„Drinks International“ — tai 1972 m. įkurtas, lyderiu tapęs žurnalas apie gėrimų pramonę pasaulyje. Autoritetą turintys nepriklausomi žurnalo ekspertai kasmet renka geidžiamiausius vynus, rengia pasaulio stipriųjų alkoholinių gėrimų didžiųjų gamintojų reitingus, apdovanoja labiausiai vyno turizmo srityje nusipelniusias vynines bei organizuoja eilę su alkoholiniais gėrimais susijusių renginių.

Geidžiamiausias metų šampanas buvo renkamas atsižvelgiant į keturis pagrindinius kriterijus: pastovią arba nuolat gerėjančią gėrimų kokybę; sugebėjimą atitikti savo vartotojų skonį, tenkinti jų norus; sėkmingą platinimo tinklą ir pakuotės dizainą bei patrauklumą plačios demografinės grupės tarpe. Kiekvienas iš 202 komisijos narių turi teisę siūlyti naujus pretendentus, tad šiame konkurse galimybę tapti pastebėtais turi tiek seniai pripažinti, tiek dar ne daug kam žinomi prekių ženklai.

Kuo išskirtinis yra laimėtoju tapęs „Bollinger“ šampanas?

„Tai — vienas rafinuočiausių, karalių ir kino herojų įvertintas šampanas, kurio istorija siekia net 1829 metus“,- pasakoja oficialus „Bollinger“ šampano namų atstovas Lietuvoje, konjako namų „Cognac Boutique“ savininkas Juozas Kabašinskas. Šie šampano namai puoselėja gilias tradicijas, yra perduodami iš kartos į kartą, nuolat plečiant vynuogynus.

Pastovią ir puikią gėrimų kokybę padeda užtikrinti tai, jog gamintojams priklausančiuose 157 ha vynuogynų užauginama net du trečdaliai šampanui reikalingų vynuogių. Be to, visos vynuogės auginamos tik geriausiuose regiono vyno ūkiuose cru. Kitas svarbus faktas, dėl kurio komisija įvertino „Bollinger“ šampano namus, yra tai, kad jie naudoja tik pirmo spaudimo aukščiausios kokybės vynuogių sultis cuvée, o visų gėrimų pagrindą sudaro Pinot Noir veislės vynuogės.

„Ne mažiau svarbus yra ir pats šampano gamybos procesas. Įvertinti šampano namai jau po pirmosios fermentacijos gėrimus brandina tik nedidelėse ąžuolo statinėse, naudoja tik kamštinio ąžuolo kamščius, šampaną brandina net 3-8 ir daugiau metų. Be to, gamyboje naudojamas minimalus cukraus kiekis“,- šampano gamybos ypatumus pasakoja J. Kabašinskas.

Karalių bei kino herojų įvertinimai

Lietuvoje „Bollinger“ šampano namai tapo žinomi 2008 m., kai Vilnius buvo pasirinktas vienu iš trijų pasaulio miestų (greta Londono ir Los Andželo), kuriuose tuomet naujausias Džeimso Bondo filmas „Paguodos kvantas“ buvo parodytas diena anksčiau, nei įvyko pasaulinė premjera.

Dėl tvirtos (ir ilgiausios kino istorijoje!) prekės ženklo draugystės su filmo kūrėjais, „Bollinger“ šampano namai, dovanodami išankstinę premjerą, parodė ypatingą dėmesį mūsų šalies gurmanams. „Dar negaliu atskleisti visų detalių, tačiau rudenį Lietuvoje planuojama dar viena išskirtinė Džeimso Bondo filmo premjera ir didelė šventė gurmanams“,- sakė J. Kabašinskas.

Beje, derėtų paminėti, jog karališko įvertinimo šampano namai sulaukė jau 1884 m. Tuomet Didžiosios Britanijos karalienė Viktorija šiam šampanui suteikė išskirtines teises – karališkąjį garantą, liudijantį apie karališkosios šeimos prielankumą. 1981 m. šampaną pripažino ir Princas Čarlzas bei Princesė Diana — šiuo gėrimu vaišino karališkojo vestuvių pokylio svečius.

Kiti į pirmąjį Geidžiamiausio pasaulio šampano 2015 m. dešimtuką patekę gėrimai:

2. Dom Pérignon
3. Ruinart
4. Krug
5. Louis Roederer
6. Piper-Heidsieck
7. Billecart-Salmon
8. Moët & Chandon
9. Pommery
10. Taittinger

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (5)