Priklausomai nuo to, pirmiausia išvystate antiną ar triušį, ir kaip greitai pamatote antrąjį gyvūną, atskleidžia jūsų kūrybingumo lygį ir smegenų darbo greitį.

Pirmą kartą šis piešinys vokiečių žurnale pasirodė dar 1892 metais. Po septynerių metų jį išgarsino amerikiečių psichologas Josephas Jastrow. Jis pasinaudojo šia iliuzija norėdamas išsiaiškinti, ką mes „matome“ savo smegenimis ir savo akimis. J. Jastrow tyrimo metu įrodė, kad kūrybingesni žmonės sugeba greičiau persijungti iš vieno vaizdinio į kitą.

Tyrimo dalyviai, kuriems buvo labai lengva persijungti nuo triušio vaizdinio prie antino vaizdinio, galėjo kasdieninio naudojimo daiktui sugalvoti vidutiniškai penkis panaudojimo būdus. Tie, kurie negalėjo to padaryti, sugalvodavo vos du. Tai rodo, kad tai, kaip lengvai pereinate nuo vieno gyvūno prie kito, yra jūsų kūrybingumo raktas.

Ta akimirka, kai pereinate nuo antino prie triušio, arba atvirkščiai, yra nedidelis kūrybinės įžvalgos blyksnis. Būtent tada jūs pastebite, kad pasaulį galima matyti įvairiai. Ypač kūrybingi žmonės dažnai šį talentą panaudoja rasdami naujus jau egzistuojančių daiktų panaudojimo būdus ar sukurdami sąsajas tarp dviejų anksčiau nesusietų idėjų ar dalykų.

Tiesa, paaiškėjo, kad testo rezultatai gali priklausyti nuo metų laiko, kada jis atliekamas. Štai atlikus tyrimą su vaikais Velykų laikotarpiu dažniau pirmiausia jie pamato triušį, o spalio mėnesį – dažniau antiną.

Tad ką matote jūs?

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (368)