1. Emocionalumas

Moteris iš prigimties yra emocinga, net jeigu moka atrodyti kitokia. Ją lengviau priversti nerimauti dėl menkiausių dalykų. Jos nuotaika gali keistis dėl daugybės priežasčių. Ji labiau linkusi abejoti. Ji aiškiau parodo savo nuotaikas nei vyras. Žinoma, visa tai gali išbalansuoti kolektyvą, o tam tikromis dienomis netgi sukurti neramią atmosferą. Vis dėlto visa tai dažniausiai atsveria kiti moteriško vadovavimo ypatumai.

2. Detalus mąstymas

Jeigu vadovaujančias pozicijas užimantis vyras gyvena ateitimi – globaliais tikslais – tai moteris linkusi gyventi dabartimi – šiandienos planais, šios akimirkos tikslais. Dėl to ji yra atidesnė detalėms. Jai svarbu, kad viskas būtų padaryta idealiai dabar, juk jeigu visame kame tvarka, tai ir galutinis rezultatas bus puikus.

3. Atsargumas priimant sprendimus

Vadovaujanti moteris nemėgsta rizikingų sandorių. Jai viskas, kas kelia pavojų stabilumui – tabu. Štai kodėl moterų vadovaujamų kompanijų biudžetai paprastai yra stabilūs, be didelių svyravimų. Užtat tokios bendrovės turi mažiau galimybių nei vyrų vadovaujamos kompanijos pasiekti neįtikėtinų rezultatų ar sudaryti amžiaus sandorį.

4. Lankstumas

Su moterimi lengviau rasti bendrą kalbą, stengdamasi rasti teisingą sprendimą, ji lengvai svarsto įvairius klausimus. Moteris moka pripažinti savo klaidas ir keisti savo požiūrį, jeigu tai yra būtina. Tai apsaugo kompaniją nuo neteisingų sprendimų, mat kolektyvo nuomonė vertinama labiau nei vadovaujant vyrui.

5. Prioritetas – santykiai

Pirmiausia – žmonės ir tik tada verslas. Vadovaujanti moteris puikiai suvokia, kad darbas pats savaime nenudirbamas, jį atlieka kolektyvas, o jeigu jis bus kažkuo nepatenkintas, nukentės pats rezultatas. Todėl moters vadovaujamame kolektyve vyraujančiai atmosferai skiriama daugiau dėmesio. Be to, viršininkė išleis jus į sūnaus pasirodymą darželyje ar ligoninę per patį darbo dienos įkarštį.

6. Taupymas

Ilgalaikės investicijos ar pinigų investavimas į kažką dar besivystančio bei nežadančio didelio pelno – tai ne moteriai. Čia joje pasireiškia stiprus motiniškas instinktas – jai būtina užtikrinti savo kūdikio ateitį, o jeigu ji šiandien išleis visas lėšas abejotiniems projektams, nerūpestingas rytojus gali nebeišaušti.

Kaip elgtis, jeigu jums vadovauja moteris:

Jeigu viršininkė yra blogos nuotaikos ar matote, kad ji sunerimusi, nekreipkite į tai dėmesio. Prastas nusiteikimas praeis, viskas užsimirš.

Pasinaudokite tuo, kad vadovaujanti moteris labai dėmesinga detalėms.

Niekada darbo vietoje nepalikite netvarkos. Net praeidama pro šalį ji tai pastebės. Kruopščiai pildykite ataskaitas, atidžiai tvarkykite dokumentus, rūšiuokite popierius ir aplankus. Kuo gražiau, švariau ir aiškiau atrodys jūsų pateiktas darbas, tuo palankiau viršininkė žiūrės į jus. Ir apskritai tai sustiprins jos teigiamą nusiteikimą darbui.

Nors vadovo kėdėje sėdinčiai moteriai būdinga didesnė empatija nei vyrui, ji gali jums nusileisti, tačiau tuo naudotis nederėtų. Protinga viršininkė neleis atsisėsti jai ant sprando. O jeigu vis dėlto pabandysite tai padaryti, kažin, ar ji tai atleis.

Priimant sprendimus savo darbo vietoje derėtų vengti kardinalių metodų, pernelyg novatoriškų idėjų, kurios neturi nieko bendro su šiandieniu kompanijos darbu. Juk visa tai yra rizika, kurios vadovaujanti moteris tikrai neįvertins. Viršininkę tam reikia paruošti.

Jeigu viršininkei siūlote kažkokį finansavimo reikalaujantį, tačiau greito puikaus rezultato nežadantį projektą, būtinai jai parodykite, iš kur tų pinigų galima būtų paimti ir kaip galima būtų kompensuoti galimas klaidas. Pabandykite nupasakoti, kaip kompanija galės gyvuoti laukdama investicijų pasitvirtinimo. Viršininkei taip pat svarbu žinoti, kad jūs vertinate stabilumą ir nesiūlote jai kažko, kas galėtų pakenkti jos kuriamam stipriam kompanijos pagrindui.

Mokėjimas rasti priėjimą prie bet kokio žmogaus – tai labai vertingas bruožas. Kalbant apie vadovaujantį žmogų, tai dar vertingiau, todėl šie patarimai gali jums praversti. Vis dėlto prisiminkite, kad sumanus viršininkas visada savyje suderina stipriąsias vyriško ir moteriško priėjimo puses, neversdamas pavaldinių susimąstyti apie jo lytį.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (141)