Štai keletas Nora Ephron frazių, kurios privers jus susimąstyti ir kitaip pažvelgti į savo gyvenimą.

1. „Neįtikėtina, kaip šauniai moterys gali pakeisti savo gyvenimą sulaukusios keturiasdešimties ar penkiasdešimties – įsigyti naują profesiją ir daug joje pasiekti. Vyrams tai nebūdinga, nes tokiais atvejais jie perka jachtas ar kažką panašaus“.

2. „...O paskui svajonė sudūžta į milijoną mažyčių dalelių. Svajonė miršta. Tačiau tau lieka pasirinkimas: nuo dabar gali gyventi realybėje arba vėl nuo jos kaip kvailys bėgti, toliau daryti tą patį kol nesuduš sekanti svajonė“.

3. „Kodėl man neatėjo į galvą, kad tai, ką aš suvokiau kaip meilę, buvo paprasčiausiai mano puikus gebėjimas gaminti limonadą? Kodėl aš pamiršau, kad gyvenimas kupinas kitų galimybių, įskaitant ir galimybę galų gale iš naujo įsimylėti?“

4. „Saugokitės vyrų, kurie verkia. Taip, jie moka jausti, tačiau dažniausiai vieninteliai juos jaudinantys jausmai – jų pačių“.

5. „Ateina laikas, kai supranti, kad daugiau atidėlioti nebegalima. Tu matai, kai aplink tave serga ir miršta žmonės, ir suvoki, kad anksčiau ar vėliau su tavimi nutiks tas pats. Todėl jeigu labai nori kažką nuveikti, geriausia pradėti kaip įmanoma greičiau“.

6. „Kai tave prie kažko traukia, tai reiškia, kad tavo pasąmonė nesąmoningai traukia prie jo pasąmonės. Kitaip tariant, tai, ką mes esame įpratę vadinti likimu, yra paprasčiausiai dvi neurozės, žinančios, kad jos – ideali pora“.

7. „Svarbiausia – būti savo gyvenimo heroje, o ne auka“.

8. „Kai paslysti ant banano žievės, iš tavęs juokiasi. Tačiau kai tu pasakoji, kaip tai įvyko, juokiesi jau tu. Štai būdas, kaip tapti ne pokšto auka, o heroje“.

9. „Vienas pažįstamas žmogus skundėsi savo motina. Jam 70 metų ir jo mama seniai mirusi. Sėdėjau ir galvojau – neįtikėtina! Jis skundžiasi dalykais, kuriuos ji jam padarė vaikystėje. Aplinkui taip pat daug išsiskyrusių žmonių, jau praėjo penkeri metai, o jie vis dar kupini pykčio, nors turi jausti dėkingumą, kad išsiskyrė. Jiems tiesiog patinka jaustis aukomis. Jeigu aš būčiau jauna, tai patarčiau turbūt nueiti pas psichologą. Tačiau kai tampi vyresne, norisi paraginti atsikvošėti. Mesk visa tai iš galvos pagaliau“.

10. „Rūpinantis plaukais tenka eikvoti tiek daug laiko, jėgų ir pinigų, kad kartais pagalvoju, jog galimybė negalvoti apie šukuoseną – vienas iš neįvertintų mirties privalumų“.

11. „Kai jūsų vaikai tampa paaugliais, svarbu įsigyti šunį, kad bent jau kas namuose džiaugtųsi jūsų grįžimu“.

12. „Žiūriu pro langą ir matau šviesas, ir horizonto liniją, ir žmones, kurie savais reikalais skuba į visas puses, užsiėmę amžinomis paieškomis – vieni ieško darbo, kiti meilės, o treti – geriausių pasaulyje sausainių. Ir mano širdis, kai žvelgiu į visa tai, šoka mažytį šokį“.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (2)