Yra daug kelių, ir šiame straipsnyje išvardinti keli iš galimų. Jūs galite pasinaudoti šiais veiksmais siekdami užsitikrinti lyderio pozicijas darbe ir tuo pat metu neišsiduodami, kad esate ambicingi.

Prisiimkite atsakomybę

Jei norite būti lyderiu, teks prisiimti atsakomybę už viską, ką darote. Tai reiškia, kad jei dalyvaujate projekte, prisiimkite atsakomybę dėl jo nesėkmės. Išmokite prisiimti atsakomybę ne tik už sėkmę, bet ir už nesėkmes. Pripažinkite, kad klydote, nes neklystančių nėra. Negalite mokytis, jei nedarote klaidų.

Tikėkite, kad laimėti gali visi

Visuomet galvokite, kad laimėti gali visos pusės. Taip būna. Tik dėl to, kad pasaulyje įprasta manyti, jog verslo pasaulis negailestingas ir kad reikia būti apsukriam bei išmokti manipuliuoti, nereikia pačiam tapti tokiu. Jūs galite kurti savo taisykles. Jei norite būti lyderiu darbe, tikėkite, kad galite pakeisti pasaulį. Jūs galite pasirinkti pozityviai veikti aplinkinius žmones ir juos įkvėpti.

Perženkite savo galimybių ribas

Išmėginkite naujus dalykus. Rizikuokite. Išeikite iš komforto zonos. Darykite naujus dalykus rizikuodami pasirodyti kvailai – ką galite prarasti? Lyderiai rizikuoja. Jie nebijo daryti to, kuo tiki. Jei norite būti lyderiu darbe, jums reikės rizikuoti, pavyzdžiui, sutikti imtis projekto, kurio daryti nenori niekas kitas.

Užsirašykite planus

Tai kartoju labai dažnai. Pasaulyje pilna žmonių, kurie per daug kalba ir per mažai daro. Jei norite būti lyderiu darbe, imkite veikti. Sukurkite planą. Jei galvoje pilna idėjų, užrašykite jas. Nesvarbu, kad tai kol kas dar nėra planas, tiesiog viską užsirašykite. Jei neužsirašysite, idėjas galite pamiršti. Jei norite būti lyderiu darbe, pripraskite viską užsirašinėti.

Visur matykite galimybes

Nėra reikalo kurti sau galimybes. Galimybių yra visur, tiesiog reikia jas pastebėti. Vieną ką tik paminėjau. Ar yra galimybių imtis projekto, kurio nenori niekas? Jei nematote galimybių visur, vadinasi, kažką tikrai praleidžiate.

Būkite atviri

Būkite atviri kritikai, kitaip stovėsite vietoje. Ką tai reiškia? Kai esate atviri grįžtamajam ryšiui, jūs nemokamai gaunate idėjas iš kitų žmonių. Dažnai tos idėjos būna protingesnių už jus žmonių. Jie pataria jums, kaip būti geresniam. Štai ko reikia lyderiui – nuolatinio grįžtamojo ryšio. Jums reikia kritikos darbe, kitaip nejudėsite ir galiausiai išsisemsite.

Duokite, duokite, duokite

Štai kaip reikia atsiverti. Atiduokite visa, ką turite viduje. Atiduokite visas savo idėjas, mintis, planus. Pajuskite savo pažeidžiamumą ir išmokite tai pamėgti. Kai atiduodate savo idėjas, jums prireikia naujų. Iš kur ateina naujos idėjos? Iš kritikų, kurie nori jus sudraskyti į gabalus, iš gera linkinčiųjų, iš žmonių, iš kurių jų mažiausiai tikitės. Jus tai praturtina. Štai kaip tampama lyderiu darbe.

Tai tik keli iš galimų veiksmų, kaip pozicionuoti save kaip lyderį darbe. Jūs esate tam pasiryžę? Nebijokite rizikuoti. Kur kas daugiau šansų laimėti, nei pralaimėti.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją