Į Angliją atvykę lietuviai įvairiais būdais bando užsidirbti – suka galvas ir pasitelkia visą kūrybiškumą, jog galėtų suderinti ir savo pomėgius, gabumus, ir finansinius poreikius. Viena tokių tautiečių – Jurgita Plieskytė – mama ir namų šeimininkė, gyvenanti Londone bei užsiimanti ganėtinai paplitusia tarp lietuvaičių veikla – maisto gamyba, bei iš to užsidirbanti.
© Asmeninis archyvas

Apie tai, kaip lietuvei sekasi užsiimti maisto gaminimo verslu Anglijoje – „Jurgitos skanumynai“ paskyros feisbuke kūrėja pasidalino interviu ANGLIJA.today skaitytojams.

Papasakokite trumpai, kaip atsidūrėte Jungtinėje Karalystėje?

– Jungtinėje Karalytėje atsidūriau visai neplanuotai ir sau pačiai netikėtai, mat atvažiavau atostogų pas draugus. Tačiau likimas taip jau susiklostė, kad teko pasilikti. Čia gyvenu iki šiol (šypsosi).

Kodėl nutarėte imtis maisto gamybos veiklos?

– Maisto gaminimas – tai tikrų tikriausias mano hobis. Kai gimė mano antras sūnus, dėl sveikatos problemų turėjau pakeisti visą gyvenimą bei gyvenimo stilių. Visą laiką turėjau būti šalia savo vaiko. Tuomet ir kilo mintis, jog galiu užsiimti šia veikla – gaminti maistą pagal įvairius užsakymus. Tiesa, pradžia buvo nelengva, tačiau vėliau viskas, laimei, susiklostė taip, kaip aš pati norėjau.

Kaip apibūdintumėte savo gaminius? Kuo jie išskirtiniai?

– Mano gaminiai išsiskiria tuo, kad jie visi yra gaminami su meile ir visa širdimi. Taip pat gamindama naudoju šeimos receptus, perduotus iš kartos į kartą. Ir tai, be abejo, daro juos ypatingus.

Ką dažniausiai užsisako emigrantai?

– Sunku būtų išskirti vieną patiekalą. Bendrąja prasme galima būtų apibūdinti, jog dažniausiai mūsų tautiečiai, gyvenantys Anglijoje, užsisako kasdienišką maistą, tačiau šiek tiek kitaip pateiktą. Tiesa, galėčiau išskirti vieną iš užsakymų – labai populiarus namų gamybos suši.

Ką jums teikia maisto gamyba? Iš kur semiatės įkvėpimo?

– Man maisto gaminimas teikia didžiulį džiaugsmą. Jei kamuoja bloga nuotaika ar tiesiog slogiai jaučiuosi, tučtuojau bėgu į virtuvę ir griebiuosi puodų, ką nors gaminu, išbandau naujus receptus. Kai namuose yra vaikų, visada būna įkvėpimas, nes vaikai mane labai skatina, siūlo savo idėjas, kurias savo ruožtu stengiuosi įgyvendinti maisto gamyboje.

Koks jūsų pačios mėgstamiausias patiekalas?

– Vieną mėgstamiausią patiekalą išskirti būtų ganėtinai sudėtinga. Tik viena galiu pasakyti – labai mėgstu žuvį ir žalias daržoves.

Kokiu savo pagamintu patiekalu ar desertu didžiuojatės labiausiai?

– Visi mano gaminti patiekalai yra labai brangūs, nes skiriu visą savo meilę ir daug laiko, kad juos sukurčiau. Džiaugiuosi kiekvienu padarytu gaminiu, ypač, kai viskas gaunasi taip, kaip esu sugalvojusi, ir ne kitaip (juokiasi).

Galbūt galėtumėte pateikti keletą patarimų ar idėjų šventiniam stalui?

– Kiekviena moteris yra savaip išradinga ir kiekviena moteris, turėdama didžiulį norą, šventinį stalą gali padaryti nuostabų, tam daug nieko nereikia, tik meilės. Mano patarimas – viską daryti su didžiule meile ir džiaugsmu. Tuomet ir kiti bus patenkinti (šypsosi).

Ar skiriasi lietuvių ir britų skoniai – galbūt teko pastebėti?

– Taip, teko pastebėti, jog šiek tiek skoniai skiriasi. Bet juk kiekviena šalis turi savų pliusų ir minusų. Vienur galbūt kažko yra per daug, kitur – kažko per mažai... bet nėra padėties be išeities – viską įmanoma padaryti taip, kaip nori ir mėgsta pats žmogus.

Populiariausios nuomonės
Parašykite savo nuomonę
arba diskutuokite anonimiškai čia
Skelbdami savo nuomonę, Jūs sutinkate su taisyklėmis
Rodyti diskusiją Rodyti diskusiją

Top naujienos

Vilytė: dėl „Lietuvos tūkstantmečio vaikų“ konkursų VPT kreipsis į prokuratūrą (37)

Viešųjų pirkimų tarnyba (VPT) dėl Jogailos Morkūno viešosios įstaigos „Pirmoji kava“...

Neteisėtai bajoru tapusio policijos pareigūno elgesį apibūdino vienu žodžiu: gėda (78)

„Gėda“, – taip Andriaus Krivicko poelgį apibūdina Lietuvos karališkosios barojų sąjungos...

Arkties vandenyne – įspūdingas vaizdas: JAV povandeninis laivas pramuša storą ledo sluoksnį (8)

Internete paviešintas vaizdo įrašas, kuriame užfiksuota, kaip 7 tūkst. tonų sveriantis atominis...

Buvę „Olympiakos“ lietuviai – apie „Žalgirio“ rezervus, Spanoulio nuovargį ir Jankūno faktorių (17)

Penktadienį vakare Pirėjuje į Eurolygos ketvirtfinalio antrąjį mūšį stos serijoje iki trijų...

Siurprizas: stojantiems į universitetus – kliūtys, į kolegijas – vilionės nemokamomis studijomis (101)

Valstybė šįmet studentus nudžiugino pranešdama apie papildomą aukštojo mokslo finansavimą....

Po tiršta dūmų uždanga Rusija iškrauna slaptus krovinius (189)

Rusija Sirijoje kažką planuoja. Iš krovininių laivų pradėti krauti sunkūs kroviniai, kurie...

Atskleidė planą, kaip spartins atlyginimų augimą ir mažins emigraciją (133)

Ūkio ministerijos vykdoma inovacijų reforma turėtų maždaug 17 proc. paspartinti gyventojų...

Sakurų magija vilniečius traukia lyg magnetas (6)

Išlindusi saulė vilioja Vilniečius į Neries pakrantę grožėtis pražydusiomis sakuromis. Sakurų...

Sukčiai nusitaikė į sergančiuosius: siūloma greitai išsigydyti sudėtingą ligą (17)

Internete paskutiniu metu itin sparčiai plinta klaidinanti ir tikrovės neatitinkanti informacija...

Skaniausių šašlykų marinatai: niekada nenusivilsite paisydami vienintelės taisyklės 3 receptai (34)

Šiltasis sezonas neatsiejamas nuo jaukių pasibuvimų gamtoje, o pagrindiniu tokio laisvalaikio...