Nuskintas kriaušes nuplaunu ir daržovių skustuku nulupu žievę. Neprinokusios kriaušės žievė pernelyg kieta, keli bandymai konservuoti neluptas baigėsi atsisveikinimu neparagavus. Todėl įdedu truputį triūso garantuotam rezultatui. Luptas kriaušes iškarto dedu į puodą su 3 l vandens ir 3 a.š. citrinos rūgštelės (arba 2 citrinų sultimis).

Į tokį puodą telpa apie 4kg kriaušių. Puodą statau ant viryklės, kaičiu ugnį ir verdu kol vanduo pradeda kunkuliuoti, tuomet dengiu dangtį, išjungiu ugnį ir palieku atvėsti.

1-3 l stiklainius išplaunu ir iškaitinu orkaitėje.

Paskaičiuoju kiek reikės sirupo, 1l stiklainiui imu 0,5l vandens. Reikiamą kiekį vandens supilu į didelį puodą, 1 litrui vandens beriu
300 g cukraus.

Kol verda sirupas, kriaušes šaukštu sudėlioju į stiklainius. Trims skoniams naudoju tris produktus, į kiekvieną stiklainį dedu pasirinktinai aronijos uogų, šermukšnio uogų, malto cinamono.

Aronijos gražiai nudažo, šermukšniai suteikia karstelėjusio skonio, o cinamonas suteikia žiemiško, Kalėdinio aromato.

Verdančiu vandeniu nuplikau dangtelius.

Stiklainius sklidinai užpilu sirupu, suku dar karštais dangteliais, kompotus verčiu aukštyn kojomis ant pledo ir apkūtoju pūkine striuke. Palieku iki pilno atvėsimo.