Jei reiktų rinkti rudens desertų karalių, neabejotinai tai būtų obuolių pyragas. Šio skanumyno receptų galima suskaičiuoti galybes. Įsipilkite šiltos arbatos į termo-puodelį ir įsidėkite obuolių pyrago į priešpiečių dėžutę – o ko ne tobulas planas po darbo ar savaitgaliui pasivaikščioti su draugais.
© Shutterstock nuotr.

Kiekviena šeimininkė turi savo mėgstamų receptų, tačiau siūlome įvertinti ir galbūt niekada negamintų pyragų. Ar teko kada ragauti nesaldaus obuolių pyrago? Anot įvairių šaltinių, senovėje cukrus būdavo labai brangus, tad jis į kepinius pradėtas dėti šik šiais laikais, sakoma pranešime spaudai.

Esant daugiau nei 8000 skirtingų rūšių obuolių, tikrai kiekviena šeimininkė išsirinks mėgstamiausius ir labiausiai tinkančius jų pyragui. Galbūt dėl to, kad visame pasaulyje obuolių yra tiek daug, žmonės jų nemažai ir suvartoja – sakoma, kad vidutiniškai per metus žmogui tenka 65 obuoliai.

Tai puikus užkandis bet kuriuo metu. Rudens metas jų tikrai nepagaili, tad jeigu obuolių turite daug, siūlome jums pasirinkti obuolių pyragus, kuriems pagardinti parinkti papildomi ingredientai tik dar labiau paįvairina šio rudens karaliaus skonį.

1. Obuolių ir bananų fantazija

Jums reikės:

3 kiaušinių,
150 g cukraus,
120 g paprasto jogurto,
160 g „Ekstra“ miltų,
1 šaukštelio kepimo miltelių,
1 citrinos,
5 obuolių,
1 banano.

Gaminimas:

Gerai išsukite cukrų ir kiaušinius. Į masę supilkite jogurtą, išmaišykite. Suberkite miltus sumaišytus su kepimo milteliais. Viską gerai išmaišykite. Pasiruoškite obuolius - juos nulupkite, išsėklinkite ir supjaustykite kubeliais arba skiltelėmis.

Juos apipilkite citrinos sultimis ir sudėkite nutarkuotą citrinos odelę ir viską išmaišykite. Paruoštus obuolius ir plonais griežinėliais supjaustytą bananą sudėkite į tešlą, atsargiai išmaišykite ir supilkite į sviestu pateptą kepimo formą. Kepkite apie 45 minutes iki 180 laipsnių įkaitintoje orkaitėje.

2. Juodasis obuolių pyragas su šokoladu

Jums reikės:

Tešlai:

90 g „Ekstra“ miltų,
3 valgomųjų šaukštų kakavos,
125 g sviesto,
5 valgomųjų šaukštų cukraus,
pusės valgomojo šaukšto vanilės ekstrakto,
1 valgomojo šaukšto šalto vandens
2 kiaušinių.

Įdarui:

7 vidutinio dydžio obuolių,
25 g sviesto,
žiupsnelio cinamono,
50 g juodojo šokolado,
trupučio cukraus.

Gaminimas:

100 g sviesto paliekame sušilti iki kambario temperatūros. Į dubenį įsijojame miltus ir kakavą. Išmaišome ir sudedame sviestą. Galime plakti plaktuvu, kol gausis trupiniai. Sudėkime cukrų ir kiaušinius, vanilės ekstraktą ir vandenį. Išmaišykite, kol galėsite iš tešlos suformuoti rutulį. Nedidelę dalį tešlos atidėkite šaldymui (30 min.) iš likusios iškočiokite blyną ir jį įdėkite į torto kepimo formą formą. Įkaitinkite orkaitę iki 175 laipsnių.

Kol įkais pasiruoškite įdarą – nulupkite nuo obuolių žieveles ir supjaustykite gabaliukais. Puode ištirpinkite įdarui paliktą sviestą, įdėkite šaukštelį cinamono, šokoladą. Viską pavirkite šiek tiek. Į tešla išlotą torto kepimo formą sudėkite įdarą. Iš likusios atšaldytos tešlos suformuokite dangtį pyragui. Kepkite 35-40 minučių 175 laipsnių temperatūroje.

