Venkite emocijų

Priešingai, visada išsakykite problemas, net jeigu jos yra asmeninės, sudėtingos ar kažkam nepatogios. Tarkime, jūsų ir kolegos darbo stiliai labai skiriasi, nerandate bendro sprendimo dėl naujo projekto – dėl to tarp jūsų kilo nemenka įtampa. Jeigu aplink šią problemą stypinėsite ant pirštų galų, nukentės darbo našumas, todėl būtina pasikalbėti su kolega.

Galima pasakyti: „Atrodo, kad abejoji dėl visko, ko imuosi, ir aš to nesuprantu. Ar padariau kažką tokio, kas tave nuliūdino?“ Jeigu padiskutuosite apie tai, situacija netaps nekontroliuojama ir nevirs nuolatiniu jūsų bendravimo modeliu.

Lipkite karjeros laiptais

Mūsų kultūrai būdingas spaudimas uždirbti daug pinigų bei užsitarnauti svarbius titulus. Bet juk ne kiekvienam gyvybiškai būtina mėgautis atsakomybe ir valdžia. Tikrai retai gali išgirsti, kad paaukštinimo nesiekiantis darbuotojas yra visiškai normalus.

Vis dėlto, jeigu jus tenkina linijinis karjeros modelis, tikrai atsiras darbdavių, kurie tai įvertins ne kaip trūkumą, o kaip privalumą. Juk tai reikš, kad savoje srityje esate didesnis specialistas už tą, kuris gerai jos neįvaldęs jau nušuoliavo karjeros laiptais.

Darykite tai, kam jus pasamdė

Jūsų bosas turbūt nuoširdžiai džiaugiasi, kad kruopščiai atliekate užduotis, kurioms įveikti ir buvote pasamdytas. Bet jei sugebėtumėte pažiūrėti į savo organizaciją kaip visumą, galbūt suprastumėte, kad jūsų potencialas būtų geriau išnaudotas visai kitoje srityje?

Riba tarp lipimo kitiems ant kulnų ir pagalbos pasiūlymo labai subtili. Vis dėlto, jeigu jūsų ketinimai patys nuoširdžiausi, tikrai galite pasakyti: „Matau čia galimybių pasinaudoti tuo, kuo iki šiol nepasinaudojome“.

Gyvenkite biure

Vieniems atrodo, kad gyvename tam, kad dirbtumėme, kitiems priešingai – dirbame tam, kad gyventumėme. Vis dėlto daugumai iš mūsų karjera nėra gyvenimo aistra. Todėl labai svarbu siekti ir kitokių tikslų – kad jaustumėmės laimingi ir skatintumėme savo kūrybingumą.

Neįtikėtini atradimai padaromi krapštantis garaže, sode ar važiuojant dviračiu. Be to, pomėgiai suteikia mums ramybės jausmą. Kartais užtenka atsipalaiduoti ir atsakymas į darbe kankinusį klausimą ateina tarsi savaime.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)