisto gaminimą.

Atsiminkite – gaminti maistą smagu, o pagaminus juo mėgaujasi visi, kas valgo. Jei gaminate su meile, visada laimite. Tiesiog gaminkite ir nevertinkite to per daug rimtai.

Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Įvertink šį straipsnį
Norėdami tobulėti, suteikiame jums galimybę įvertinti skaitomą DELFI turinį.
(0 žmonių įvertino)
0

Top naujienos

Gaisro metu Alytuje kritęs zuikis atiduotas tyrimams: pirmos žinios iš veterinarų baugina meras: jei tai bus patvirtina, liūdna ne tas žodis (276)

Spalio 18 dieną, t.y. trečiąją milžiniško padangų perdirbimo gamyklos gaisro dieną, Alytaus...

Navickienė: šis balsavimas parodė, kad vienam agrooligarchui ir jo kombainui pasibaigė dyzelis (264)

Seime renkami parašai siekiant inicijuoti pirmalaikius Seimo rinkimus pavasarį. Prie iniciatorių...

JK parlamentarai atmetė Johnsono siūlytą „Brexit“ vykdymo planą (55)

Borisas Johnsonas antradienį pagaliau turėjo progą parlamentui pateikti savo „Brexit“...

Maslobojevas pirmoje pasaulio kikbokso čempionato kovoje pasiuntė varžovą į nokautą (52)

Įspūdinga pergale WAKO pasaulio kikbokso čempionatą Sarajeve, Bosnijoje ir Hercegovinoje, pradėjo...

Šiluma pradeda „galvoti“ apie pasitraukimą iš Lietuvos (2)

Šiąnakt per Lietuvą nusidrieks debesų juosta, bet žymesnio lietaus nesulauksime. Rimstant...

Turintiems didelį darbo stažą – gera žinia iš Seimo (39)

Seimas spręs, ar ne mažesnį kaip 40 metų darbo stažą turintys šalies gyventojau galėtų...

BMW skrydis Vilniuje: rėžėsi į stulpą, jį nulaužė ir apsivertė papildyta (39)

Vėlų antradienio vakarą Vilniuje įvyko avarija. Pirminiais duomenimis, susidūrė du...

Daug ir naudingai žaidęs Kalnietis su „Lokomotiv“ pralaimėjo Belgrade

Belgrado „Partizan“ (4-0) ir toliau žygiuoja Europos taurės varžybose be pralaimėjimų....

Mokslų daktarė įvardijo maisto produktus, kurie stiprina imuninę sistemą, saugo nuo vėžio ir didina vyrų vaisingumą (78)

Pastaruoju metu selenas sulaukia vis daugiau dėmesio. Ir nieko keisto, nes jis yra vienas iš...

Johnsonas skelbia pertrauką „Brexit“ sutarties tvirtinimui (3)

Didžiosios Britanijos premjeras Borisas Johnsonas antradienį paskelbė stabdantis pastangas...