3. Nekeptas obuolių pyragas

Jums reikės:

pusės stiklinės cukraus,
4 pakelių paprastų sausainių,
200 g sviesto,
3 valgomųjų šaukštų želatinos,
8-10 didelių obuolių.

Gaminimas:

Obuolius sutarkuokite smulkia tarka. Išmirkykite želatiną obuolių sultyse. Iš išmirkytą želatiną supilti tarkuotus obuolius, išlydytą sviestą, cukrų. Į torto kepimo formą dedame sluoksnį netrupintų sausainių ir sluoksnį obuolių košės, taip sluoksniuojame iki pat viršaus. Paskutinį sluoksnį dedame košės ir papuošiame trupintais sausainiais. Pyragą palaikome šaldytuve kol sustings. Skanaus

4. Paprastasis ir greitasis obuolių pyragas

Jums reikės:

200 g „Ekstra“ miltų,
200 g sviesto,
200 g cukraus,
7 vidutinio dydžio obuolių.

Gaminimas:

Sviestą ištirpiname, supilame miltus bei cukrų ir viską gerai išmaišome. Jeigu masė gaunasi per skysta – galime šiek tiek daugiau įberti miltų. Obuolius nulupame ir supjaustome riekelėmis.

Jas sudedame į kepimo skardą. Jeigu labai mėgstate obuolius – galite jų dėti ir daugiau, keliais sluoksniais. Supilame paruoštą masę ir kepame orkaitėje apie 30 minučių, 180 laipsnių temperatūroje. Patiekti galite ir su vaniliniais ledais.

Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Populiariausios nuomonės
Parašykite savo nuomonę
arba diskutuokite anonimiškai čia
Skelbdami savo nuomonę, Jūs sutinkate su taisyklėmis
Rodyti diskusiją Rodyti diskusiją

Top naujienos

Už grasinimus susidoroti su DELFI žurnalistu Vitai Jakutienei skirta kardomoji priemonė (76)

Po straipsnio „ Pravieniškių mafija. Kruvina Kauno nusikaltėlių kova: „pupytės“ mylimasis...

Tragedija Italijos greitkelyje: įgriuvo didžiulio viaduko dalis, aukų skaičius auga nuolat atnaujinama (138)

Greitkelyje netoli Italijos miesto Genujos sugriuvo didžiulio viaduko dalis, skelbia BBC. Žuvo...

Patikrino kavines kelyje į pajūrį: rezultatas kraupus (81)

Patiekalai iš neaiškios kilmės žaliavų, nešvara, žalia mėsa šalia ką tik paruoštų...

Gydytojas nebegali tylėti: nesuvokiu, ką padaro vaikas, kad tėvai jį apipila karšta sriuba ar kava? (32)

Skubiosios medicinos vyresnysis gydytojas rezidentas, tinklaraščio „ Pragaro ambulatorija “...

Gyvai / Šešiolikmečių kova aštuntfinalyje: Lietuva – Nyderlandai (tiesioginė vaizdo transliacija) (1)

Europos šešiolikmečių vaikinų krepšinio čempionate Serbijoje Tomo Purlio treniruojama Lietuvos...

Guoga sako planuojantis baigti politinę karjerą, bet užsimena ir apie kitus scenarijus (36)

Europos Parlamento narys Antanas Guoga sako planuojantis kitąmet pasibaigus kadencijai nutraukti...

Vilniaus rajono gyventojai lietaus laukia su siaubu: kol nesusimokės, gyvens vandeny (44)

Vos prapliupus lietui daugiabučio Vilniaus rajone, Pagiriuose, gyventojai puola kumščiais daužyti...

Po pokalbio su Putinu – Turkijos perspėjimas Vašingtonui ekspertai nuogąstauja dėl pragaištingų pasekmių (389)

JAV ir Turkijos santykių krizė, jau tapusi didžiule našta turkų ekonomikai, taip pat grasina...

„Dzūkija“ kibo į darbus: susigrąžino trenerį Urlepą, „ne pinigais“ suviliojo Jomantą, derasi su Lavrinovičiais (4)

Ilgai atostogavusi Alytaus „Dzūkija” kimba į darbus. Šeštajam sezonui „Betsafe-LKL“...

Mėlynės atsiranda ne tik dėl traumų: kada reikėtų susirūpinti? (2)

Liaudyje mėlynėmis vadinamos hematomos – smulkiųjų kraujagyslių kraujo išsiliejimas į...