Jei nenorite sugaišti daug laiko virtuvėje, prekybos tinklo IKI kepyklų vadovė N. Juchnevič turi paruošusi puikių idėjų, kaip greitai ir lengvai paruošti burnoje tirpstantį desertą, sakoma pranešime spaudai.

Dribsniai su šokoladu ir zefyrais

Šokoladas ir zefyrai – tikrai nuodėmės vertas derinys. Kaip pasakoja konditerė, desertas itin lengvai ir greitai paruošiamas, o jo skonis – tiesiog dieviškas.

„Garų vonelėje ištirpinkite 90 g šokolado, 160 g kukurūzų sirupo ir 3 arbatinius šaukštelius sviesto. Į didelį dubenį suberkite 650 g kukurūzinių dribsnių ir juos apipilkite tirpinta šokolado mase.

Keptuvėje ant silpnos ugnies ištirpinkite 400 g mažųjų zefyrų ir 1 arbatinį šaukštelį sviesto. Gautą masę užpilkite ant dribsnių ir įberkite 50 gramų džiovintų spanguolių. Dribsnius su priedais gerai išmaišykite ir supilkite į kepimo skardą. Ant viršaus pabarstykite keletą zefyrų ir įdėkite į šaldytuvą 5-10 minučių“, – sako N. Juchnevič.

Kepti bananai kokosų drožlėse

Duona, apvoliota saldžiame kiaušinių plakinyje – vyresnei kartai gerai žinomas desertas, kuris nostalgiškai primena vaikystę. Ne, nesiūlysime pasigaminti šios duonos, tačiau su tokia saldžia plutele, ekspertė siūlo pasigaminti būtent bananus.

„Dubenyje ištirpinkite 4 arbatinius šaukštelius sviesto, įmuškite 1 kiaušinio trynį, įberkite 2 arbatinius šaukštelius rudojo cukraus, šlakelį vandens ir viską gerai išmaišykite. Į nedidelę lėkštutę įberkite kokosų drožlių. Nulupkite norimą skaičių bananų, juos pamerkite į sviesto ir kiaušinių padažą, tuomet pavoliokite kokosų drožlėse ir dėkite į gerai įkaitintą keptuvę su gabaliuku sviesto. Bananus apkepkite iš visų pusių ir patiekite dar karštus, prie vanilinių ledų“, – patarimais dalinasi konditerė.

Gaivus desertas: karamelizuoti persikai su maskarponės padažu

Maskarponės sūrio pristatinėti turbūt nereikia. Šis švelnaus skonio kremas, puikiai derantis prie vaisių ar avižinių sausainių, Lietuvoje gana populiarus. N. Juchnevič, pataria maskarponę išbandyti ir su brendyje karamelizuotais persikais.

„Konservuotus persikus nusausinkite ir sudėliokite į plačią keptuvę su trupučiu vandens. Ant persikų užpilkite šlakelį brendžio ir pabarstykite ruduoju cukrumi. Vaisius kepkite ant vidutinės ugnies, kol jie ims karamelizuotis. Išplakite 200 g nesaldintos grietinėlės ir ją sumaišykite su 400 g maskarponės sūrio bei 4 arbatiniais šaukšteliais kondensuoto pieno. Karamelizuotus persikus patiekite kartu su saldintu maskarponės sūrio padažu“, – kulinarė.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (4)