Šokiruojančias priežastis, kodėl tiek daug Velso gyventojų apsisprendžia prekiauti savo kūnu, atskleidė Swansea universiteto ekspertai. Jie praleido mėnesių mėnesius stebėdami beveik 400 sekso paslaugas teikiančių asmenų – visi jie dirbo ne gatvėse, o viešnamiuose, priklausė sekso paslaugas siūlančioms agentūroms ar tiesiog siūlė savo paslaugas internetu Kardifo mieste.

Mokslininkai nustatė:

· Daugiau nei trys ketvirtadaliai apklaustųjų turi įgiję vidurinį išsilavinimą ar net aukštojo mokslo diplomą.

· Dauguma į sekso paslaugų sritį atėjo metę perspektyvius darbus – viena šiuo metu prostitutė dirbanti moteris prieš tai dirbo vadovaujamąjį darbą privataus verslo sektoriuje.

· Nė vienas apklaustasis nebuvo verčiamas užsiimti prostitucija, nepatyrė prievartos taip elgtis – dauguma pagrindine priežastimi, kodėl nusprendė prekiauti savo kūnu, įvardija gerą atlygį, lankstų darbo grafiką ir pasitenkinimą atliekamu darbu.

· Dauguma apklaustųjų dirba savarankiškai, savo siūlomas paslaugas skelbia internete. Atsirado teigiančiųjų, kad tokį gyvenimo kelią pasirinko tiesiog „dėl smagumo“.

Šokiruojantys tyrimo rezultatai paneigia įsigalėjusį mitą, esą vyrus ir moteris, prekiaujančius savo kūnu, griežtai kontroliuoja griežti sąvadautojai, tokie žmonės nuolat patiria finansinio nesaugumo jausmą, yra priklausomi nuo narkotikų ar alkoholio.

Mokslininkai teigia, kad dauguma sekso paslaugų sferoje dirbančių Velso gyventojų visai nesibaimina dėl šios profesijos atstovų tykančių grėsmių, tokių kaip smurtas ir lytiniu keliu plintančios ligos.

Mokslų daktarė Tracey Sagar iš Swansea universiteto kriminologijos ir socialinės politikos fakulteto, kuri yra viena iš šio skandalingo tyrimo bendraautorių, „WalesOnline“ sakė, kad rezultatai esą kelia iškelia abejonių šalies valdžios vykdomomis strategijomis, kurių tikslas – atgrasyti žmones nuo darbo sekso paslaugų srityje.

„Šiuo atveju nekalbame apie gatvėse sekso paslaugas siūlančias prostitutes, kurios labai rizikuoja patirti smurtą, įsivelti į nusikalstamą veiklą, kurios priklauso nuo narkotikų ir kurioms būtina mūsų visų pagalba. Moterys ir vyrai, su kuriais kalbėjomės atlikdami tyrimą, yra motyvuoti ir puikiai žino, ką daro – nė vienas mūsų apklaustas asmuo nebuvo verčiamas rinktis tokio gyvenimo kelio“, - teigia mokslų daktarė.

Dauguma vardan tokio darbo atsisakė neblogai apmokamų pareigų, o kaip geriausią motyvaciją įvardija gerą atlygį ir lankstų darbo grafiką.

„Dabar pati esu sau šeimininkė. Niekada negrįšiu į normalų darbą“, - pareiškė viena tyrime dalyvavusi moteris.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją