„Manau, kad kiekvienas žingsnis, kurį žengiame, jau seniai būna gimęs mūsų viduje. Kai apmąstau ir prisimenu savo ankstesnes mintis, suvokiu, kad apie tai, kur esu dabar, aš jau seniai žinojau. Esama tam tikrų tau svarbių momentų, ir gyvenimas juos duoda. Man gyvenimas kažkaip labai duoda“, – šypsosi smulkutė tamsiaplaukė, pasiryžusi visiems mums suteikti daugiau vidinės ir išorinės darnos.

Meniškos natūros Alionai likimas lėmė gimti jokių meno tradicijų neturinčioje šeimoje, tik tėvas, iš profesijos lėktuvų inžinierius, mokėjo gražiai piešti. Bet, pasak Alionos, jis daugiau gamtos, o ne kūrybos žmogus. „Aš tiesiog gimiau tokia ir visada savo šeimoje buvau kiek keista, – konstatuoja. – Bet palaikymo sulaukdavau. Aišku, tam tikromis akimirkomis jo norėjosi daugiau, bet apskritai kalbant, jaučiausi vertinama.“

Interjerą iškeitė į kostiumą

Gyvenime spontaniškai priimti sprendimus linkusi mergina spontaniškai rinkosi ir studijas – nusekė paskui draugą, kuris Statybos ir dizaino kolegijoje įstojo į interjero specialybę. Tiesiog pamanė, kad kartu bus smagiau mokytis. Įstoti pavyko lengvai, ir taip interjeras tapo Alionos kūrybinio kelio pradžia. Tiesa, pašnekovė sako, kad artėdama prie mokslų pabaigos ėmė suprasti, jog interjeras – vis dėlto ne jos sritis. Kurį laiką padirbėjusi su architektu, interjero dizainui galutinai tarė „ne“ ir pamėgino laimę įstoti į išsvajotąjį kostiumo dizainą Dailės akademijoje. Ir įstojo.

Žinoma, studijos kolegijoje daug davė. Kiekvienas išsilavinimas suformuoja tam tikras žmogaus nuostatas, ir kiekvienas iš to pasiima tiek, kiek gali. Studijuodama interjero dizainą, supratau, kas yra erdvė, visumos suvokimas, spalvų deriniai ir formos. Kostiumo studijos jau buvo pridėtinė vertė, turėtų žinių sukonkretinimas.

Baigusi studijas, Aliona sutiko savo meilę, kartu su kuria aplankė ir motinystė. Kurį laiką kūrusi pagal užsakymus drabužius namuose, vėl pajuto širdyje kylant pašaukimą – šįkart jis kvietė pasitobulinti plaukų stiliaus srityje.

Su šiuo profesinės veiklos etapu sutapęs sūnaus gimimas, pasak Alionos, davė daugiau atsakomybės, pamažino spontaniškumo, paskatino rimčiau apgalvoti savo žingsnius ir išmokė geriau planuoti laiką. „Nors su laiku kartais dar truputėlį nebendrauju, išklystu į dvasinius pasaulius“, – juokiasi meniškos sielos verslininkė.

Įvaizdžiui – visa komanda

Gero stiliaus idėja užsikrėtusi Aliona užkrėtė ja ir dar kelias įvaizdžiui neabejingas bendramintes – taip gimė projektas „Įvaizdžio menas“, orientuotas į žmogų, išdrįsusį prisipažinti, kad nori keistis. „Jei suvokiamas noras pasistūmėti kitos kokybės link, su tokiu klientu tikrai yra prasmės dirbti ir siekti rezultato“, – įsitikinusi projekto lyderė.

Pasak Alionos, sunkiau, kai besikreipiantis asmuo pats sau tiksliai nebūna įvardijęs, kas jo netenkina ir ko jis nori, nesusidėliojęs savo minčių. Tada įvaizdžiui pakeisti arba apskritai sukurti prireikia kur kas daugiau laiko, mat tenka pasigilinti į psichologinius dalykus, prisiliesti prie žmogaus vidaus ir atkapstyti tikruosius jo poreikius – gal naujų drabužių, gal kitokios šukuosenos, o gal kitokio gyvenimo apskritai troškimą.

Pats žodis įvaizdis – labai drąsus, jis aprėpia psichologinius, dvasinius ir vizualinius dalykus. Įvaizdis – tai žmogaus harmonija, kai vidus ir išorė atitinka ir papildo vienas kitą. Jeigu žmogaus viduje netvarka, išorė būna labai šalta ir paviršutiniška, tegu kartais ir nukopijuota nuo madingų žurnalų. Tvarkingų minčių žmogus turi iš vidaus besiveržiantį individualų stilių, kuris atsiskleidžia, tarkime, per aksesuarus.

Šiuo metu įvaizdžio formavimo komandą sudaro keturios specialistės: už sveikatos, savijautos, mitybos ir figūros formavimo reikalus atsakinga Eglė, visažistė Marija, veidą ir kūną padedanti puoselėti kosmetologė Rasa, o komandos lyderė Alionai formuoja pagrindinę kliento įvaizdžio kūrimo strategiją. Po pokalbių su klientais, kai išsiaiškinami įvairūs psichologiniai niuansai, suformuluojamas pagrindinis uždavinys, ką komandai reikia padaryti. „Dažniausiai tvarkome plaukus, makiažo ir aprangos stilių. Kadangi nesijaučiu esanti visažinė, konsultuojuosi su pažįstamais specialistais, reikalui esant, nukreipiu pas juos savo klientus“, – teigia Aliona.

Norisi daugiau interpretacijų

Ateityje „Įvaizdžio meno“ komandą lyderei norėtųsi išplėsti taip, kad prie jos galėtų prisijungti specifinius kliento poreikius gebantis patenkinti vienos ar kitos srities specialistas. Pasak Alionos, būtinai reikalingas dvasinius dalykus kuruojantis partneris, taip pat įvaizdžio komandai norėtųsi dirbti su kvepalų meistru.

Kalbėdama apie vizualinę įvaizdžio pusę, Aliona svajoja klientams pasiūlyti kuo daugiau stiliaus interpretacijų, nes kiekvieno mūsų charakteris – savitas, o grožio suvokimas – skirtingas. Jei rastųsi pavaduojantis kirpėjas, „Įvaizdžio meno“ sumanytoja planuoja su klientais daugiau važinėti po parduotuves, padėdama jiems apsipirkti.

Įvaizdis aprėpia viską: šeimą, draugus, darbą, aplinką, keliones, norus, pomėgius; net koncertinę programą, kurią vertėtų paklausyti, ar parodą, kurią vertėtų aplankyti; gal net tinkamo automobilio parinkimą. Įvaizdis sulieja visas aplinkos detales į bendrą, unikalų, tik jūsų gyvenimui būdingą paveikslą.

Planuose – studija ir daug klientų

„Šį projektą darome todėl, kad norime aplinkui matyti kuo daugiau harmoningų žmonių – ne tiesiog madingų, o autentiškų, suvokiančių savo išskirtinumą, – aiškina Aliona. – Jaučiu žmones, kurie yra visapusiškai subalansuoti – tai iškart matosi, nes iš jų vidaus spinduliuoja tai, kas apibendrintai vadinama charizma.“

Pasak įvaizdžio meistrės, pačiais sudėtingiausiais atvejais, kai į jų komandą besikreipiantis žmogus nežino, ko nori, įvaizdžio formavimas gali užtrukti nuo mėnesio iki metų. Daug lemia ir galimas skirti laikas bei finansai. Konkrečioms salone atliekamoms procedūroms galioja standartinis kainininkas, o individualių konsultacijų kainos prasideda nuo 25 EUR už valandą.

Nors klientai prie tokių kompleksinių įvaizdžio paslaugų dar tik pratinasi ir prieš jas užsakydami ilgai smalsauja, Aliona po kelerių metų įsivaizduoja „Įvaizdžio meną“ kaip studiją, po kurios stogu dirbs pagrindiniai specialistai, o filialai veiks ne tik Vilniuje, bet ir Kaune ar kituose didžiuosiuose miestuose.